![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 19 August 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Bez róznicy zima/lato? 0W40 może być Valvo Synpower, czy może Motul 8100? Z tej dwójki Motul lepszy ale masz jeszcze Neste 0W40 i Meguina 0W40 - b. dobre oleje w niezłych cenach. Amsoil oczywiście też b.dobry tylko cenowo chyba sporo drożej. -------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wiem że temat oleju do SIlnika ale mam pytanie o olej DSG. Kupić Ori olej czy może jakiegoś motula czy coś ? Myślę, że lepiej coś markowego np. bardzo dobry olej do DSG ma Millers. Nie wiem jakie ceny tego Ori oleju itd. ale podejrzewam, ze tanio nie jest a niekoniecznie musi być jakiś super jakościowo. -------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 10 January 2012 ![]() |
Z tej dwójki Motul lepszy ale masz jeszcze Neste 0W40 i Meguina 0W40 - b. dobre oleje w niezłych cenach. Amsoil oczywiście też b.dobry tylko cenowo chyba sporo drożej. A powiedzmy Motul vs Edge 0W40, wiem, że jakiś czas temu to był niezły olej, czy coś się zmieniło? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 18 May 2009 Skąd: Gm. Głogówek ![]() |
Myślę, że lepiej coś markowego np. bardzo dobry olej do DSG ma Millers. Nie wiem jakie ceny tego Ori oleju itd. ale podejrzewam, ze tanio nie jest a niekoniecznie musi być jakiś super jakościowo. Słyszałem że zamiast oem można lać PENTOSIN FFL-2 motorexa. Niby trwalsze sa na tym oleju. Niepotwierdzone info. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 13 January 2015 ![]() |
Czy ktoś kiedyś używał oleju Motul 5W50 i mógł by się podzielić opinią ? Ogólnie chyba olej mało popularny w polsce ?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 07 November 2017 ![]() |
kwestia do jakiego silnika chcesz go zalać
|
|
|
![]()
|
|
Audi z 2.7 biturbo
|
|
|
![]()
|
|
w lato można
na jesień i zimę 0/40 powinien być wystarczający |
|
|
![]()
|
|
Mysle jeszcze o motulu 300v 5w40 albo liqui moly 5w50 molygen i w sumie nie wiem co lepsze.
|
|
|
![]()
|
|
lepszy bo będzie Amsoil 5/50
reszta z wymienionych na tym samym poziomie jakościowym |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki za podpowiedzi. Tak więc i tak musżę go ściągać z niemiec bo u mnie takich olejów w okolicy nie ma.
|
|
|
![]()
|
|
przez net kup
jest kilka firm co mają i nie ma wtopy z zakupem |
|
|
![]()
|
|
Tak ale ja na chwile obecną nie mieszkam w PL
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki za podpowiedzi. Tak więc i tak musżę go ściągać z niemiec bo u mnie takich olejów w okolicy nie ma. Motula V300 i LM 5W50 u mnie możesz kupić a Amsoila ma Piotr -------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
Tak ale ja na chwile obecną nie mieszkam w PL ![]() W Niemczech tego LM ciężko dostać, choć ostatnio się trochę pozmieniało. Motula powinieneś w DE odstać i w Belgii raczej też ktoś ma a odnośnie Amsoial to nie mam pojęcia. -------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
Tu jest problem z jakim kolwiek 5w50 poza mobil 1. W Holandii mozna dostac LM molygen. Ale spróbuje z amsoil bo najłatwiej go dostac w DE a koszt wysyłki taki sam. Oferowali mi Q8 10w50 ale uwazam ze jest za gesty na zimno.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 05 February 2008 Skąd: Rzeszów ![]() |
Proszę o dobranie oleju (najlepiej w kilku opcjach : 1.najlepszy do tego silnika i 2.dobry,korzystniejszy cenowo / ewentualnie jakieś pośrednie warianty - mile widziane uzasadnienie wyboru, jakieś dodatki / płukanki stosować przy zmianie na inny olej ?
Pacjent: Peugeot 306 Gti6, oznaczenie silnika XU10J4RS - to samo co Xsara VTS Aktualny olej: Od zawsze jeżdżony na Mobil 1 5W50 RALLY FORMULA teraz wyszedł następca tego oleju Mobil 1™ FS x1 5W-50 i się zastanawiam czy kontynuować. Ten poprzedni już znika z rynku... co dalej ? lepkość zostawić a może wrócić do tego co zaleca producent 5w40 ? Przebieg: jakieś 325 tyś / wymiany robię co 10 tyś - 1 silnik w tym aucie ![]() -Auto z LPG / od 2004 roku / 90% czasu silnik pracuje na LPG, PB98 używane do rozruchu i dynamiczniejszej jazdy. -od 2012 roku dołożone Turbo, aktualnie okolice 340km/400nm -Przeznaczenie pojazdu: auto uliczne, używane na co dzień, zwykła jazda ! -zużycie oleju: ciężko stwierdzić coś tam żre jak się pociśnie, w lato olej łapie dość wysokie temperatury |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 12 July 2013 ![]() |
Odnośnie oleju do Clio Sporta, który lepszy, czym one się właściwie różnią?
http://allegro.pl/olej-silnikowy-amsoil-0w...7143854671.html http://allegro.pl/amsoil-signature-series-...6111168803.html |
|
|
![]()
|
|
Signature jest lepszy
mniej ekologiczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
MObil Delvac LE 5w30 PAO ? WIem że było 100X tutaj ale nie mogę znaleźć na szybko a w robocie siedze. Znajomemu do 1.3 ddis kazałem zalać bo chciał dobry olej do dyszla koniecznie nie HC i teraz się zastanwiam czy na bank to bylo PAO.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 12 August 2025 - 23:27 |