![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
jak nie powstalo to w wyniku jakiegos mocnego uderzenia w dziure albo po jakis torach cyz cos to sie nie przejmuj nie raz taka masa peka
-------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 19 December 2006 Skąd: Piaseczno ![]() |
karoseria pracuje a z wiekiem masa twardnieje i ma tendencję do pękania.
-------------------- '92 Pontiac Trans Sport 3.8 V6
'87 Dodge Daytona Pacyfica R4 2.2 IC Turbo II '90 Dodge Daytona Shelby R4 2.2 IC TwinTurbo (in progress) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 11 August 2008 Skąd: Polska ![]() |
a co to niby ma być cały czas nowe, masa się też starzeje auto ma już parę lat rudy tam wyłazi i masa się rozłazi , wyskrob to masę zobaczysz ile tam rudego jest...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 03 August 2009 ![]() |
rudej nie ma nigdzie na aucie, masy nie wydłubie bo dziura będzie okropna
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 06 February 2010 Skąd: DST ![]() |
Skrobaj,skrobaj,a później do sklepiku po pastę poliuretanową,zalepisz od nowa i po krzyku
![]() Przynajmniej będziesz wiedział co ci w kielichach siedzi.Ja w cordobie dopiero latem za budę się biorę-masa też popękana,ale to przez twardy zawias chyba(-120/-100). |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 01 August 2010 ![]() |
U mnie w astrze F isuzu 97 rok jest przednia dolna wiechers oraz tylna górna wiechers, rozpórka przednia górna jest aluminiowo-stalowa(mocowania stal, pałąk aluminium)- stalowa wiechersa kosztuje koło 350 zł, a ta mnie 145 zł kosztowała i jest mniej lipna, niż całkiem aluminiowe; luzów od kielicha do kielicha nie ma oraz jak się za nią szarpie, to auto się rusza a nie tylko sama rozpórka
![]() Jakie zmiany? Zawieszenie lepiej pracuje- wcześniej zakręt 70 i czuć było, że auto jedzie gdzie chce; teraz 80 a sterowność jakby było 60 ![]() ![]() ![]() Wg mnie warto do opli i innych aut ze słabą blachą montować takie rzeczy- koszt 2 wiechersa to 300 zł; więc razem 445 3 rozpórki ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 23 September 2009 Skąd: Łódź ![]() |
mitrzu, ja mam alumiowa gorna w Astrze - jeszcze daje rade. Jeszcze bo juz peka przy mocowaniach. Wniosek z tego ze ciosy przyjmuje, hrhrhr.
Gdzie kupowales swoje rozporki? -------------------- EJ20G, EJ253, C16SE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja mam komplet Wiechersa (przód góra i dół, tył góra) w Astrze i po zamontowaniu odnotowałem różnicę w prowadzeniu, a rozpórki jebitne stalowe.
-------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
W swoim skodzitsu mam fabryczną rozpórkę górną z Audi TT, silentbloki z S3 i przy seryjnym zawieszeniu jest zdecydowana poprawa w prowadzeniu. Rozpórkę zakładałem jeszcze zeszłej wiosny, na zimowych oponach (balony 195/65R15), przy seryjnych silentblokach i już wtedy było czuć poprawę.
W planie ze złomu do zamontowania jeszcze dolna, ale domowej roboty i zastrzały jak w RSce ![]() -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 01 August 2010 ![]() |
http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.p...products_id=483 przednia górna w taki deseń
![]() hpt.pl- wiechersem handlują- ponad miesiąc od przelewu dostałem od nich rozpórki... Aluminiowe mocowanie to szajs- w rękach to wygniesz.. Pałąk aluminiowy jeszcze daje radę, bo tutaj tylko ściskanie/rozciąganie gra rolę ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 17 June 2025 - 22:32 |