![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
CYTAT("piechur":1h55ic09) Nie badz barbarzynca i nie rob pod auto!!! Wpusc to przynajmniej do jakiejs butelki i wylewaj raz na jakis czas.
To barbarzyństwo to w stosunku do auta czy środowiska? A jesli miało by być do butelki to oczywiście butelka z otworem wylotowym gdzies w boku, żeby upuścić ciśnienie, tak? -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ziemia za 10.000 lat Ci za to podziękuje Ciśnienie się samo upuści chyba, że zrobisz idealnie szczelne połączenie przewód => butelka.
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("piechur":3jskc2zb) Wpusc to przynajmniej do jakiejs butelki i wylewaj raz na jakis czas. ej no - tego się tyle nie zbiera, że by było co wylewać... u mnie przez jakieś pół roku zebrało się może z 30ml... CYTAT("Gr00bY":3jskc2zb) Ciśnienie się samo upuści chyba, że zrobisz idealnie szczelne połączenie przewód => butelka.
no takich rad to raczej nie dawaj.... skoro ma kłopoty z wyskakującym bagnetem i ich przyczyną jest przytkana odma to robienie jej restrykcji na pewno nie pomoże... odma powinna mieć swobodny przepływ w związku z tym zbiornik na olej powinien mieć dziurki gdzieś w górnej części. -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
Przecież k.... będzie miała swobodny przepływ. Jaką średnica ma rurka od odmy a jaką Cola 0.5 litra? Jak jeszcze za mała to Pepsi Big Łyk i napewno będzie luz. A zbiera się w zależności od tego jak bardzo pierścionki gubią ciśnienie.
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
puszczenie odmy luzem też może źle się skończyć.
Pamietam że była taka opcja w czyimś dieslu, że odma wypuszczona luzem miała trochę za długi wężyk i na jej końcu zrobił sie korek z lodu i syfu. Skończyło sie kiepsko. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 September 2005 ![]() |
CYTAT("FilipN":2lbszxe1) CYTAT("piechur":2lbszxe1) Wpusc to przynajmniej do jakiejs butelki i wylewaj raz na jakis czas. ej no - tego się tyle nie zbiera, że by było co wylewać... u mnie przez jakieś pół roku zebrało się może z 30ml... Wlaśnie u braciaka w Clio sprawdzałem i wymieniałem butelke bo uzbierało sie przez 2 miechy 0,4L pozatym odma zamarzła i wywaliło olej uszczelką dekla zaworowego pzdr |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Gr00bY":ymrnhu7a) Przecież k.... będzie miała swobodny przepływ. Jaką średnica ma rurka od odmy a jaką Cola 0.5 litra?
po co ta k.... ?? myśle, że to zależy od auta u mnie odma ma taką średnicę, że nawet by nie weszła do butelki od coli... nie mówiąc o jakimkolwiek luzie... -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
Ekologów nie lubie więc odma siedzi juz pod autem. Nakierowana na jakąs plasikową osłonkę wiec bedzie po nij spływac na dół. Jednak jakiegos wielkiego plucia olejem nie zanotowałem wiec mysle, ze nie ma czym się przejmowac Jeszcze raz dzieki za pomoc!
pozdr -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Fawor":3j7hdpts) Ekologów nie lubie więc odma siedzi juz pod autem. Nakierowana na jakąs plasikową osłonkę wiec bedzie po nij spływac na dół. Jednak jakiegos wielkiego plucia olejem nie zanotowałem wiec mysle, ze nie ma czym się przejmowac Jeszcze raz dzieki za pomoc!
pozdr To nie pluje cały czas tylko co jakiś czas, nie am na to regóły, wcześniej było pisane oi filterku na odme, on wcale nie powoduje że przestanie zamarzać bo w zeszłym roku w Clio mieliśmy taki i też zamarzało a jak już odmarzło to zapchało i zniszczyło filterek (a opłacić co zime mi sie niechce) więc co jakiś czas 0,5L butelke po wodzie amontowałem i wymieniam pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: gda ![]() |
CYTAT("Fawor":9xwrwqb0) Ekologów nie lubie więc odma siedzi juz pod autem.
Masz jakis pozytek z tego ze olej nie cieknie do butelki, a na asfalt? Czy po prostu jestes takim leniem i ignorantem? p.s. sorry za OT, wiecej nie bede, ale krew czlowieka zalewa -------------------- 318is
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("piechur":3m0p6q2j) Czy po prostu jestes takim leniem i ignorantem?
Oo prosze, agresor mode on? Odma nie rzyga olejem na prawo i lewo tylko jakąs mała mgiełką dlatego sądze, ze nie jest tam potrzebny żaden zbiornik. Filip tez tak miał i było dobrze. Z reszta nie bede sie tłumaczył ludziom, którzy mnie obrażają... -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Ani to miłe zaciągnąć się węglowodorami, ani fajne przejechać się na plamie oleju, jeśli silnikowi zdarzy się co nieco wyrzucić... Nawet na jakichkolwiek zawodach, gdzie kwestie ekologii czy norm hałasu są potraktowane dosyć swobodnie, otwarta odma jest zabroniona.
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: gda ![]() |
CYTAT("Fawor":2rcgl7b7) Oo prosze, agresor mode on?
Moze lekki. Jak to cie obrazilo to sorry. Po prostu zatruwanie srodowiska w ten sposob nie ma zadnego uzasadnienia. Niczemu to nie sluzy. Jest tylko wynikiem ignoranctwa lub lenistwa. A reszte to juz k11 powiedzial. -------------------- 318is
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, problem został rozwiązany więc kłódeczke prosze, bo widać, ze się nie dogadamy...
EDIT: no dobra chłopaki, powiem tak: na zime na pewno zostanie jak jest, zobaczymy jak sie bedzie zachowywac. Na wiosne pomyśle nad jakis sensownym catchtank'iem. Moze byc? -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
Ja już raz to pisałem. Napisze Ci tak jak mi kiedyś młodsza siostra powiedziała po wyrzuceniu papierdka na ziemie.
"Ziemia Ci za 10.000 lat za to podziękuje" -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Fawor":pggk0oqs) CYTAT("piechur":pggk0oqs) Czy po prostu jestes takim leniem i ignorantem? Oo prosze, agresor mode on? Odma nie rzyga olejem na prawo i lewo tylko jakąs mała mgiełką dlatego sądze, ze nie jest tam potrzebny żaden zbiornik. Filip tez tak miał i było dobrze. Z reszta nie bede sie tłumaczył ludziom, którzy mnie obrażają... amojego posta przeczytałes dokładnie, u baciaka 0,4L butle zapalniło w 2 miechy, i dalej myślisz że "mgiełka" leci butla dużo nie wazy a i nic nie pobrudzisz a i jak Gr00by pisze ziemia ci podzękuje pzdr |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("FilipN":212oeuql) u mnie przez jakieś pół roku zebrało się może z 30ml...
Wiec wszystko zalezy od samochodu...przez te dwa miesiące naszej matce Ziemii sie nic wielkiego przez moją odme nie stanie. BTW moja nie jest ustawiona bezposrednio w asfalt tylko w poziomą osłone od silnika, wiec zeby sie z niej w ogóle zacząło wylewac to niemała ilosc bedzie potrzebna. Butle zrobie, ale nie w takich mrozach. Przeciez trzeba jakos to logicznie umocować a umnie "na szybko" takiego miejsca nie znalazłem. -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Fawor":33tv0nxd) CYTAT("FilipN":33tv0nxd) u mnie przez jakieś pół roku zebrało się może z 30ml... Wiec wszystko zalezy od samochodu...przez te dwa miesiące naszej matce jak każdy tak sobie pomyśli i zrobi to będziemy driftować po tych syfach pzdr |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("gn11.WASyL":1srjy7qp) jak każdy tak sobie pomyśli i zrobi to będziemy driftować po tych syfach
proszę Cię... nawet jak leci dużo to i tak jest to gorąca mgła olejowa która skrapla się w komorze silnika i osiada na karoserii/osprzęcie/bloku... najwyżej sobie komorę pobrudzi.... a tak swoją drogą to przy ilościach oleju wydalanych przez pojazd twojego brata powinniście się zabrać za remont silnika.... -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: z Ridaz-Unit ![]() |
W moim byłym bmw odma była puszczona luzem, ale syfy zbieraly sie w takim pojemniczku przez 0,5 roku bylo tego ze 2 łyżki więc nie róbcie hardcoru z tymi plamami oleju i ekologia. Jak ktos ma dobry silnik to sie nic nie będzie działo a jak sie ma samochód bez pierscionków to i tak bardziej od tego oleju z odmy szkodzi środowisku ten w spalinach
-------------------- History:
Nismo S13 1.8t ~220HP Nismo Sunny SR20DE ~160HP Uno turbo 1.3 ~160HP :D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 06:27 |