![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 24 February 2005 ![]() |
CYTAT("Szeli":2k80e26m) skonczywszy na Ameryce zszedł lekko z tematu
A ja myślę że nie. Przeanalizujmy wszystko jeszcze raz: Ponieważ przykład z gumą jaki przytaczyłem świdczy tylko że amerykańscy sprzedawcy dbaja o klienta zupełnie inaczej niż nasi a wpadka to dla ich firm wyrok śmierci. Tamten rynek jest zbyt bezwzględny, a konkurencja maxymalnie agresywna. Dlatego taki sprzedawca KIT-u do VR-a na 450KM, nie pozwoliłby sobie na jego sprzedaż, gdyby po jego instalacji silniki wybuchały. To by było dla niego i fimy poprostu samobujstwo. Z tego wynika że po instalacjii takiego KIT-u silniki nie wybuchają. A biorąc pod uwage że taki KIT bazuje na orginalnycj wewnetrznych częsciach silnika, a nie na kutych zamiannikach, świadczy to tylko o solidnosci i wytrzymałości tegoż właśnie silnika. Czyż nie? -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 14 August 2003 Skąd: 3Miasto ![]() |
Przez kilkadziesiąt lat palacze byli robieni w jajo przez wielkie koncerny, którym baardzo przecież zależy na kliencie. I co? Były afery, wyroki... życie leci dalej, Marlboro dalej się sprzedaje i ma się dobrze.
Dalej - kilka afer w przemyśle farmaceutycznym - apteki dalej mają czym handlować. Po drodze kilka fuck up'ów choćby z oponami - Bridgestone chociażby... Przykład z gumą, choć fajny i budujący - traktuję jako folklor. Może właściciel znał kupującego i wiedział, że nie ma sensu robić scen? Ale u nas też już tak jest (nie chwaląc się, sam bywam nadto pobłażliwy w pracy ). Tylko dlatego, że dany KIT jest robiony / sprzedawany w USA, nie oznacza, że to będzie best of the best, że wszystko będzie ok - tak pod względem technicznym, jak i prawnym. Jakość amerykańskich wyrobów, zwłaszcza z branży motoryzacyjnej, nie zawsze jest przysłowiowa. Aczkolwiek nie zaprzeczam i nie kraczę. -------------------- Radykalnie Anarchistyczna Poezja
G.R.A.P.H.I. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("graphi":20s4zecr) Ale u nas też już tak jest
Nie no ty chyba zartujesz. Pokaż mi sklep w Polsce gdzie kupisz coś, zjesz, a po tygodniu zajdziesz do sklepu nawet bez paragonu i ci oddadzą ci kasę, bo powiesz że ci nie smakowało. Pomyśl..., u nas sprzedawca puknołby się w czoło, wezwał policje albo nie wiedziałby nawet o co ci chodzi i czego ty od niego chcesz człowieku. Swoja drogą chyba kiedyś spróbuję zrobić taka akcję, bo jestem niezwykle ciekaw reakcji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 14 August 2003 Skąd: 3Miasto ![]() |
Guma jest przykładem ekstremalnym, nawet jak na USA.
Życzę powodzenia w eksperymencie społeczno-socjologiczno-psychologicznym. Pzdr, EOT -------------------- Radykalnie Anarchistyczna Poezja
G.R.A.P.H.I. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 30 March 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
uff przebilem sie przez caly temat:
Za co lubie VR6? podoba mi sie jak silnik wankla, za piekne rozwiazania. nie koniecznie skuteczne ani cokolwiek ale: ok a teraz zrobice mi silnik troche wiekszy od r4 wpakujcie tam 6 cylindrow i 24 zawory.. Takie rzeczy to tylko w erze. dobrze.. konseknwencje tego silnika (silniki W12 i W16 byly jeszcze pomysly W18) zostaly juz pozadnie wykorzystane... A on po prostu ladnie wyglada jak jakis ekwilibrysta, ktos kto sie drapie lewa reka po prawym uchu. i tym wesolym akcentem zycze wam milej nocy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 09 October 2003 Skąd: Warszawa/ Sulejówek ![]() |
CYTAT("unreall":3ryvg7gj) uff przebilem sie przez caly temat:
ok a teraz zrobice mi silnik troche wiekszy od r4 wpakujcie tam 6 cylindrow i 24 zawory.. coś długo nie mogli wpakować tych 24 zaworów i jeździły tylko na 12 -------------------- www.jhm.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 30 March 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
wiem co nie zmienia faktu
ok na 12 zaworach nie jest taki fajny ale 24 sa mioodzio |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 26 May 2004 Skąd: Rzeszów ![]() |
Co do uturbienia - stawiam stówe że silnik nie wytrzyma 400KM bez kucia, te KITy jak ktoś wspomniał są PROJEKTOWANE na 450KM , jak zamówisz taki KIT to poczytaj "small print"....
Co do skrzyni to ona nie wyrabia nawet przy 250KM , popytaj użytkownika Rafal_VR6 z forum golfa. PS. Co do oddawania. Będąc na Work and travel w USA mieliśmy wszystko: TV, wieże, opiekacze , cyfrówki itp , nawet maszynkę do włosów , i co : I just do not like it ... i po 30 dniach nowa wiaża , nowe TV itp (sieć WALMART) . Co lepsi brali górale , jezdzili do pracy i potem oddawali. Kierownictwo sklepu się wycwaniło i zaczęło nam dawać vouchery na zakupy zamiast kasy w przypadku zwrotu(i z tym sobie poradziliśmy). Był sklep co nie przyjmował zwrotów i zbankrutował.... PS2 Z gumami to nie folklor, to rzeczywistość. W Polsce jest podobnie w niektórych przypadkach tylko o tym nie wiemy... |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 15 January 2004 Skąd: Poz/Ols ![]() |
CYTAT("tramall":39hrp1gv) PS2 Z gumami to nie folklor, to rzeczywistość.
W Polsce jest podobnie w niektórych przypadkach tylko o tym nie wiemy... OT! U kumpla, ktory na W&T robil w KFC babka kupila 12 wings'ow, po czym wrocila z nimi po godzinie i zwrocila nierozpakowane opakowanie mowiac ze "te wings'y sa zimne!". Kumpel lekko zaklopotany spojrzal na kierownika, a ten po prostu kiwnal glowa i powiedzial "dawaj nowe 12". U nas za to pani w tesco na dziale alko moze jak Ci sie cos nie podoba powiedziec "Sluuuuuuchaaaaammm???" -------------------- Golf 4 @ ASZ @ 159 Bm*/366Nm - Master/s inside
*Bm - "Bocian mechaniczny" - jednostka mocy w klekotach |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 22 December 2003 Skąd: Sopot ![]() |
I tak o to fajnie zapowiadający się topic zszedł na skrzydełka z KFC i gume balonową to moze wydzielic akurat czesc o srodowisku w jakim się zyje w usa a VR6 topic zostawic aby konstruktywnie jeszcze coś w nim dodac ?
-------------------- Inter Cars S.A
Gdańsk Piekarnicza www.hondatech.pl / www.jdm-option.pl |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 12 February 2004 ![]() |
Ten temat juz byl raz wydzielony.
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("tramall":171x9ueu) Co do skrzyni to ona nie wyrabia nawet przy 250KM , popytaj użytkownika Rafal_VR6 z forum golfa.
Mam nadzieję że nie mówisz do mnie, bo jeśli tak to strzeliłeś straszna gafę. Z Ralfim nagadałem sie chyba wystarczająco i znamy się doskonale. Aha, moja skrzynia radzi sobie doskonale. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
troszke odgrzeję
jutro wrzuce wykres niedawno sprowadzonego VENTO VR6 z 94roku (jutro kolega jest umowiony na hamownie) przy okazji zapytam ile kosztuje ; -skrzynia do 2,8 -przeplywka -aparat zaplonowy -przewody wys. nap. ? -------------------- IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 27 June 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
CYTAT("MARCIN--Ibiza":ae8q9wsa) troszke odgrzeję jutro wrzuce wykres niedawno sprowadzonego VENTO VR6 z 94roku (jutro kolega jest umowiony na hamownie) przy okazji zapytam ile kosztuje ; -skrzynia do 2,8 -przeplywka -aparat zaplonowy -przewody wys. nap. ? -skrzynia do 2,8 cena od 500 d0 1500zł -przeplywka od 150 do 450zł -aparat zaplonowy 100zł do 250zł -przewody wys. nap. nowe okolo 400zł Added after 1 minutes: CYTAT("MARCIN--Ibiza":ae8q9wsa) troszke odgrzeję
jutro wrzuce wykres niedawno sprowadzonego VENTO VR6 z 94roku (jutro kolega jest umowiony na hamownie)... ? obstawiam maks 160km jak 2.8 -------------------- Niemcy maja fajne auta, ale Japan "wiertarka" is the BEST
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
moge prosic namiar na czlowieka ktory sprzeda mi "dobrą" przepływkę ?
juz wczoraj mialem sie odezwac ale teraz nie było pomiaru, okazalo sie, ze przeplywka jest do wymiany, trzeba ja najpierw zmienic i wtedy pojedzie kolega na hamowanko, bo po co placic dwa razy. ogladalismy na allegro i z tego co mowi wlasciciel nie kazda z niby 2,8 VR6 jest taka sama, chodzi o te kostki. potrze3bne jest takie mocowanie jak na tym zdjeciu z allegro http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... /122848651 -------------------- IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: WJ ![]() |
CYTAT("MARCIN--Ibiza":cigpnq7o) ogladalismy na allegro i z tego co mowi wlasciciel nie kazda z niby 2,8 VR6 jest taka sama, chodzi o te kostki.
tak bo do 94 roku są 6 pinowe(z gorącym drutem) i występują tylko i wyłącznie ze zwykłą przepustnicą. po 94 roku był elektroniczne przepustnice i przepływki już 4 pinowe bez tego druciku... |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 29 May 2004 Skąd: wawa ![]() |
i te po 94 są bardziej dotępne oraz tańsze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 09 August 2004 Skąd: Płock/Warszawa ![]() |
Jak juz odgrzane i stawiamy na to ile ma jaki VR to wrzucam wykres mojej Passaciny dupowoznej .
1993 rok, 287k km przebiegu, pelna seria z seryjnymi zapchanym juz pewnie niezle katalizatorem ![]() To jak to bylo z ta legenda, ze VR6 strasznie traca moc? -------------------- In Racing we trust
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 29 May 2004 Skąd: wawa ![]() |
No bardzo ładny wynik.Widać,że maszynownia w doskonałym stanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 09 August 2004 Skąd: Płock/Warszawa ![]() |
I trzyma taki stan bez zadnych remontow, ma seryjne (te same od nowosci) lancuchy rozrzadu itd. Jedyne co zostalo wymienione z powazniejszych rzeczy to uszczelniacze bo juz troche puszczaly, ale po takim przebiegu mialy juz chyba prawo .
-------------------- In Racing we trust
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 03 August 2025 - 01:27 |