Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> VAG-COM
mateush
post Wed, 23 Apr 2003 - 19:08
Post #21

Super User

Taki kabelek mozna zrobic samemu, mam kilka schematow, koszt wykonania to ok 30zl, do tego wtyczka obd2 to 50-150zl. Trzeba tylko znalezc kogos kto cos kuma z tych schematow

--------------------
Forum BMW ///M
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 23 Apr 2003 - 19:08
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Carlito
post Wed, 23 Apr 2003 - 19:37
Post #22

Super User

CYTAT("Mateush":hrj5klz2)
Taki kabelek mozna zrobic samemu, mam kilka schematow, koszt wykonania to ok 30zl, do tego wtyczka obd2 to 50-150zl. Trzeba tylko znalezc kogos kto cos kuma z tych schematow

30 zł istotnie, ale nie przy wykonywaniu pierwszego egzemplarza. Kabel ma przetwornik, który jest oparty o płytke drukowaną i koszt wykonania takiej płytki po raz pierwszy to około 400 PLN. Potem jak robisz już następne to kopie kosztują faktycznie w okolicach 30-50 PLN. Pokazywałem schematy znajomemu elektonikowi, kabel, który miałem zresztą też rozebrał i twierdzi, że istotnie samo wykonanie jest banalne. Jeżeli chcesz mieć full profi to wtyczki faktycznie trzeba kupić orginalne i są najdrozsze z tego wszystkiego. Jak to wszystko podliczyłem to stwierdziłęm że 600 PLN to trochę duzo jak na rzecz z której bedę korzystał kilka razy w roku. Moja S2 poza tym ma możliwość seltestu. Wystarczą dwa kable i żarówka. Tak więc olałem temat.

Pozdrawiam

+Quote Post
ctv
post Thu, 24 Apr 2003 - 00:03
Post #23

Forum Homee

CYTAT("Carlito":31afafud)
CYTAT("Mateush":31afafud)

30 zł istotnie, ale nie przy wykonywaniu pierwszego egzemplarza. Kabel ma przetwornik, który jest oparty o płytke drukowaną i koszt wykonania takiej płytki po raz pierwszy to około 400 PLN. Potem jak robisz już następne to kopie kosztują faktycznie w okolicach 30-50 PLN. Pokazywałem schematy znajomemu elektonikowi, kabel, który miałem zresztą też rozebrał i twierdzi, że istotnie samo wykonanie jest banalne. Jeżeli chcesz mieć full profi to wtyczki faktycznie trzeba kupić orginalne i są najdrozsze z tego wszystkiego. Jak to wszystko podliczyłem to stwierdziłęm że 600 PLN to trochę duzo jak na rzecz z której bedę korzystał kilka razy w roku. Moja S2 poza tym ma możliwość seltestu. Wystarczą dwa kable i żarówka. Tak więc olałem temat.
Pozdrawiam

W zyciu nie słyszałem o płytce za 400 zł!!! a elektronika to moje hobby srednio to jakies grosze za płytke!

+Quote Post
mateush
post Thu, 24 Apr 2003 - 13:32
Post #24

Super User

CYTAT("ctv":2u3pdbks)
CYTAT("Carlito":2u3pdbks)
CYTAT("Mateush":2u3pdbks)

Pozdrawiam

W zyciu nie słyszałem o płytce za 400 zł!!! a elektronika to moje hobby srednio to jakies grosze za płytke!

Dokladnie.
Nawet kolega zrobil mi taki uklad zakonczony wtykami, za wszytsko dalem mu 35zl. Niestety na razie nie mam mozliwosci sprawdzic czy dziala.

--------------------
Forum BMW ///M

+Quote Post
hans
post Thu, 24 Apr 2003 - 17:32
Post #25

Forum Homee

CYTAT("mateush":3pmxwy8x)

jakbys byl taki dobry i moglbys mi podeslac te schematy to bylbym wdzieczny ... chodzi mi o stary kabelek ... albo jak ktos ma gotowe w razsadnej cenie to chetnie kupie

--------------------
w budowie

+Quote Post
gość_shafter_*
post Thu, 24 Apr 2003 - 21:04
Post #26

CYTAT("RobeQ":43ia4dix)
CYTAT("Mori":43ia4dix)
Z tego co się doczytałem to trzeba im wysłać Registration Form, zapłacić, a oni dają kod.

zamiast wysylac im to siadasz do kompa i po 10 minutach pewnie zdobywasz ten kod

10 min to strasznie dlugo
A wlasny VAG to naprawde jak sie juz okazalo kilkanascie razy jedna z najpotrzebniejszych rzeczy

+Quote Post
Carlito
post Mon, 28 Apr 2003 - 21:58
Post #27

Super User

CYTAT("Ctv":nuyqk6cp)

CYTAT("Mateush":nuyqk6cp)
Dokladnie.
Nawet kolega zrobil mi taki uklad zakonczony wtykami, za wszytsko dalem mu 35zl. Niestety na razie nie mam mozliwosci sprawdzic czy dziala.

Panowie napiszę w ten sposób, jeżeli skonstuowanie takiego kabelka jest takie proste i uważacie, że jego koszt włącznie z wtyczkami to 35 PLN to ja jestem gotów za fatygę zapłacić wam podwójnie i jestem żywo zainteresowany takim kabelkiem. Czekam na oferty.

Pozdrawiam

+Quote Post
Mr-Mago
post Fri, 09 May 2003 - 15:33
Post #28

User

przeprszam to moze byc gupie pytanie ale nikumam za duzo z elektryki! ale wiem ze za elektryke kasuja zaduzo forsy!

Czy tutaj tesz mowicie o chipowaniu silnikow??????
Bo jak tak to wlasnie poznalem takie chopaka co muwil ze jakies grosze daje za puste chipy i laduje w domu z internetu rozne info!!! I ma gotowe chipy to np 1.8T......

--------------------
"STRAIGHT ROADS ARE FOR FAST CARS, BUT CURVEY ROADS ARE FOR FAST DRIVERS"

+Quote Post
fabia2003/04
post Fri, 13 May 2005 - 07:18
Post #29

Rookie

[kto ma program do cofania licznika w fabi2003/04, jak rowniez vaga najnowszego i cracka

Ja mam nowego vagcom'a 208.1 + crack ktory odblokowuje wszystkie funkcje, ten stary 0.78 nie rozni sie od niego praktycznie niczym oprocz tego ze 0.78 nie chce dzialac z niektorymi autami[/quote]

+Quote Post
bobik
post Fri, 13 May 2005 - 22:54
Post #30

Forum Homee

[quote="fabia2003/04":pjxwf7bc][kto ma program do cofania licznika w fabi2003/04, jak rowniez vaga najnowszego i cracka

Ja mam nowego vagcom'a 208.1 + crack ktory odblokowuje wszystkie funkcje, ten stary 0.78 nie rozni sie od niego praktycznie niczym oprocz tego ze 0.78 nie chce dzialac z niektorymi autami[/quote][/quote]

nie wiem czy to istotne, ale wykopałeś topic z przed 2 lat , do tego z twojej wypowiedzi nie wiele można zrozumieć

--------------------
Jetronik employee

>>Tu byłem<<
Ninja

EVO(A Honda Hunter & V8 Eater)

<b>[url=http://www.srtw.pl/portal.php:27mqq1nl]Streetracing Team Wrocław[/url:27mqq1nl]</b>

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 17 July 2025 - 01:26