![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2005 Skąd: Wieliczka ![]() |
A co myslicie o szwedzkiej zupie ?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
zupa na 100% nie podrabiana
![]() a wracając do oliwy do mojej e90 to zastanawiam się czy zamiast Motula nie pójść w Liqui Moly Top Tec 4100 SAE 5W-40? Mają oddział Polski i autoryzowanych dystrybutorów więc chyba ciężko o wpadkę? -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
Z innej beczki ...
Prosze wynik analizy oleju oryginalnego subaru w nowym Polskim aucie z salonu ktore przejechało swoje pierwsze 6000km. Wynik jest dramatyczny... http://img189.imageshack.us/img189/2828/sb...factoryfill.jpg -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Z innej beczki ... Prosze wynik analizy oleju oryginalnego subaru w nowym Polskim aucie z salonu ktore przejechało swoje pierwsze 6000km. Wynik jest dramatyczny... http://img189.imageshack.us/img189/2828/sb...factoryfill.jpg Zawartość Comments nie wydaje się taka dramatyczna, powiedziałbym że jest normalna, bez negatywnego wydźwięku. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 01 October 2008 ![]() |
Pacjent Caddy 1,9TDI 105km BLS przelot 110tys głównie miasto raczej ciezka noga i w planach virus:) caly czas zalewane to co w serwisie czyli Castrol... rozne opinie slyszalem chetnie zamienie na cos lepszego
Druga sprawa skoro temat olejowy to mam kolejne pytanie a nie chce smiecic i zakladac nowego wątku chyba ze moderator wydzieli... płukanie silnika np http://allegro.pl/liqui-moly-plukanka-do-s...1570660076.html jakie za? jakie przeciw? |
|
|
![]()
|
|
Płukanki sa ok byle nie jakies tanie ruskie
Olej 505.01 5W-40 jakiś syntetyk . -------------------- www.zmienolej.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 09 November 2010 ![]() |
1.8t 20v AEB, 180hp, cięzka noga, głownie miasto, ktory z oliw motula byl by idealny, aktualnie zalane 10w40 liquid moly, 80k mil na liczniku.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 15 May 2011 Skąd: Białystok ![]() |
Witam. Mam pytanie - czy ktoś z Was zna albo jeszcze lepiej stosował olej Xenum VX 5W-30 ? Za 1,5 tys km mam wymianę w aucie którym pracuje (Fiat Fiorino 1,3 Multijet 75 KM), a znajomek który go stosuje jest zachwycony - podobno silnik jest zdecydowanie cichszy, dynamiczniejszy no i pali zdecydowanie mniej. Teraz zastanawiam się czy warto wydać dwa razy więcej kasy na testowanie wynalazków....
Bardzo proszę o opinię. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT a znajomek który go stosuje jest zachwycony - podobno silnik jest zdecydowanie cichszy, dynamiczniejszy no i pali zdecydowanie mniej. nie wierz w takie bajki... o ile można wyłapać różnicę w pracy silnika... o tyle spalanie i dynamika to już bajka. nawet jeżeli zmniejszył by spalanie o 5%, to przy spalaniu jakie ma ten silnik będzie to w granicach "błędu pomiaru" no i druga sprawa.. lepszy względem czego, jakiego oleju ? trzecia sprawa... to była reklama ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Teraz jeżdżę na Castrol Magnatec Diesel 5W40, nie ma żadnych problemów, przejechałem prawie 180 tys km, wymieniam co 30 tys jak każe serwis. Dlaczego chcę zmienić markę ? Bo właśnie ta opinia mnie "intryguje"...
Jak się przekonam, i będę zadowolony - to się pochwalę. Wtedy można będzie nazwać to reklamą, albo nie daj Boże anty-reklamą... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 23 October 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Który z poniższych będzie lepszy do 320d 163KM + chip? Specific LL-04 5W40 http://www.motul.com/pl/en/products/199?f[application]=139&f[range]=25&f[viscosity]=34 8100 X-clean 5W40 http://www.motul.com/pl/en/products/53?f[application]=139&f[range]=25&f[viscosity]=34 Ja ostatnio w E87/118d wymieniłem Castrola (po przebiegu 15kkm) na X-cleana 5W40 - i efekt odwrotny od tego co napisałeś. Zdecydowanie bardziej miękki klekot motoru (N47D20). Może dzwięk taki a nie inny bo Castrol był przepracowany. A może poprostu Motul jest lepszy ![]() Z innej beczki ... Prosze wynik analizy oleju oryginalnego subaru w nowym Polskim aucie z salonu ktore przejechało swoje pierwsze 6000km. Wynik jest dramatyczny... http://img189.imageshack.us/img189/2828/sb...factoryfill.jpg Specjalisty napisały w commentsach wszystko, gdzie tu jest dziura której szukasz? Zaciekawiło mnie stwierdzenie przeczytane na poprzednich stronach. Jak mam Euro4, no a mam, to co, 5W40 juz bee ? 0W30 powinienem lac ? W jakim celu zatem na X-cleanie jest LL04 czy tam inne popiołowe normy ? A może coś źle zrozumiałem. I czemu wyszukiwarka oleju na stronach castrola niemieckiej i polskiej podaje różne lepkości ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 13 January 2008 Skąd: Poznań ![]() |
"znajomek który go stosuje jest zachwycony - podobno silnik jest zdecydowanie cichszy, dynamiczniejszy no i pali zdecydowanie mniej. "
To winno znaleźć się w dziale dowcip-rewelka , bynajmniej nie jako rewelka . |
|
|
![]()
|
|
"znajomek który go stosuje jest zachwycony - podobno silnik jest zdecydowanie cichszy, dynamiczniejszy no i pali zdecydowanie mniej. " To winno znaleźć się w dziale dowcip-rewelka , bynajmniej nie jako rewelka . Masz prawo do oceny, ja tylko napisałem z jaką opinią się spotkałem. Osobiście jak widzę nikt tutaj tej marki nie zna, ja się zdecydowałem i jutro go wlewam. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Nie chodzi o markę..
ale o niesamowite i irracjonalne doznania jakie Twój znajomy miał po zalaniu tego oleju ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 13 January 2008 Skąd: Poznań ![]() |
Bezduszny zakumał ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Panowie, jaki olej polecilibyście do Saaba 9-3 2.2 TID (125KM) przebieg 195tyś km. Motor Oplowski.
Coś godnego polecenia do tego? Auto data pokazała,że można lac i 5w30,5w40,0w40.... co wlać? Nie wiem co do tej pory bylo lane. Pozdrawiam. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
5/30 GM lub jakiś 0/40
|
|
|
![]()
|
|
Wlałem Xenum VX 5W-30. Jeżeli nie okaże się "cudem" to chyba znajomemu urwę jaja, zapłaciłem za 5 ltr 320 pln....
![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
A co powiecie na temat Liqui Moly Diesel Synthoil 5w40. Wedle strony LM ma całkiem niezle własciwosci i jest 100% syntetykiem, jakies opinie?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 14 August 2025 - 10:47 |