![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
GMS ?
-------------------- IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 08 April 2004 Skąd: PLRZ->CHVD->PLKR ![]() |
Autorem jest Grzegorz Grabowski, czyli GMS, a Ty artix sam się w rzeczonym wątku wypowiadałeś, więc powinieneś to wiedzieć.
Nie ma nic bardziej wkurzającego dla autorów (czegokolwiek) jeśli ktoś ignoruje ich autorstwo i traktuje ich dzieło w sposób nienależyty. I coś na ten temat wiem. A co do pochwał, to mam je... dobrze wiesz gdzie je mam. -------------------- Zegarmistrz Światła Purpurowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
Tyam.. tasiemcowy wątek o GMS na tuning.info.pl - istnieje jeszcze? (edit: sprawdziłem, istnieje forum, ale kuleje i jest po jakichs strasznych cięciach.)
Swoją dogą wydaje mi sie że "publikując coś" w sieci na czymś takim jak fora różnego rodzaju liczysz sie z tym że bedzie powielane, wyszukiwane i cytowane w całości lub kawałkach bez żadnego poszanowania praw autorskich. Z jednej strony miło że ktoś cytuje ciebie i pisze że to ty a z drugiej brak takiej informacji mnie osobiście nie drażni. Zwłaszcza w przypadku tworów niekomercyjnych - a takimi są wypociny na forum. Taka to już jest specyfika internetu. -------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
on nie był na tuning info tylko tutaj.
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("artix":1og2pvry) no i Filip tez pomnie pojechal
ależ broń boże nie pojechałem po Tobie... po prostu ustosunkowałem się do postu Wombata -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 12 November 2003 Skąd: Krakow ![]() |
a wracajac do glownego tematu...
to czy ten artykul nie dotyczy liczenia kolektora wydechowego?? a w tym temacie bylo pytanie o reszte, za kolektorem? -------------------- http://www.racingforum.pl/zmiana-w-regulaminie-dotyczAeca-sygnaturek-na-forum-t101875.html
|
|
|
![]()
|
|
A reszta bardzo podobnie. Z podanych tam wzorów wylicza się długość kolektora, a długość całej rury z grubsza rzecz biorąc powinna być wielokrotnością tej długości. To samo dotyczy umiejscowienia wszelkich zmian średnicy rury (np tłumików). Najlepiej byłoby jeszcze uwzględnić zmiany temperatury spalin wzdłuż całej rury.
-------------------- Zegarmistrz Światła Purpurowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: z Ridaz-Unit ![]() |
Ehh duzo napisaliscie ale tylko Wombat dal cos konkretnego
-------------------- History:
Nismo S13 1.8t ~220HP Nismo Sunny SR20DE ~160HP Uno turbo 1.3 ~160HP :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
chcialem pomoc koledze wklejajac ten artykul a tu panie masz
a to czy pomoglem czy nie zostawiam ocenie Pio -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
Ale bardzo dobrze że go wkleiłeś. Tylko trzeba było skopiować całość, razem z podpisem autora. I tyle.
-------------------- Zegarmistrz Światła Purpurowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 15 December 2003 Skąd: Warka ![]() |
http://sportcompactcarweb.com/tech/9912scc_ssbbpart2
Nieco prościej choć może mniej profesjonalnie. Tyle że nie po Polsku. Może sie przyda... -------------------- stara Toyota
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 01 August 2025 - 21:19 |