![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: WGM ![]() |
mam identyczne u siebie w skodzie, rewelacja to to nie jest , na pewno nie założę ich drugi raz.
Przy następnej wymianie przymierzam się pod EBC TG |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
u kulczyka w serwisie porsche zimmermany w nich wymieniają nie na zużycie i grubość minimalną tylko na "długość popękania tarczy w kierunku od otworów nawiercanych w tarczach"... wątpię czy to dobra rekomendacja...
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 27 August 2006 Skąd: zza węgła ![]() |
Jezdze na Zimm. Sport od 1.5 roku.
Nic nie popekalo. Za to troche telepie kiera przy lekkim hamowaniu - tylko przy predkosciach okolo 100 km/h (jakis rezonans) wiec chyba tarcze sie wypaczyly? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 February 2005 Skąd: Szczecin ![]() |
Też mam Zimmerman Sport + niebieskie Pagid w e36 od około 30 tkm i nie ma ani bicia ani tym bardziej pęknięć.
-------------------- BMW - Freude am Fahren
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Zimmermany są zajebiste ale te nie nawiercane.. Nawiercane prędzej czy później popękają...
-------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 21 December 2002 Skąd: Płock ![]() |
Zimmermany Sport wyglądają lepiej niż EBC TG.
Mam teraz dylemat które tarcze wybrać. Może faktycznie awaryjność Sport jest uzależniona od rodzaju klocków -------------------- Wicemistrz Polski i Mistrz Pucharu PZMot na 1/4 mili w klasie Profi+ 2003r.
Ostatnie projekty :2 X BMW M3 3.0 Turbo ,Audi A3 1.8T,Seat Ibiza 1.8T, 2XBMW 325 Turbo, 2xAudi S3, 6xBMW E46 330i + 325 Supercharged by MTG wiecek1@neostrada.pl gg 5424844 Sportowe układy wydechowe,uturbianie aut,instalacje kompresorów... |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 18 October 2003 Skąd: Kielce ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 September 2006 Skąd: ARS Serwis 4x4 ![]() |
miałem zimmermany nawiercane 265mm tarcza i klocki Lockhida i po roku wyrzuciłem na złom... z 10tyś km miały... zużyły się po... jednym wypadzie na tor... widać bardzo dobre tarcze na codzien ale jeden wypad na tor i po nich..... kumpel miał tyle że w GS'ie Polkarowe Lockhidy na takich też klockach i mimo że fioletowe to wyszły z tego proste i nie popękane.... a moje krzywe jak nogi staruszki i popękane całe aż się bałem że się rozpadną... a klocki były cywilne....
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
zimmermany u mnie lepiej wspolpracowaly z Pagidami niz z Ferodo. Otwory w tarczy czyscilem kilka razy w sezonie, w zaleznosci od intensywnosci uzywania, ale nic nie popękało.
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 28 August 2007 Skąd: SNC/Wro ![]() |
Nie wiem na ile to prawda, ale wcześniej byłem w pewnym sklepie działajacym we Wro, i tak przypadkowo rozmawiałem ze sprzedawcą akurat wlasnie na temat Zimmermanów, i powiedział do mnie, że ktoś w pl "robi" Żimmermany, bądż dystrybuuje z małowiarygodnego, źródla i jak oni od nich kupywali to zawsze były problemy z klientami, bo to albo pękały albo biły...ale kiedy zaczeli bezpośrednio od Zimmermana ściągac, nie było absolutnie żadnych problemów...i wychodzi czy tez juz wyszedl nowy model tych tarcz ponoć, o generację lepszy od wczesniejszych...tak mi powiedział sprzedawca, ile prawdy w tym co mówi to nie wiem...
-------------------- ...przede mną i za mną ognia kurz...
|
|
|
![]()
|
|
byle jaki klocek napewno ma wplyw na tarcze. Mario a nie myslales nad brembo oro lub ate powerdisc? ORO są drogimi tarczami i za przód do M3 wychodzi więcej niż za oryginalne tarcze. ATE POWERDISC nie są nawiercane a rozglądam się za nawiercanymi. Zimmerman sport to koszt ok 550zł za komplet , EBC TG ok 700zł Brembo oro ok. 1200zł a oryginały 1050zł -------------------- Wicemistrz Polski i Mistrz Pucharu PZMot na 1/4 mili w klasie Profi+ 2003r.
Ostatnie projekty :2 X BMW M3 3.0 Turbo ,Audi A3 1.8T,Seat Ibiza 1.8T, 2XBMW 325 Turbo, 2xAudi S3, 6xBMW E46 330i + 325 Supercharged by MTG wiecek1@neostrada.pl gg 5424844 Sportowe układy wydechowe,uturbianie aut,instalacje kompresorów... |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
ATE POWERDISC nie są nawiercane a rozglądam się za nawiercanymi. A Po co Ci nawiercane? -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
Taki lans bounce i kukuryku, u nas w Płocku to modne i ładnie wygląda na M3
![]() -------------------- Wicemistrz Polski i Mistrz Pucharu PZMot na 1/4 mili w klasie Profi+ 2003r.
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: w-wa ![]() |
potwierdzam Zimmerman nawiercany to kuuuupa..
![]() totalne gowno. zrobilem na nich z 1000km .wiecej nie kupie -------------------- Focus RS MK3 Tor Poznan 1.46.2
Megane RS CUP Tor Poznan 1.50.1 BMW E36 2.0 260KM Tor Poznań 1.40.1 |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Dzisiaj byłem u klienta i przypadkowo zeszło na rozmowę o tarczach Zimmermann'a.
Okazuje się, że pojawiło się bardzo dużo podróbek (szczególnie na allegro) właśnie tego producenta. Mają trochę inne (ale podobne) opakowania... a w nich zwykłe tanie chińskie produkty nawiercane metodą garażową. Pojawiają się też co najciekawsze wersję tarcz, które nie były nigdy produkowane przez Zimmermann'a. Jak już kupować Zimmermanna to w firmie co od lat współpracuje z nimi. Mój klient akurat od 15 lat. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: Kępno ![]() |
Bezduszny, czy www.lewian.pl jest pewnym dostawcą zimmermanna ?
No i jeszcze jedno pytanie - czy klocki Ferodo Premier mogą zaszkodzić Zimmermann'owi Sport ? W końcu Ferodo Premier to w miarę sprawdzone i miękkie klocki. Chodzi mi o tarcze 312 mm do Leona 2 do cywilnej codziennej jazdy -------------------- NewBlackSeatLeonII2.0TDISport-UpCupraLook
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Moim zdaniem tak...
Sam zamawiam "sporty" ale do tego klocki Mintex C-tech M1144 |
|
|
![]()
|
|
Gdzie zamawiasz Mintex'a ? bo ponoć je wycofują ze sprzedaży na Polskim rynku.
A co myślisz o Ferodo Premier do Zimm Sport ?? Bo juz kupiłem te ferodo i nie wiem czy kombinować z zamianą itp czy zostawić je -------------------- NewBlackSeatLeonII2.0TDISport-UpCupraLook
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ferodo Premier to zwykły klocek do dupowożenia. Jak chcesz coś mocniejszego to minimum DS Performance, ale lepiej DS2500, DS3000.
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
Gr00by, wiem, ale bardziej zależy mi na tym, aby krzywdy nie zrobił tarczom, niestety DS Performance i wyżej są za drogie, klocki na przód do Leona 2 kosztują 500zł w górę.
-------------------- NewBlackSeatLeonII2.0TDISport-UpCupraLook
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 17:28 |