![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
A czy auto, na którym dokonuje się testów, ma znaczenie? Jeżeli tak, to czym kolega z tamtego forum leciał, Octavią? RS?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2005 Skąd: Wieliczka ![]() |
CYTAT PS To są Twoje nicki na tym forum czy kolegi który tym handluje ? Ten olej akurat nie ja mu sprzedawałem, zamieściłem tylko jego wypowiedź :-) Facet napisał to sam od siebie :-) Pozdrawiam -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Croom, to co...
robimy test z tą temperaturą ? daje jeden ze swoich samochodów do testów i kupuje olej. Silnik też produkcji VAG, nawet nie będzie latał ponad 200. Wystarczy normalna dynamiczna jazda w trasie. Jak przekroczy temperaturę.. to zwracasz kasiorę. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Jak przekroczy temperaturę.. to zwracasz kasiorę. Mogę Ci sprzedać poniżej kosztu zakupu żebyś sobie sprawdził :-) Na takie żądania nikt o zdrowych zmysłach się nie godzi miejmy trochę wyrozumiałosci. A jak masz auto do wyczynu, rajdów to mogę Ci wysłać Dominatora 15W-50 to sprawdzisz jak wyjdzie porównanie w naprawdę extremalnych warunkach :-) Bo jak bedziemy porównywać olej z C3 i 505.01 z olejami wyczynowymi nie mających aprobat konstrukcyjnych to chyba nie jest to obiektywne :-) -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT Na takie żądania nikt o zdrowych zmysłach się nie godzi miejmy trochę wyrozumiałosci. no chwila... skoro napisałeś na poprzedniej stronie: CYTAT Do tego auta polecę tylko jedno co zda tutaj egzamin i co ważne nie zagrzeje go więcej niż do 105st.C Amsoil 5W-40 AFL. ..to daje ci podobny silnik (tam miał być 2.5 TDI V6) ale bez jazdy powyżej 200km/h i bez jakiegoś znęcania się. Normalna dynamiczna jazda. Pisz gdzie mam się stawić i robimy testy. Silnik w Touaregu, 3.0 TDI V6, seria 240KM, wchodzi około 10 litrów oleju.. Możesz zalewać co chcesz.. jak płacę za olej, filtry i wymianę.... a olej ma nie przekroczyć temperatury 105 stopni C. Touareg ma wskaźnik temperatury oleju... więc będzie wiarygodnie. podejmujesz wyzwanie ? |
|
|
![]()
|
|
Wysyłam szczegółowego priv-a.
Pozdrawiam i po cichu liczę na obiektywny teścik :-) Pozdrawiam serdecznie -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 23 May 2010 Skąd: CHEŁMNO ![]() |
Audi A6 o którym mówiłem też ma wskaźnik. Koledze podałem nazwę i kontakt. Jak zamówi to opiszę efekty.
-------------------- Seat Leon FR
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 27 July 2008 Skąd: mazowsze ![]() |
Jakiś taki test:
http://www.youtube.com/watch?v=jk3SrbOd9lY -------------------- G27.pl
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 23 June 2011 ![]() |
dobrze wiedzę datę ? 19.05.2003 Ciekawe, czy przełożeni tego pana który się podpisał ... widzieli te referencje ![]() Stary papier. Przez ostatnie lata lali Castrola ale teraz skończyła im się umowa i mają coś nowego. Nie wiem co. bezduszny mam dla Ciebie zagadkę: Klient kupił "towot" w baniaczku Liqui moly z dużej firmy .. http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php...5&start=855 Jak oceniasz ten "syntetyk" w słoiczku ? A to świnie! Wiadomo gdzie zaopatruje się sklep, którym kupiono ten olej? U oficjalnego dystrybutora? Trzeba wiedzieć gdzie kupować po prostu ![]() Widzę też dwie inne możliwości: Jedna: Motul jest ostatnio podrabiany na potęgę co nie znaczy, że to zła marka ![]() Druga: Czytałem ostatnio na forach sporo opinii, że LM jest bezpieczne bo nikt go nie podrabia. Są tacy, którzy chcieliby tę opinię zepsuć... ![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jestem ciekawy innej sprawy .
Czy są linie olejów dedykowane na rynki bloku wschodniego podobnie jak to wyglada ze spożywka, przemysłówką itp. Może tutaj jest pies pogrzebany a nie w podróbkach ? -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Są oleje dedykowane na pewne regiony/części świata.. ale są to najczęściej zupełnie inne produkty, które nie są oferowane w innych częściach/rejonach.
Nie spotkałem się ze zróżnicowaniem w ramach samego danego produktu. |
|
|
![]()
|
|
Bezduszny: Czy wiadomo Ci coś na temat tego jakoby Mobil 1 zwijał się z Polskiego rynku do końca roku ?
-------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Mobil dobrze stoi w Polsce
Ma bardzo duży udział w rynku automotiv i znaczy w przemyśle. Choć na dobrą sprawę to Mobil w Polsce jest..... bardziej symbolicznie. Owszem, spółka jest, małe biura są.. ale każda poważniejsza umowa jest realizowana i negocjowana przez Słowację. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 22 October 2009 Skąd: Mysłowice/Chełm Śląski ![]() |
Panowie nieco z innej beczki. Ponieważ sporo się w tym wątku naczytałem o podróbkach olejów Motula. Czy równie często podrabiane są oleje z seri 300V oraz gear competition? ew. ma ktoś coś do powiedzenia na temat firmy oil-land.pl? Firma ta ma wyczynowe oleje Motula po bardzo niskich cenach.
Pozdrawiam -------------------- BMW E36 M50B25 GT35 460KM 557NM
Opel Omega BFL X30XE + turbo w budowie Audi A6Q 2.7TT A3Q 1.8T |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Firma ta ma wyczynowe oleje Motula po bardzo niskich cenach. Jak ktos się reklamuje że ma super niskie ceny olejów wyczynowych to jest to sygnał że chyba nie najważniejszy jest serwis klienta (bo to specyficzna klientella) ale zbyt i ilośc sprzedaży. Nie wiem jak inni ale klienta który powaznie myśli o wyczynie , sporcie nie obchodzi cena ale jakośc itp. Naprawa silnika to nie jest 1000-2000zł ... Firma może się inaczej zareklamować , pokazac że coś takiego jest... Podpowiem , niech jedzie i poszuka fajnego "garage" serwisu wesprze ich projekt, i tyle dogada sie o reklamę itp.. Fundowanie beczek z olejem to raczej domena jednej może dwóch firm :-) Tak jak ja teraz poznałem fajnych chłoapków którzy budują 600KM potworka i musza mieć dobrą oliwę (nie zapeszając zobaczymy co z tego wyjdzie) Olejów uzywanych w sporcie jest tylko kilka ... Oczywiście Polak jest bardzo zdolny i potrafi spokojnie otworzyć bankę z motulem. Kiedys krążył taki nawet film po youtube.. Nie kupuje juz motula więc nie wiem i nigdy się nie bawiłem w otwieranie butelki. Dlaczego maja nie podrabiac olejów jak wszystko u nas się podrabia i ze wszystkim kombinuje ... -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT Jak ktos się reklamuje że ma super niskie ceny olejów wyczynowych to jest to sygnał że chyba nie najważniejszy jest serwis klienta (bo to specyficzna klientella) ale zbyt i ilośc sprzedaży. równie dobrze może być to "produkt wiodący" nie przekreślał bym jakiejś firmy tylko dla tego, że ma coś taniej niż konkurencja nie ładnie tak oceniać nie mając rzetelnych podstaw do tego zupełnie nie rozumiem też stwierdzenia: ... super niskie ceny olejów wyczynowych to jest to sygnał że chyba nie najważniejszy jest serwis klienta.. czyli jak by miał zajebiście drogo to było by wtedy cacy ? CYTAT Dlaczego maja nie podrabiac olejów jak wszystko u nas się podrabia i ze wszystkim kombinuje ... ... Firma może się inaczej zareklamować , pokazac że coś takiego jest... równie dobrze można i Tobie przypiąć taką łatkę.. masz profil chyba na każdym motoryzacyjnym forum w Polsce a nawet i za granicą, prowadzisz dość specyficzną politykę marketingową.... do tego koledzy (lub Twoje inne profile) używają moich dokumentów na forach zagranicznych. to, że wstawiłem coś na TYM konkretnym forum, nie oznacza, że wyraziłem zgodę na publikowanie tego gdzieś indziej i na to, by każdy przypadkowy handlarz-nagabywacz podpierał się nim rozumiesz o co mi chodzi ? |
|
|
![]()
|
|
Ja nikogo nie przekreślam i nic nie pisze o konkretnej firmie :-)
Jestem bardzo optymistycznie nastawiony do kazdej firmy -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
pytanie było o KONKRETNĄ firmę.. a Ty dołożyłeś swój komentarz w odpowiedzi na to pytanie
rozumiem, że urągasz swojej inteligencji. masz takie prawo. ale nie rób z nas inaczej sprawnych ![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Panowie nieco z innej beczki. Ponieważ sporo się w tym wątku naczytałem o podróbkach olejów Motula. Czy równie często podrabiane są oleje z seri 300V oraz gear competition? ew. ma ktoś coś do powiedzenia na temat firmy oil-land.pl? Firma ta ma wyczynowe oleje Motula po bardzo niskich cenach. Pozdrawiam zawsze możesz kupić... a jak uznasz, że coś z nimi nie tak (bez otwierania oczywiście) to możesz zwrócić... a oni nie mogą odmówić przyjęcia zwrotu jeżeli opakowanie nie zostało uszkodzone bądź otwarte |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 July 2025 - 15:26 |