![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Tak się zastanawiałem i doczytałem i już się w sumie nie dziwię, czemu tak się cieszycie, że się trzyma drogi - uliczne 255mm to wiadomo, że sie klei na takich walcach mimo fabrycznych ustawień zawiasu.
A mnię cały czas trzymają malutkie nadkola B2, nie sposób włożyć tam większego koła ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
noorec: ja teraz mam opony 225/45/17 i na dystansach 50mm koło zawadza o próg przy skręcie, na szczescie ja mam poszerzenia wiec moge tam sporo wyciać, nawet teraz jak patrze na Alberta audi to załuje ze nie poszedłem w 18 cali... a jak przechodziłem na 17 to sie bałem czy nie bedzie z duze koło
![]() generalnie chce zeby slicki 240 spokojnie wchodziły -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
ja mam slick 275/35
![]() -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
The Good Old Times
![]() -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
nie bedzie to czasem overkill dla auta 1200kg / 400KM ?
ja sie nastawiam na 240/610mm/R17 - mysle ze to zapewni dobry grip jest jakas zasada doboru slicka w zaleznosci od wagi, masy, rodzaju napedu ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
noorec: ja teraz mam opony 225/45/17 i na dystansach 50mm koło zawadza o próg przy skręcie, na szczescie ja mam poszerzenia wiec moge tam sporo wyciać, nawet teraz jak patrze na Alberta audi to załuje ze nie poszedłem w 18 cali... a jak przechodziłem na 17 to sie bałem czy nie bedzie z duze koło ![]() generalnie chce zeby slicki 240 spokojnie wchodziły Tia, mnie hamuje coś wewnętrznie przed cięciem mojego B2 ![]() Także na razie włożę najszerzej co się da, chyba 225/35/17 powinno wejść ![]() Wam Panowie zazdroszcze "jap" w nadkolach ![]() Albert, na jakiejś najbliższej imprezie zamierzasz być S2-ką? Ułęż/Jastrząb? -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
noorec idź w takie poszerzenia:
https://imagizer.imageshack.us/v2/679x509q90/703/img0864.jpg Albert już myslałem że porzuciłeś projekt, a tu prosze ![]() Jak będziesz się wybierał na jastrząb to daj znać, wpadne coś nagrać ![]() -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
Celujemy w Tor Jastrząb 28.06
nie bedzie to czasem overkill dla auta 1200kg / 400KM ? takie mam na półce to założę. -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
nie bedzie to czasem overkill dla auta 1200kg / 400KM ? ja sie nastawiam na 240/610mm/R17 - mysle ze to zapewni dobry grip jest jakas zasada doboru slicka w zaleznosci od wagi, masy, rodzaju napedu ? Może być problem z dogrzaniem. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Może być problem z dogrzaniem. zdaję sobie z tego sprawę. na razie zakładam co mam, to nie zawody tylko testy i wolne jazdy wiec musi wystarczyć -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 16 October 2002 Skąd: wawa ![]() |
W GT300 latają na takim zestawie BBS 13Jx18″ 330-710R18 i 300KM 450Nm.......nie mają problemu z dogrzewaniem.....chyba mieszanka ma znaczenie
![]() -------------------- Racing is my Life......
"I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way" - Keiichi Tsuchiya S13 Moon Blue EMU LINK VEMS ECUMASTER SMT AEM APEXI POWER FC AUTRONIC HALTECH instalacje i strojenie. Hamownia 4x4 Dyno Project 2JZ Bp 98 Ultimate 701KM 787Nm NAJMOCNIEJSZY W POLSCE JZ ;) |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Mieszanka, temperatuta, specyfika toru i jego nawierzchnia, ustawienia samochodu, aerodynamika i jeszcze tak można powymieniać...
Nie wiem w jaki docelowo program startów celuje Albert, ale ja po doświadczeniach na wyścigowym slicku i amatorskich imprezach typu AB-cup, ClassicautoCup, superOES raczej przerzucam się na slicka rajdowego. Po prostu nie ma jak i gdzie dogrzać odpowiednio opony przed próbą. Efekt jest taki że pod koniec próby zaczynasz czuć że slick zaczyna trzymać. Mega frustrujące. Koce są zabronione (może i dobrze bo to amatorskie imprezy mające zachęcać jak najwięcej osób do ścigania). Poza szybszym dogrzewaniem slick rajdowy lepiej trzyma na brudnym asfalcie czy płytach, a w takich warunkach przychodzi nam się ścigać. Zobaczymy jak to wyjdzie. S2 Alberta to fajna baza do wyścigów GSMP. Tyle, że pozostaje open, a tam już konkretne fury są. Myślę że bez sekwencji i mocy 400-500KM nie ma szans na walkę w czubie. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
No moim skromnym zdaniem bez 600 nie ma co podchodzić do gsmp niestety
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 June 2004 Skąd: wodzisław ![]() |
tak jak pisze Czuczu 600KM trzeba mieć by myśleć o podgryzaniu pudła w GSMP
-------------------- civic only for track
www.facebook.com/EVORART |
|
|
![]()
|
|
GSMP to nie moje budżety. W tym roku to raczej wolne treningi na torach i lotniskach.
W przyszlym roku sie zobaczy. Wszystko zależy od budżetu. Opona wyscigowa raczej tak, koce dozwolone. Tylko musze kupic ![]() -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Coś tam sie dzieje, czasem już jeździ
![]() Miło było poznać osobiście ![]() -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
simpson - bardzo miło było Cię poznać. Foto super !
Auto przeszło pierwszy chrzest bojowy. Jak to po takim evencie lista tematów do poprawy/naprawy jest długa. Ale auto cieszy ![]() -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 16 April 2006 Skąd: ja to wiem... ![]() |
Myślałeś może nad shifterem? Albo znasz kogoś kto to ma u siebie zamontowane, jak sie sprawuje?
http://www.shop.cae-racing.de/navi.php?a=7...p;lang=ger& Ciesze sie, że auto wróciło na tor ![]() -------------------- B4 8C 2.0 20vt 7163 EFR 6-gang quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 May 2007 Skąd: triocity ![]() |
jezdzilem z tym shifterem rs4 b5, zresztą dokładnie tym ze zdjęć. do brutalnej jazdy jest naprawdę niezły, dodatkowym atutem jest to ze można go tak wyregulować ze nieda się wbic przypadkowo 1 biegu.
-------------------- mk2 vrt 4motion
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 18 August 2025 - 13:55 |