![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
CYTAT Po rantach widac ze w wyniku intesywnej eksploatacji przez 30 000km tarcza osiagnela swoja grubosc minimalna i dlatego w koncu sie skrzywila.
Tarcza nowa miala 22 mm grubosci teraz ma 20 mm czy uwazasz ze to minimalna jej grubość ? a rantu praktycznie niema tarcza jest gruba. Na fotkach slabo to widac ale uwierz mi ze do minimalnej grubości to jeszcze jej daleko. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 17 January 2007 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
a jaki masz samochod? podam Ci grubosc minimalna.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
CYTAT("aw69":5ffor7it) CYTAT Po rantach widac ze w wyniku intesywnej eksploatacji przez 30 000km tarcza osiagnela swoja grubosc minimalna i dlatego w koncu sie skrzywila. Tarcza nowa miala 22 mm grubosci teraz ma 20 mm czy uwazasz ze to minimalna jej grubość ? a rantu praktycznie niema tarcza jest gruba. Na fotkach slabo to widac ale uwierz mi ze do minimalnej grubości to jeszcze jej daleko. a skąd wiesz ile ma minimalna grubość? dla moich tarcz 25mm standard, minimalna grubość to właśnie 23 mm. -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Łorsoł ![]() |
w mojej hondzie tarcza ma 21 mm. min grubosc 19. wiec z 22 - 20 to bedzie min wg mnie. dziwi mnie troche fakt ze niektorzy ostro jezdzac mysla ze przejada na tarczy 100tys km... jak sie tarcza skrzywi po 2 tys to znaczy ze jest do dupy.
|
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
Zielone EBC to najwieksze g... jakie mozna sobie wyobrazic Mialem same problemy z tymi klockami. Najlepiej sprawowal mi sie zestaw gladkich brembo S z klockami textara.
Natomiast dobrym skandalem sa hamulce w subaru legacy 3.0R, seryjne tarcze gna sie bez zadnego wyraznego powodu po serii kilku wcale nie mocnych hamowan |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 17 January 2007 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
CYTAT("Leo":3qwt3xm5) CYTAT("aw69":3qwt3xm5) CYTAT Po rantach widac ze w wyniku intesywnej eksploatacji przez 30 000km tarcza osiagnela swoja grubosc minimalna i dlatego w koncu sie skrzywila. Tarcza nowa miala 22 mm grubosci teraz ma 20 mm czy uwazasz ze to minimalna jej grubość ? a rantu praktycznie niema tarcza jest gruba. Na fotkach slabo to widac ale uwierz mi ze do minimalnej grubości to jeszcze jej daleko. a skąd wiesz ile ma minimalna grubość? dla moich tarcz 25mm standard, minimalna grubość to właśnie 23 mm. no i wlasnie stad wiem. Wystarczy okolo 1 mm rantu z jednej strony (przewaznie) by tarcza osiagnela grubosc minimalna. Jak widac na zdjeciach rant jest wyrazy wiec ma co najmniej 1 mm. Np. w moim 750i E38 nowa tarcze od minimum dzieli... 1,2 mm, taka jest granica ponizej ktorej tarcze wrzuca sie do smietnika. Kolega zjechal 3 kompletu klockow, tarcza wytrzymala, zuzyla sie, starla ponizej granicy minimalnej i w wyniku tego sie skrzywila. Ale ponizej minimalnej grubosci wiec wszytsko jest jak najbardziej ok i trzeba raczej w tym temacie podziwiac jakosc Zimmermanna ze wytrzymal 3 kpl. klockow w tym sportowego pagida, ktory jak wiemy zuzywa duzo bardziej tarcze hamulcowa niz klocek standardowy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 31 July 2005 Skąd: Sieradz ![]() |
mi przez 30 tys zuzyl sie jeden komplet ferodo ds i to mimo tego, ze lubie bawic sie hamulcami i hamuje dosc intensywnie i przy 108 000km standardowa tarcza + fds koncza swoj zywot...to jest wytrzymalosc
-------------------- A6 3.0 TDi -->290KM@560Nm
E46 330d -->230KM@580Nm R1 RN12 -->172KM@105Nm |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Warszawa/Toruń ![]() |
A ja właśnie miałem kupować te Zimmermanny Sport + EBC Greenstuff...
Czyli jestem w punkcie wyjścia Jakie byście polecili tarcze+klocki na przód do 1000zł i tył do 500zł Alfa Spider 2.0TS, rocznik 2000 Pomoc mile widziana:) |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 12 December 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Ja mam Zimmermann Sport i klocki EBC Red Stuff i jak na razie jestem bardzo zadowolony z hamulców.Wcześniej miałem 2 komplety EBC TG i nie wrócę już do nich.
Jeśli chodzi o EBC Green to Zimmermann nie uznaje gwarancji jak ktoś stosuje te klocki,95% reklamacji Zimmermanna w ubiegłym roku było właśnie spowodowanych używaniem klocków EBC Green. -------------------- Audi A4 Avant AVF TDI Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Powiem Wam prawde o tych tarczach. One są świetne (zimmery) Doskonale hamują, nie krzywią się itp. Parametry mają znacznie lepsze od serii. Tyle, że należy je wymieniać z olejem. Koniec kropka.
P -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
Po wielogodzinnych poszukiwaniachw necie skłaniam się do A T E Power disc. Myslałem też o Brembo MAX, ale nie moge znaleźć nigdzie na necie do mojej Alfy, więc albo ja jestem sierota...
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 03 July 2003 Skąd: z krainy 1000 jezior ![]() |
CYTAT("iradek":17wscq6i) Po wielogodzinnych poszukiwaniachw necie skłaniam się do A T E Power disc. Myslałem też o Brembo MAX, ale nie moge znaleźć nigdzie na necie do mojej Alfy, więc albo ja jestem sierota...
Pozdrawiam http://www.hamulce.net/Bremceny.htm Kazdy dystrybutor Brembo powinien miec do Alfy... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 12 December 2006 Skąd: Kraków ![]() |
CYTAT("iradek":2lux5kjt) Myslałem też o Brembo MAX, ale nie moge znaleźć nigdzie na necie do mojej Alfy, więc albo ja jestem sierota...
Pozdrawiam Poszukaj w http://www.sklepmoto.pl ,mają dobre ceny. -------------------- Audi A4 Avant AVF TDI Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 August 2003 Skąd: krakow ![]() |
a moje zdanie jest takie : TAROX w ostatecznosci A T E power disk ..przez pewien czas jezdzilem puntem 1.4T zmierzone 7 sek do 100 i moge powiedziec ze wogole ten samochod nie przyspieszal w porownaniu do tego jak hamowal na 4 kolach komplet taroxa (tarcze + klocki + przewody)
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("voj2s":p8sunyby) a moje zdanie jest takie : TAROX w ostatecznosci A T E power disk ..przez pewien czas jezdzilem puntem 1.4T zmierzone 7 sek do 100 i moge powiedziec ze wogole ten samochod nie przyspieszal w porownaniu do tego jak hamowal na 4 kolach komplet taroxa (tarcze + klocki + przewody)
Tarox G88? Chyba cenowo troche przekroczy plan... no ale nic za darmo |
|
|
![]()
|
|
![]() SRTW Dołączył: Mon, 20 October 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
Ja jeżdżę na Tarox JapanSport czy jakoś tak i też nie narzekam, bardzo dobrze się sprawują mimo klocków greenstuff... do tego płyn 5.1 i przewody w oplocie i naprawdę nie narzekam na hamowanie, jeszcze nie udało mi się ich zagotować. No i nawet się nie pogięły w przeciwieństwie do OMP
|
|
|
![]()
|
|
Nie chce jakos mocno inwestować, bo ta Alfa to na 1-2 sezony (to jest cabrio), potem planuje coś ambitniejszego niz 155KM
Pomóżcie, bo chyba ja cos mieszam, ale nie moge znaleźć ani Brembo MAX, ani A T E Power Disc ... jakiś gosć w sklepie powiedział nawet że nie robią do tego modelu. Alfa Spider, rocznik 2000, 2.0 TS, 114kW/155KM |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 07 February 2007 Skąd: Wawa ![]() |
ja miałem w 206 HDI zimmermany + ferodo ds performance czerwone - iiiii po 10 tyś zaczeły bić
nie polecam !! teraz testuje ebc tg -------------------- 205 GTi Turbo 1.9
|
|
|
![]()
|
|
Ja jednak się zdecydowałem na Tarox G88 + klocki redstuff. Znalazłem Taroxy w bardzo rozsądnej cenie, więc jestem zadowlonony.
Zobaczymy jak to bedzie hamować. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 11 November 2004 Skąd: miasto e30 teraz e36 ![]() |
puki co to zauważyłem że jeszcze nikt tu złego słowa nie powiedział o AT,E PD a moze są niezniszczalne
-------------------- 178/389 ah te seaty by MT
po to człowiek stworzył komin żeby leciał dym... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 12:08 |