![]() ![]() |
Tue, 20 Apr 2010 - 13:39
|
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl |
sam magiel kosztuje pewnie tyle ile cenisz wszystkie części
-------------------- ...
|
|
|
|
| Wspieraj forum |
Tue, 20 Apr 2010 - 13:39
|
![]() Dotacja |
|
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 14:09
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 03 July 2003 Skąd: Warszawa |
a ile Twoim zdaniem to powinno kosztować? Bardziej dziesiąt niż naście żeby to było przyzwoicie zrobione. -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 14:26
|
|
|
Super User Dołączył: Fri, 21 January 2005 |
magiel nowy - 5200 (zgodnie z informacjami uczestnika tutejszego forum, ktory zaoferował podjąć się pracy, a ma już kilka takich przeróbek na koncie) nie widze tez powodu zeby nie wstawic jakiejs uzywki, oczywiscie w dobrym stanie.
kilkadziesiat tysi na przekladke? ze niby na co? -------------------- Za szybko jechałem? Nie. Za nisko Pan leciał....
323 GTR user |
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 14:32
|
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 |
Bardziej dziesiąt niż naście żeby to było przyzwoicie zrobione. Rozumiem, że chodzi Ci o robociznę? sam magiel kosztuje pewnie tyle ile cenisz wszystkie części Jakie problemy/zagrożenia są w przypadku wykorzystania maglownicy ze zwykłego Lancera lub jakiegoś Colta ? (chyba takie projekty powstały w Polsce jeśli dobrze pamiętam) |
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 14:54
|
|
|
a moze chodzi o to ze wszystkie czesci trzeba kupic nowe i to w jednym internetowym sklepie
-------------------- Za szybko jechałem? Nie. Za nisko Pan leciał....
323 GTR user |
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 14:58
|
|
kilkadziesiat tysi na przekladke? ze niby na co? Za: -rozebranie całego samochodu -cięcie, spawanie nadwozia, malowanie karoserii -stworzenie instalacji elektrycznej do modelu LHD, bo prawdopodobnie niedostępna w używce (do GSR nigdy nie było). -mechaniki i wnętrza z uwzględnieniem wymiany dziesiątek klipów, śrubek, zapinek itp. które w kilkunastoletnim samochodzie przy rozbiórce uległy zniszczeniu, naprawą gwintów w nadwoziu, uzupełnieniem brakujących zaślepek itp itd. -przeróbki foteli, pasów i inne drobne modyfikacje niewymienionych części -części w tym: deska, podszybie, system nawiewów, lusterka, mechanizmy sterowania, układ kierowniczy, zamki, przełączniki i inne, wycieraczki, światła. Część z tych rzeczy musi być nowa bo np. jak wkładać kilkunastoletnie reflektory? Przekładni od zwykłego Lancera nie będę komentował. Na drucie można tanio, dobrze będzie drogo. -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 14:59
|
|
a moze chodzi o to ze wszystkie czesci trzeba kupic nowe i to w jednym internetowym sklepie Naprawdę mi wszystko jedno gdzie kupują wykonawcy przekładek, natomiast nie lubię oglądać samochodów zniszczonych przez beznadziejne przekładki, które często oglądam. -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 16:46
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy |
Azrael - z ciekawosci sie zapytam - po co malowac cala karoserie?
co trzeba w fotelach przerabiac? ciecie nadwozia czyli sciana grodziowa czy cos jeszcze? -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 16:48
|
|
Azrael - z ciekawosci sie zapytam - po co malowac cala karoserie? Nie całą ale komorę silnika/wnętrze trzeba. CYTAT co trzeba w fotelach przerabiac? Zależnie od roku modelu trzeba albo nie trzeba. Nowsze Evo mają symetryczne, ale już różne gadżety we wntrzu to różnie. CYTAT ciecie nadwozia czyli sciana grodziowa czy cos jeszcze? Sciana, mocowania kolumny, pedałów. -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 17:25
|
|
|
z tym rozbieraniem calego samochodu i malowaniem calego wnetrza nie rozumiem.......
-------------------- Za szybko jechałem? Nie. Za nisko Pan leciał....
323 GTR user |
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 17:30
|
|
Zespół napędowy, zawieszenie, układ kierowniczy, deska, wentylacja, elektryka, uzbrojenie drzwi przednich wylatują, linki sterowania bagażnika i wlewu paliwa wylatują, to co CI zostało? Podsufitka?
-------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 17:52
|
|
|
zawias tyl, wał, tapcerka, elektryka tył i ...... podsufitka....
zeby bylo jasne gwoli precyzji.... ja wiem ze duzo trzeba wywalic, ale nie przesadzajmy ze wszystko.... bo wszystko to dla mnie rozebrac auto do golej budy (tj nie zostawiajac nic). caly czas nie widze kilkudziesieciu tysi..... -------------------- Za szybko jechałem? Nie. Za nisko Pan leciał....
323 GTR user |
|
|
|
Tue, 20 Apr 2010 - 18:00
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! |
Jakie problemy/zagrożenia są w przypadku wykorzystania maglownicy ze zwykłego Lancera lub jakiegoś Colta ? (chyba takie projekty powstały w Polsce jeśli dobrze pamiętam) Zagrożenia pewnie żadne. Tylko jak kupujesz ostre auto, to jedną z jego cech są dwa obroty fajerą z drobnym kawałkiem od końca do końca, a nie godne przeciętnego dupowozu 3-4. r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
|
Wed, 21 Apr 2010 - 13:46
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 27 September 2007 Skąd: BB |
co jak co ale koledze Azrael trzeba racej przyznać z tym rozbieraniem i malowaniem bo taka robota z wszystkim na aucie to drut niezły.
co do cen i przekładek evo sie nie wypowiadam bo sie nie znam ja mam wybebeszoną całą madzie bo inaczej byłby pikny syf przy takich robotach , ale znam takich i widziałem auta robione w całości ( nie rozbierane ) i powiem wielkie sorry że taki osioł sie tak za to zabrał( kit nawet na podsufitce ) stryja pewnie z czasem roboty jak bedzie brakować części to sumka sie uzbiera niezła |
|
|
|
Sat, 27 Sep 2014 - 18:14
|
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 27 September 2014 |
Tak, tak wiem że mamy rok 2014, ale czy na dzień dzisiejszy wyszło coś z pomysłów zaprezentowanych w tym wątku? Lub inaczej; pojawiły się jakieś inne opcje podniesienia wytrzymałości skrzyń w 323 GTR?
|
|
|
|
Sat, 27 Sep 2014 - 20:07
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 07 September 2005 |
hehe, raczej nie a do czego ma auto służyć?
bo to podstawowe pytanie, wzmacniać, zmieniać na GT4, czy wkładać proste ząbki, itd.? -------------------- Cierpliwość palcem dół wykopie.
Mazda 323 GTX ) Mazda 323 GTR ))))) |
|
|
|
Sun, 28 Sep 2014 - 13:17
|
|
|
Autko służy do zabawy oczywiście
Myślałem raczej o wzmocnieniu oryginalnej skrzyni czyli jakiś wkład itd. Montaż innej skrzyni nie wchodzi w grę. |
|
|
|
Sun, 28 Sep 2014 - 14:09
|
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl |
Zapraszam do siebie
-------------------- ...
|
|
|
|
Sun, 28 Sep 2014 - 15:02
|
|
|
|
|
|
|
Sun, 28 Sep 2014 - 20:01
|
|
|
User Dołączył: Wed, 23 August 2006 Skąd: TM |
Ja już latam na napędzie z GT4 . jest niźle większa pewność, ale faktycznie auto straciło na uroku jaki miał orginalny napęd, ale nie oznacza że bawie sie mniej tym woozem .
Ale teraz doradziłbym ,że jeśli komuś buda mazdy odpowiada a myśle że wszystkim mazdowiczom odpowiada, to ja teraz poszedł bym w napęd i silnik z evo, na samym starcie mamy 280km i mocny napęd a jak sie trafi jakiś podrasowany to i wiecej kuni i jakaś szperka może sie znaleźć . No i faktycznie jest więcej możliwości ,więcej cześci więcej wszystkiego. ale mówie o wozach do sportu , do jazdy piknikowej zdecydowanie orginalna mazda... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 12:56 |