![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
A odgrzałem, bo mnie ciekawił projekt...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: Sz-n ![]() |
narazie nic sie nie dzieje
derbiak zafoliowany rozwiercona glowica w szafie wszystko czeka synek mi rosnie ale prawdopodobnie pozna wiosna moze rusze z dokonczeniem derbiaka, ale prawdopodobnie wyladuje z 9A wiec wszelkie graty do GX bede opychal -------------------- Y60 2,8TD+I
Y60 Long 2,8TD jeszcze bez I CRX EH6 VW Derby 2.0 16v in progress |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 12 January 2009 ![]() |
Jak sobie poradziłeś z pochyleniem koła jeżeli mocowania górne amortyzatorów są węzej niż w golfie. Piłowane fasolki przy zwrotnicy?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 17 January 2011 ![]() |
"Ja tu widzę niezły b**del, b**del macie w tym archeo siostry"
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 01 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Ten projekt jakos mi umknal a sam mialem Derby z 1,8 pare lat temu tylko troche inaczej rozwiazalem zawieszenie. Minusem mojego rozwiazania bylo to ze moglem wsadzic tylko skrzynie czworke bo piatka byla gabarytowo zbyt dluga i nie moglbym skrecac w prawo
![]() Jak bys potrzebowal jakies fanty do derby to pisz ja mialem ten model http://www.rossvw.com/vw/pics/81derbyredsmall.jpg mam prktycznie nowy grill tego typu, drugi na okragle lampy ale wypukle, tylne hokeje w slupek w chromie, reflektory itp, pisz co potrzebujesz to poszukam Pozdro |
|
|
![]()
|
|
ale ktos mnie odkopal
prace nad derbiakiem utknely w 2007, no moze poza paroma zmianami, zamiast 1,8 jest wsadzone 2,0 16v 9A i blacharka skonczona a tak stoi i czeka sobie na dobre czasy -------------------- Y60 2,8TD+I
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 08 April 2011 Skąd: Toruń ![]() |
To weź zrób parę "fotków", żebyśmy chociaż zobaczyli jak teraz wygląda
![]() -------------------- Ja kudłaty, durnowaty reperuję stare graty
100NX without engine and idea.... |
|
|
![]()
|
|
odświeżam kotleta
tydzień przed świętami znajomi skończyli blacharkę i pasowanie silnika, wiec przytaszczylem wraka do swojego garażu po 4roletnim leżakowaniu derbiak prezentował się tak ![]() trzeba było trochę obczyścić i pomalować farbkami na pierwszy ogień komora silnika, wygolona i zalana 3x epoksydem i 2x poliuretanem ![]() podobny los spotkał zawieszenie, i wszelakie drobne duperele dodatkowo dorzuciłem sobie wspomaganie ![]() ![]() żeby silnik nie szpecił pod maska, delikatnie go podpicowałem ![]() ![]() ![]() po paru dniach zabawy, nastała upragniona chwila, wrzucenia serducha pod maskę - mam nadzieje ze ostatni raz ![]() wiec zaciągnąłem do pracy moje zielone maleństwo ![]() ![]() i po dłuższej chwili silnik był już na miejscu ![]() na chwile obecna trwają przygotowania do lakierowania, malowanie ramek, wnęk itp ![]() ![]() ![]() ciekawe czy kolka z dupowozu wejdą mi do derbiaka ![]() -------------------- Y60 2,8TD+I
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Fajne autko :] Uderzasz w jakiś konkretnie styl przy robocie nad nim czy poprostu odbudowa ?
-------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 16 September 2010 Skąd: Trójmiasto ![]() |
Hehe, załóż mu te MT-ki i na bank zrobi wrażenie:)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
a zywica alkidowa tez zdalaby egzamin zamiast poliuretanu?
|
|
|
![]()
|
|
z zywica Ci nie pomoge, nie stosowalem
od paru lat do swoich patroli stosuje epoksydy i poliuretany przemyslowe - te co znajduja zastosowanie w malowaniu statkow, mostow itp, w terenowkach gdzie wiekszosc czasu to ciaganie sie w lagrze, piachu i kamieniach idealnie zdaja egzamin, wiec jako zabezpieczenie antykorozyjne do osobowki sa az nadto, a koszt to 180 dla epoksydu, i ok 220 dla poliuretanu SIGMY w dowolnym kolorze RAL za opakowanie 4l + 1l utwardzacza - co z rozpuszczalnikiem daje ok 6l na gotowo, wiec 30PLN za litr -------------------- Y60 2,8TD+I
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 21 July 2025 - 13:12 |