![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
CYTAT("grencan":1h4f0g7x) Added after 39 minutes:
PS: a ile ten silnik ma w serii ?? Wedlug Toyoty okolo 220 KM i 285 Nm, ale czesto sa klopoty z trzymaniem serii mimo zdrowego silnika. 2JZ-GE jest oczywiscie wolnossacy -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
don padre Dołączył: Thu, 18 September 2003 Skąd: officially Boat. ![]() |
naprawdę męski prodżekt
jest szansa na przejażdżkę z kibicami? -------------------- Giulia/i3/S40/e36
'Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past'. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
CYTAT("BeeMiX":2m1lmpkp) CYTAT("grencan":2m1lmpkp) Added after 39 minutes: PS: a ile ten silnik ma w serii ?? Wedlug Toyoty okolo 220 KM i 285 Nm, ale czesto sa klopoty z trzymaniem serii mimo zdrowego silnika. 2JZ-GE jest oczywiscie wolnossacy to ten Lexus turbo jest ?? damn!!! coś takiego Projekt na ulice jak ulał ale juz widać ze ten setup za długo nie pobędzie właściciel jest crazy -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 02 December 2005 Skąd: W-wa ![]() |
CYTAT("Owko":2ue95yi6) naprawdę męski prodżekt jest szansa na przejażdżkę z kibicami? jak się spotkamy na jakimś spociku to sie przypomnij CYTAT("Grencan":2ue95yi6) właściciel jest crazy
pan spokojny się odezwał..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("BeeMiX":1vwet4dn) Wedlug Toyoty okolo 220 KM i 285 Nm, ale czesto sa klopoty z trzymaniem serii mimo zdrowego silnika.
tam jest teraz silnik z lexusa a ten ma 212KM w serii... 220 lub 224 KM miały silniki z Supry... Skrzynia jest W58 Toyota - w US and A twierdzą, że poddaje się przy jakiś 400KM czy cuś... ja mam 420KM, przejechane tak jakieś 40000km i skrzyni nic nie dolega... tak, że na miejscu Rafała bym był spokojny -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
A tam, nie wiem czemu obawy o skrzynie. Przeciez nie strzelamy z dragslickow na kleju. Jeszcze tylko predkosc podlaczymy, wlozymy chlodnice oleju i pewien etap mozna uznac za zamkniety.
Rafal Gratuluje fury! -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia. Zapraszamy! 5o4 oo8 238 |
|
|
![]()
|
|
Ty to chyba spać miałeś??
-------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
i know, i know, ale USdm lexy gs i sc mialy tez 220, europejski GS mial tylko 212. Moze
to tylko kwestia systemu miar. Wczesniejszy silnik po ktorym zostala skrzynia byl z supry czy lexa sc stick shift? Tak OT, lexus sc 300 w manualu odbiega mechanicznie duzo od Supry? Ostatnio widzialem ladnego za 4 tys $ -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("BeeMiX":l0mjlqch) Wczesniejszy silnik po ktorym zostala skrzynia byl z supry czy lexa sc stick shift?
z Supry -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
CYTAT("FilipN":3jl034ig) Ty to chyba spać miałeś??
no super, to sie chłopak spózni -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Ponieważ już kilkakrotnie zdarzyło mi się uslizgnięcie - przyszedł czas na coś mam nadzieję mocniejszego niż made by Radzikowski (Filip, wiem że Twoje jest ok ) Mam nadzieje, że fachowcy zza wielkiej wody nie znają stwierdzenia "tym razem sie nie udało"
BTW: Pochwała dla Pana powyżej za pomoc nie tylko na stronach forum (bardziej w prv'ach) ale i fizyczną pomoc w załatwieniu zarówno sprzęgła jak i niespodzianki, która mam nadzieje przyleci na dniach - wielkie dzięki GRE ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 November 2002 Skąd: New Jersey - Bialystok ![]() |
Gratuluje bardzo ciekawego swapu/setupu.
Tak dalej trzymac. Added after 4 minutes: CYTAT("FilipN":12mxngc4) CYTAT("BeeMiX":12mxngc4) Wedlug Toyoty okolo 220 KM i 285 Nm, ale czesto sa klopoty z trzymaniem serii mimo zdrowego silnika. tam jest teraz silnik z lexusa a ten ma 212KM w serii... 220 lub 224 KM miały silniki z Supry... Skrzynia jest W58 Toyota - w US and A twierdzą, że poddaje się przy jakiś 400KM czy cuś... ja mam 420KM, przejechane tak jakieś 40000km i skrzyni nic nie dolega... tak, że na miejscu Rafała bym był spokojny Jezeli chodzi o IS300 to W55 i czesto gesto, padaja przy 380rwhp. Dosc czesto ludzie natomiast robia W58, natomiast W55 + BOOST jest ciekawsza do jazdy ze wzglendu na przelozenia. Popularne tez bywaja R154 no i oczywiscie na samej gorze v161 -------------------- 2004 Lexus IS300 Sport Design NA
If it handles like it's on rails, than you are not driving fast enough. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 17 September 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Fajne sprzęgło:) Widziałem ostatnio lexa w trawie i myślałem, że jakiś zastój.
BTW: daj proszę znać na priw jak przyleci ten grat. Chciałbym wiedzieć ile to trwało. -------------------- aryjska puszka 2.0
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("is300":31m461p2) Jezeli chodzi o IS300 to W55
Rafał w swoim lexie ma W58.... -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("cibor":yqkfj2e3) Fajne sprzęgło:) Obawiam się tylko jednego -czy ktoś ma doświadczenia ze sprzegłem bez amortyzatorów drgań? Czy jest dużo bardziej hardcorowo? I znowu pojawia sie temat skrzyni - czy nie zaboli jej to troszeczkę? CYTAT("cibor":yqkfj2e3) Widziałem ostatnio lexa w trawie i myślałem, że jakiś zastój. tam ma swoje miejsce postojowe i odpoczywa między ostrymi pałowaniami... ale ostatnio musiałem zmienić miejscówkę, bo trawa miała zamiar się zapalić CYTAT("cibor":yqkfj2e3) BTW: daj proszę znać na priw jak przyleci ten grat.
Chciałbym wiedzieć ile to trwało. to już przy okazji: sprzęgło szybko - kilka dni i było na miejscu... kolejne graty mają być na dniach |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 14 December 2007 ![]() |
nie udalo mi sie przycztac wszystkiego dzis, ale nadrobie..
Odpowiadam na post w sprawie skrzyni biegow.. w moim lexie 2 nie chce wejsc za chiny jak ja ciagne z 1ki, jak jest zimny, ale jak dam z 1 na luz i na 2 to wchodzi bez zadnych problemow:) moze japonce stwierdzili ze naucza caly swiat poprawnie wrzucac biegi? Co do modyfikacji to gratki tak wielkich zmian. A co sadzicie o wypoazeniu seryjnym LSD? (mechanizmy roznicowy o zmniejszonym poslizgu?) to byla opcja dodatkowa w tym is 200 i jesli by to zamowic w serwisie wytrzyma kompresor albo male turbo? czy lepiej od razu kupic szpere quaiffa? pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
przeczytaj caly watek. bylo o roznych specyfikacjach tego samochodu. w tym nieudanych takze odp sa.
poczytaj bo serja doladowana jest nierozwojowa. najlepszym wyjsciem byloby tak jak zrobil RISKY - zmiana silnika. poczytaj -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("mgm":fir2rjbs) czy lepiej od razu kupic szpere quaiffa? pzdr jak już to Kaaz, Cusco albo TRD... Added after 2 minutes: CYTAT("mgm":fir2rjbs) Odpowiadam na post w sprawie skrzyni biegow.. w moim lexie 2 nie chce wejsc za chiny jak ja ciagne z 1ki, jak jest zimny, ale jak dam z 1 na luz i na 2 to wchodzi bez zadnych problemow:) moze japonce stwierdzili ze naucza caly swiat poprawnie wrzucac biegi?
ekhm... w tym Lexusie jest już od dawna skrzynia W58 z Supry NA i zapewniam Cię, że w tych skrzyniach dwójka wchodzi bezproblemowo - nawet po 50000km katowania przezemnie (mam taką samą skrzynię i spiekowe sprzęgło) -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 11 November 2004 Skąd: warszawa ![]() |
W kwestii sprzegla:
W fordzie z 4x4 gdzie motor produkuje 2x mniej momentu niz znosi skrzynia wszystko biega bez zadnych problemow od 1km i nic zlego sie nie dzieje. Jedyne co slychac to MINIMALNIE twardsza praca skrzyni. Bardzo fajna zabawka, duzo milej sie rusza bez tlumika ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 07 June 2006 ![]() |
Risky a jak tam sie pompunia wspomy sie sprawuje??daje rade??wjechał w koncu aem i strojonko??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 03 August 2025 - 00:46 |