![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
10/60 na pewno nie...
0/40 lub 5/40 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 23 May 2010 Skąd: CHEŁMNO ![]() |
Jeździ na 5w40...
Szukamy coś co wytrzyma pałowanie ![]() -------------------- Seat Leon FR
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
no to jakiś czysto sportowy 5/40 czy 10/40..... Motul lub Millers
na pewno nie ma sensu 10/60 do tego silnika |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2005 Skąd: Wieliczka ![]() |
CYTAT no to jakiś czysto sportowy 5/40 czy 10/40..... Motul lub Millers Dlaczego Motul lub Millers ? Pytam bo znam lepsze :-] -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jak napisze Amsoil to skrytykujesz ? Na rynku nie istnieje tylko Motul i Millers. Choć same w sobie obstawiaja wysoką półkę i nie bedę ich krytykował bo to wszak zacne produkty ale jest marka niszowa o bezkompromisowej jakości jak Amsoil czy niedostepny w Polsce Penrite ;-) Testy Amsoil kiedys pokazywałem a 5W-40 z 505.01 przy ostrym katowaniu ciężko zgrzać powyżej 105st.C :-) Czemu jestes tak uprzedzony do marek innych niz Motul, Millers ? Jesteś zwiazany kontraktem, umową bo jeśli tak to szacunek i rozumiem :-) Jest jeszcze Fuchs Silkolene (nie do motocykli) np. RACE PRO S tez skrytykujesz ? CYTAT .. czy na zasadzie "ciocia prześle w paczce z ameryki" :-] Nie zgadłeś :-) Normalnie z fv -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
testy, testy...
już raz podniecałeś się parametrami FUCHS'a.. błędnymi parametrami CYTAT Jest jeszcze Fuchs Silkolene (nie do motocykli) np. RACE PRO S tez skrytykujesz ? piękna nazwa.. marketingowa :-] CYTAT Nie zgadłeś :-) Normalnie z fv daj stronę oficjalnego przedstawicielstwa, czy oficjalnego importera |
|
|
![]()
|
|
CYTAT już raz podniecałeś się parametrami FUCHS'a.. błędnymi parametrami No to chyba nie moja wina że ktoś dysponuje jakimiś innymi kartami :-) CYTAT piękna nazwa.. marketingowa :-] potrafisz w jakiś sposób rozwinąć to zdanie bo nie wiem co masz na mysli.? CYTAT daj stronę oficjalnego przedstawicielstwa, czy oficjalnego importera Polskiego , zagranicznego ? -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT No to chyba nie moja wina że ktoś dysponuje jakimiś innymi kartami :-) a ty gdzie masz zdrowy rozsądek czytając te dane ? CYTAT Polskiego , zagranicznego ? polskiego CYTAT potrafisz w jakiś sposób rozwinąć to zdanie bo nie wiem co masz na mysli.? zadzwoń do managerów produktu (nazwiska Ci podawałem) i pogadaj każda firma chce mieć w swoim portfolio "olej brzmiący na sportowo" Nawet Statoil ma taki olej: RacingWay HP 25W-50 a widziałeś bym komuś do sportu go polecał ? rozumiesz ? |
|
|
![]()
|
|
CYTAT zadzwoń do managerów produktu (nazwiska Ci podawałem) i pogadaj każda firma chce mieć w swoim portfolio "olej brzmiący na sportowo" Dalej uciekasz sie od odpowiedzi. Czy uwazasz oleje z Fuchs-a za oleje gorsze jeśli tak to dlaczego. Tylko bez ironicznie brzmiacych uwag bym prosił. -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
bo te oleje tylko nazywają się/brzmią sportowo...
a nie są typowymi olejami dla sportu przez duże "S" EDIT: no to inaczej: znajdź informację co ile km czy co ile godzin trzeba zmieniać tego Fuchs'a w silniku lub w jakiej temperaturze powinien pracować/ jest przygotowany do pracy |
|
|
![]()
|
|
Dlaczego, solidna baza estrowa marka dobrz znana i w sumie uznana w UK dlaczego tak sadzisz ?
Oilman z UK sie mylił że 0W-20 z Silkolene był lany w F1 Coulharda czy może ktoś walnął ściemę i chodził tylko dla reklamy z butelkami tego oleju po zapleczu stajni Redbull ? http://www.team-bhp.com/forum/technical-st...p-mumbai-3.html -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Croom, nie czytaj bajek opisowych.
Masz porównaj sobie: Fuchs 10/50: http://www.opieoils.co.uk/pdfs/New-Fuchs/T...PRO-S-RANGE.pdf Millers 10/50: http://www.opieoils.co.uk/pdfs/millersoils/CFS-10w50.pdf zauważasz jakieś różnice ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 23 May 2010 Skąd: CHEŁMNO ![]() |
Audi o którym wspomniałem jeździ na oleju mobil 5w30. Samochód na trasie przy prędkości około 180km/h ma temp. oleju na poziomie 115 stopni.
Szukamy coś dobrego dla kolesia z ciężką nogą ![]() -------------------- Seat Leon FR
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT zauważasz jakieś różnice ? Tak obiektywnie to tak. Wskaźnik lepkości Millersa lepszy ale to wynik wiekszej rozpiętości lepkosci a co za tym idzie większej zawartości polimerów które przy pałowaniu sie wypalają, coś za coś. Dobrze że przynajmniej napisali że dodali PAO aby to wszystko wyważyć. Wg. mnie lepszy performance i czasówki bedą na oleju z RACE PRO, różnice nie wielkie ale zasadniczo kilkanasicie punkótw różnicy cSt może dać na mecie 2-3m oczywiscie abstrahując i podchodząc do tego aptekarsko :-) CFS zdecydowanie gorzej bedzie się zachowywał przy zimnym rozruchu ma gorszą charakterystykę w niskich temp. Waga jest taka sama więc sądze że pakiety AW podobne i ilość cynku :-) To dwa bardzo dobre oleje w swojej klasie. Jak cenowo Millersy CFS teraz stoją ? CYTAT Audi o którym wspomniałem jeździ na oleju mobil 5w30. Samochód na trasie przy prędkości około 180km/h ma temp. oleju na poziomie 115 stopni. Do tego auta polecę tylko jedno co zda tutaj egzamin i co ważne nie zagrzeje go więcej niż do 105st.C Amsoil 5W-40 AFL. Pozdrawiam -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT a jak przekroczy to zwracasz kasę ? laugh.gif Piwko może być ? ![]() Przytoczę taką wypowiedz znajomego: CYTAT wczoraj zrobiłem sobie wycieczkę na śląsk i przy prędkosciach przelotowych 190km/h temp zew około 22-24 temp oleju oscylowała około 90 stopni :shock: dodam ze na oleju amsoil :bigok odcinek krakow-katowice-krakow i drugą : CYTAT Jak juz wczesniej wspomniałem ostatnio zalałem amsoila 5w/40 i nie idzie go "zagotować" przy jazdach autostradowych, przy max bucie i prędkosciach 220-230 tem oliwy oscylowała około 100 stopni przy temp zew około 20 stopni i odcinku około 15-20km w każdą stronę. Ciekawe jak by sie sprawdził motul specyfic na którym jezdziłem dotychczas? Niestety wczesniej nie miałem wskaznika temp oleju. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?...&start=2490 To chyba o czymś świadczy o jakimś potencjale tego oleju :-) -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT Piwko może być ? smile.gif nie. zwrot kasy CYTAT Przytoczę taką wypowiedz znajomego: a Goździkowa też poleca ? ![]() CYTAT To chyba o czymś świadczy o jakimś potencjale tego oleju :-) nie. to jest tylko reklamowanie produktu przez handlarza PS To są Twoje nicki na tym forum czy kolegi który tym handluje ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 10 September 2025 - 07:50 |