![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
na lato będzie dobry
![]() na zimę... niekoniecznie |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Tarnów ![]() |
Szybkie pytanko
pacjent bmw E65 745D przebieg 180 tyś km oryginał czym zalać teraz, od nowości castrol w serwisie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 16 July 2010 Skąd: Kraków ![]() |
....zaleciłem eco 5w30...nad xfd 5w40 oczywiście są dyskusje, bo to nie to itd...więc zamknąłem sprawę zalecając taki na lato i do tych po chipsie, teraz łyknęli
![]() -------------------- Stinger 3.3t 480+
_https://www.facebook.com/GCSTuning wypożycz F RS 3 już od 450zł. :) _https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2005 Skąd: Wieliczka ![]() |
Świr : a co książka mówi o oleju ?
Jaki masz pobór oleju ? -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]()
|
|
...Croom no to poszło w eter, dyskusja sie rozpoczęła, więc spodziewaj się zapytań i zamówień
![]() -------------------- Stinger 3.3t 480+
_https://www.facebook.com/GCSTuning wypożycz F RS 3 już od 450zł. :) _https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Tarnów ![]() |
Od początku był lany w serwisie Castrol Edge Sport 0W40, oleju nie ubywa itp, tylko jakoś jak skończyłem z serwisem to chęć zmiany z castrola no chyba że ujdzie to dalej leje to samo.
|
|
|
![]()
|
|
JAk Wam się podoba nowa odsłona WRC Prokopa na rajd Monte Carlo ?
![]() I ostatnie przeglady przed rajdem i konsultacje. ![]() Pięknie to zapierdziela naprawdę. Oczywiście smarowane Millersem żeby nie było co jest w środku. -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 04 January 2012 ![]() |
A co sądzicie o tym oleju 5W40?
CYTAT Temperatura płynięcia: -39oC
Temperatura zapłonu: 235oC Lepkość w 40oC: 87 cSt Lepkość w 100oC: 14,3 cSt Lepkość w -30oC: <6500 cP Indeks lepkości: 171 Liczba zasadowa: 10,2 mg KOH / g |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT Temperatura płynięcia: -39oC bez szału jak na 5/40 chyba jest to HC |
|
|
![]()
|
|
To Synturo Gold robiony przez Petronas , zawartość HC od 86-92 %
-------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
Gdzieś się przewinął temat oleju Petronas Syntium Racing 10w60 - po cenie poznaję, że to nie może być jakiś super olej, ale jest jednym z tańszych 10w60 na rynku, co sądzicie o nim? Jak się ma jego porównanie do olejów z tego przedziału cenowego, szczególnie Shell Helix 10w60 który jest najbardziej zbliżony cenowo ?
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 03 January 2012 ![]() |
A co sądzicie Panowie o lotusie semisyn 10w40? Potrzebuję to zlać do astry 1.6, a jest maksymalnie tani pytanie czy też nie maksymalnie gówniany?
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
być w Astra LPG ?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie lepiej kupić olej GM?
|
|
|
![]()
|
|
W Lidlu być tania oliwa :-)
-------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]()
|
|
oczywiście byc podtlenek lpg
![]() To co ten lotos taka kupa? Czytałem na necie że nei jest taki zły, ale wolę się dopytać fachowców na tym forum ![]() W planach jest uturbienie silnika, ale wtedy to już coś lepszego zaleję najprawdopodobniej. |
|
|
![]()
|
|
Dlaczego Lotos kupa ....?
Na pewno lepsza alternatywa od GM. Zalewając tani olej na pewno nic nie poprawisz jedynie zmniejszysz drenaż portfela poprzez tansze dolewki. A synteyk 5W50 na PAO ? -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]()
|
|
Myślałem że z tym lidlem to była ironia:p coś w stylu od lotosa nawet roślinny lepszy;)
Nie wiem czy syntetyk będzie dobry do tego silnika. Ma nalatane już 280tyś i przez ostatnie 60tys był lany właśnie lotos 10w40. Generalnie silniczek trzyma się zaskakująco dobrze jak na swój przebieg więc nie ma źle na tym lotosie, ale wolałem się upewnić, bo np o orlenie platinum czytałem bardzo niepochlebne opinie! Po uturbieniu będę chciał lać valvo vr1 racing 10w60-leje do 200sx i bardoz sobię chwale nawet nad motul na którym to szklaneczki mi grały :? Zresztą z autopsji wiem że lotos nie jest zły. Mam nissana pikapa z silnikiem z24 (2.4l 4cyl sohc) lpg i wcześniej lałem do niego lotosa city(minerał) i było wszystko oki. Teraz zalałem jakeigos roadway 20w50 do ciężarówek i też jest spoko ![]() Wydaje mi się że do niewysilonych silników właściwie każdy olej będzie dostatecznie dobry o ile nie zostawia syfu w silniku. Sprawa ma się inaczej jak robimy 300KM z 1.8l... A mówisz że ori olej GM jest do bani? To jeszcze podpowiedzcie co zalać do tojotowskiego diesla 2l d4d? Fachowiec doradził dziewczynie mojego brata żeby zalać pół syntetyk z racji przebiegu 100tyś, a z tego co tu czytałem że do tubodiesli polecacie fullsyntetyki 5w30 0w itp.. mi też się wydaje że lepszy byłby full? Jakiej marki jak coś? auto jeżdżone głównie w mieście. |
|
|
![]()
|
|
Fachowiec doradził dziewczynie mojego brata żeby zalać pół syntetyk z racji przebiegu 100tyś, ..wow, toż to już silnik się kończy, taki poważny przebieg w dieslu?? ![]() -------------------- Stinger 3.3t 480+
|
|
![]()
|
|
CYTAT mi też się wydaje że lepszy byłby full? Jakiej marki jak coś? auto jeżdżone głównie w mieście. Pełnym syntetykiem może być 0W20 albo 20W50 to nie ma nic do rzeczy. Na pewno nie kupic pełnego syntetyka za cene lotosu 10W40. Co się śmiejesz z Lidla zawsze mozna kupić olej ; ![]() Ja Ci nie doradzę co do najtanszych olejów bo takimi wogóle nie obracam. Co do VR1 , kolega miał problemy z doczyszczeniem dekla w kilkuletniej Hondzie z silnikiem K24 bo jak może wiadomo nasze ASO z uporem maniaka leje do Hondy czesto 10W60 , nie rozumiem tego tak samo jak lanie 10W60 do normalnie uztkowanego silnika -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 01:37 |