![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 October 2005 Skąd: Gdansk ![]() |
CYTAT("guluwroc":2xat5xlh) tyle ze do golfa nie ma chyba zamiennika by sie pozbyc kola 2 masowego,ja bym osobiscie zmienil na kolo jednomasowe,nawet je wtedy obrobic i zalozyc spieka
P.s Rob-555 robileś jakis remont tego dółu silnika z Pd? No wlasnie dylemat. Slyszalem opinie ze w takich malych autkach jak ibi jednomasowka powoduje straszne wybracje na jalowym. Nic trzeba bedzie zalozyc i sie przekonac:) PD byl po 40tys przebiegu wiec jak nowka. Nic nie robilem. Nie planuje az takich extremow (narazie ) -------------------- TUNE-UP - Tuning Serwis Gdansk
AUTOHOLICY - Nowy kanał moto na YouTube |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A oto co hamownia wypłuła :
[url=http://imageshack.us:21vew1d5] ![]() Niestety pomiar na IV biegu bo sprzegło raczej by V uciagneło. Pozatym przeplywka ostro tnie dawki powyzej 4300 co widac na wykresie soft prawie bezdymny cisnienie na 1.5 bara. Musze nad softem tam popracowac ale to juz z EGT i dobrym sprzegłem bo teraz to g... a nie strojenie. Moze wałek zdeka zuzyty albo LMM zasyfione...kij wie. No ale mysle ze i tak wynik lepszy niz niejeden (włacznie ze mna) obstawial. Zwlaszcza ze naprawde spora rezerwa jest na dawkach a cisnienie tez doceolowe bedzie wyzsze.Podejzewam ze gdyby nie ta przeplywka i pomiar na V zrobic to 205-208 KM by bylo. -------------------- TUNE-UP - Tuning Serwis Gdansk
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
nie jest zle, jest nad czym pracowac...
ale ladnie wydoko krecony dieselek... -------------------- _ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 03 December 2004 Skąd: 3city ![]() |
Rob555 powoli do celu. Zmieni sie sprzegielko i inne duperele i spokojnie bedziesz mogl atakowac 230km a moze wiecej
Kurczaczek daje rade -------------------- male, czarne, juz ssssyczy
136KM 187Nm maaalooo GTS Tuning |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 06 February 2006 Skąd: Warszał ![]() |
CYTAT("mammoth":2y0fnv2m) ale ladnie wydoko krecony dieselek...
Tylko od 4,5K RPM moc leci w dół... Ciekawe jak będzie wyglądało po strojeniu i na nowym sprzęgle -------------------- Michał [vRS]
Manual Devil |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 30 August 2004 Skąd: Lublin ![]() |
Nie mam pytań , gratki Rob , wiedziałem że ta sprężarka jest zajebista , ale nie wiedziałem że aż tak , tym bardziej nie moge sie doczekać aż taka sama zagości u mnie.Na tej pompce co masz można do około 220km.
pozdro -------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Gdynia ![]() |
Zdjąłbym tą górkę przy 3000 rpm żeby wygładzić wykres, ale i tak wynik jest conajmniej niezły
-------------------- [url=http://www.strefatuningu.pl:yscos1uc]www.strefatuningu.pl[/url:yscos1uc]
[url=http://www.passwordjdm.pl:yscos1uc]www.passwordjdm.pl[/url:yscos1uc] |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Elmer":1qukvpms) Zdjąłbym tą górkę przy 3000 rpm żeby wygładzić wykres, ale i tak wynik jest conajmniej niezły
Tak moze byc? : http://dieselteam.pl/forum/download.php?id=158 Koniec z falami i pagórkami Wkurzalo mnie to ze auto mialo swoje chwile...raz ciagnelo dobrze a pozniej cos nie tak. Podejzenie padlo na nastawnik ktory to i tak robil mi nr. Tak sie zlozylo ze podmienilem nastawnik a w sofcie zrobilem kosmetyczne poprawki i wyszlo. EGT nieznane (narazie) cisnienie 1.5bar (czasem lubi overboosta zlapac) slizgajace sie sprzegło. -------------------- TUNE-UP - Tuning Serwis Gdansk
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 August 2006 Skąd: srmm ![]() |
ładny wykres naprawde ładny
-------------------- www.srmm.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Widzę, że nie będę miał najszybszej Cordoby SX w Polsce
Aalle będę miał najszybszą benzynową Wynik rewelacja, jestem pod wrażeniem. Musi się niesamowicie jeździć. Mam takie samo auto z doładowanym ABF-em więc wiem co mówię Pozdr |
|
|
![]()
|
|
Odswierzam temat :
Nowy komp wiecej cisnienia troche wiecej paliwa i prosze (IV i V bieg) : [url=http://imageshack.us:2yc9gni4] ![]() Nadal EGT nieznane (wzkaznik idzie idzie idzie...) Najlepsze to ze zapas jeszcze jest . Narazie jak by nie bylo jest to najmocniejsze 1.9 TDI VP w PL (jezeli hamownia Lukasza nie klamie) na seryjnym wałku! Auto masakrycznie zapina zwlaszcza na III biegu gdzie juz mozna wykorzystac potencjal. Jedynka i dwojka sluza tylko do rozgrzewania opon w kupach dymu - zero trakcji. -------------------- TUNE-UP - Tuning Serwis Gdansk
|
|
![]()
|
|
CYTAT("darksmile":3twqh7qw) ni lubimy i dlatego ja od 80 kkm męczę VP na setupi powyżej 215 KM i stawiam, że coś takiego powinieneś osiągnąć. Znaczy sie moc nie przebieg
Chyba jednak nie doceniłes mnie... Auto kreci sie do 5200 jak szalone... a przebieg zobaczymy ile wytrzyma -------------------- TUNE-UP - Tuning Serwis Gdansk
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
No to teraz już nie ma żartów...
Z tą trakcją to musisz mieć ładną masakrę. Wiem coś o tym hehe. Pozdrawiam i ponownie gratuluje |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("TOMEKKK":a4nnbkun) No to teraz już nie ma żartów...
Z tą trakcją to musisz mieć ładną masakrę. Wiem coś o tym hehe. Pozdrawiam i ponownie gratuluje No własnie trakcja.. Dzieki za mile slowa Moze na jakims spocie sie ustawimy kiedys? Ciekawie by bylo... -------------------- TUNE-UP - Tuning Serwis Gdansk
|
|
![]()
|
|
Bardzo chętnie...
W końcu mamy chyba dwie najszybsze Cordoby w PL |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 07 August 2005 Skąd: Wielkopolska ![]() |
CYTAT("TOMEKKK":1grx7nge) Bardzo chętnie...
W końcu mamy chyba dwie najszybsze Cordoby w PL Jak wszystko dobrze pójdzie to pod koniec roku zacznę was gonić Rob jakie ma przyspieszenie ponad 200 konna Cordoba? |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Darek-90tdi":38hplsc7) Jak wszystko dobrze pójdzie to pod koniec roku zacznę was gonić
Rob jakie ma przyspieszenie ponad 200 konna Cordoba? Wiesz alfalt zimny, ja jeszcze nie opanowalem auta wiec start do paczki slabizna. Okolo 7 sek co sie udalo ale mielenie bylo grube. Jak bedzie lepsza trakcja to z ciekawosci pomierze. Narazie najwieksza ucieche mam z III bieg 70-120 jest naprawde dobrze az wciska w fotel. A ciekawego Ty kombinujesz? Pochwal sie troche -------------------- TUNE-UP - Tuning Serwis Gdansk
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 12 March 2005 Skąd: Gdańsk ![]() |
No to mamy najszybszego dieselka na wybrzeżu
gratkiiii |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 03 May 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Rob555 Gratuluje !!
Już nie mogę się doczekać przejażdzki twoją pszczółką Jak chcesz ogarnąć temat trakcji? Myślałeś nad jakąś szperą? np. Quife? i slicki jakieś? Myśle że chyba bez takiego zestawu się nie obejdzie... btw. Misiu nie wiedziałem że jesteś na sr.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 12 March 2005 Skąd: Gdańsk ![]() |
CYTAT("Z.A.D.I.R":skb3n7rb) btw. Misiu nie wiedziałem że jesteś na sr.pl
No ba Nawet mam ostrzeżenie (nie wiem za co heh) pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |