![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
5/50 to niezły ulep jak na seryjny silnik i bez upalania
ile teraz bierze ? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 02 August 2009 Skąd: Sosnowiec ![]() |
jeżdżę nim 400km więc ciężko stwierdzić, póki co nie zauważyłem zużycia
|
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
no to płukanie i zaczął bym od jakiegoś dobrego 0/40
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 19 August 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Penrite 10tents Premium 0w40 będzie dobry. Z tańszych Meguis Super Leichtlauf Driver 0w40 i Neste City Pro 0w40. Ale jak kasa nie problem to ten Penrite będzie najlepszy.
-------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Panowie, pytanie szybkie, dany silnik benzyna jeździ na 5/30, millers najczęściej, czy jest sens przechodzi na jakieś 0/40, co to zmienia?
p.s łańcuch rozrządu z napinaczem olejowym. Pozdrawiam |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
jak nie ma jakiś modów.. czy naprawdę mocnego użytkowania to nie ma sensu
|
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
Właśnie dostałem linka do ciekawego oleju do diesla ... JTD z EUR4 powinny być zachwycone : http://www.penrite.pl/produkty/pl/home/123...-synthetic.html
Klasa jakościowa API ... CJ-4, czyli bardzo dobrze. Silniki teoretycznie powinny bardzo miękko pracować. Jedynym minusem to 10W .... co w zimie może być w niskich temperaturach trochę problemem. Okres od wiosny do zimy... bez problemu. Jak ktoś by nalał i przetestował .. a potem opisał wrażenia... było by super. |
|
|
![]()
|
|
Klient kiedyś się uparł na 10w40 to mu zaproponowałem ten olej. Był bardzo zadowolony ale auto z tego co wiem sprzedane i przeszedł na inny olej w nowym aucie.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Panowie co polecacie lac do rs4 b5 ,silnik 2tys. km temu po rewizji,(panewki,pierscienie,glowica kpl.turbiny ) ,smigane w wiekszosci po miescie ,jak złapie tem. to ostro traktowany...
![]() ![]() teraz 5w30 ,zostac przy tym ,jak tak to cjaki producent ,czy cos innego ? Pozdr. -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
tam jest 2.7BT ?
to 0/40 lub 5/50 na lato producent ... może być Amsoil ma LPG ? |
|
|
![]()
|
|
Tak 2.7bit 2001r
seria 380 ,jest program na 400+,bez lpg. Wlasnie w s3 smigalem na 0w40 i spoko,cichy ,oleju nie spalal ,poprzedni wlasciciel smigal na tym i ja tez ,wiec na + Czyli do rsa polecasz tez ? Pozdr. -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
jak podniesiona moc i sezon letni... to 5/50
|
|
|
![]()
|
|
Oki,tylko czy w hurtowni gdzie graty bierzemy beda go mieli ...
a z liqui,motul.valvo,total,milers,elf, mobil,castrol ,ktorego bys polecil ,bo te sa na stanie na pewno ? -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
na pewno na allegro jest
powinien mieć go też @Croom na zmienolej.pl (szybko i sprawnie obsługuje sprzedaż i dostawy) a z reszty ? jak już to tylko Millers.. ale sam używam Amsoila 5/50 |
|
|
![]()
|
|
Ok dzieki
Pozdr. -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
|
|
![]()
|
|
Najlepiej Amsoil, Millers albo Penrite. Penrite 10 tents premium 0w40 bardzo dobra oliwa mam jednego co leje do rs4 i sobie chwali. Na lato może być faktycznie 5w50 i tutaj Penrite 10 tents premium 5w50, Amsoil albo tańsza opcja ale dobry olej Neste 1.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 08 April 2015 ![]() |
Total 5W40 Quartz 9000 Energy da rade w 1.6 ehdi? Im taniej tym lepiej.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Total 5W40 Quartz 9000 Energy da rade w 1.6 ehdi? Im taniej tym lepiej. A czemu mialby nie dac? To chyba nie BMW M5..... przejechałem na tym oleju jakies 0,5 mln km w 6 róznych samochodach i nigdy nie bylo problemów ze smarowaniem, temperaturą czy ubywaniem oleju. Zmieniac czesto, pilnowac stanu jesli slinik popija i na pewno będzie dobrze. Raz w Peugeocie v6 zmieniłem z Totala na Motula 5w40, to wariatory od razu sie odezwały i przy kazdym odpalaniu chrobotały. Na Totalu ustało. |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|