Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Tarcze/klocki firmy "Black Diamond"
bruno
post Fri, 05 Aug 2005 - 23:15
Post #21

Rookie

swoją drogą abstrachując od własciwości mechanicznych ciekawe czy te tarcze po wytarciu pozostają czarne czy nie

--------------------
АВТОПИЛОТ ВКЛЮЧЕН team
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 05 Aug 2005 - 23:15
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
FilipN
post Fri, 05 Aug 2005 - 23:32
Post #22

Forum Clubber

CYTAT("pięć postów wyżej ChEsTeR_N":3qs2kwoo)
A tak apropo to te tarcze tylko na pocztku tak ladnie wygladaja potem powloka sie sciera i wyglada jak zwykly zeliw z nacieciami i dziurkami.

--------------------
we ride together, we die together...

+Quote Post
ml2210
post Sat, 06 Aug 2005 - 09:41
Post #23

Super User

CYTAT("ChEsTeR_N":1xawlym9)
Chyba ten Black Diamond robi wszystko z marchwi.

--------------------
http://www.mlautobroker.pl
Pierwszy w pełni profesjonalny Broker Samochodowy.

+Quote Post
Rafaqus
post Sat, 06 Aug 2005 - 22:03
Post #24

User

CYTAT("ChEsTeR_N":2yjsaosu)
Chyba ten Black Diamond robi wszystko z marchwi.

Albo z PORA
Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci ....
O wypadło oko temu misiu ...

A wracając do tematu czemu nie zanabyc DS 2500 i mieć więcej spokoju ??

--------------------
leżese

+Quote Post
grzybu
post Mon, 08 Aug 2005 - 08:07
Post #25

Super User

[quote="ChEsTeR_N"]Ja tez rozmawialem z Grzybem i jak sam stwierdzil tarcze BlackDiamond nie nadaja sie do sportu. quote]

...przepraszam ale nigdy nie powiedziałem ze nie nadaja sie do sportu,więc prosze bez takich....powiedziałem że klocki nie nadaja sie do sportu jesli uzywasz gładkich tarcz.!!!( sportu czyli KJS i rajdów-w klasie N w której startował cieniak regulamin niestety nie dopuszcza stosowania tarcz wierconych,więc założył same klocki ).
mieszanka z jakiej zostały wykonane klocki serii PREDATOR powoduje zwiekszenie efektywności hamowania w związku ze zwiekszoną emisją gazów które powoduja równiez odprowadzenie ciepła.Te właśnie gazy aby nie twożyły poduszki pomiedzy klockie a tarcza TRZEBA odprowadzić!!! Dlatego te klocki mogą się przegrzac z gładką tarczą.Tarcze które mamy na stanie są wiercone i nacinane dlatego zamówiłem klocki które działają z tymi tarczami-i innymi wierconymi (na wylot).
Same tarcze oczywiście świetnie działają nawet seryjnymi klockami jednak dla wykożystania ich potencjału producent sugeruje montaż kompletu. Klienci którzy zamontowali komplety sa zadowoleni....
U mnie w Fabii sam jestem zaszokowany jeśli chodzi o pracę hebelków BD i ich efektywnosc ,a trzeba przyznac ze pare razy sie hamowało z 2... na trasie i to nie raz
Pozatym te produkty zdobyły uznanie na świecie wiec trzeba dać im szanse również u nas...

--------------------
IC TUNING DIVISION :
www.ictuning.pl

+Quote Post
adanus
post Mon, 08 Aug 2005 - 09:36
Post #26

Forum Killer

CYTAT("grencan":3hd001nw)
CYTAT("Coobcio":3hd001nw)
CZyli jednym słowem to kicz z tego co sie tutaj dowiedziałem.
No nic trzeba będzie załatwić EBC Green.
Pozdrówka i dzikuje za wymiane informacji.

jak juz mowa o ebc green to dla mnie jest to także szlams-->moze wydajniejsze są od serii nie powiem, lecz w porównaniu z taroxem nie ma co myślec o EBC. są głośne i mniej wydajne od TAROOXA takie moje zdanie.THX
BTW co do black Diamond to nie wiem jak z hamowaniem ,ale sprzęgło spaliło mi sie po kilkuset km, a miało być wzmocnione i wytrzymać moc jaka była w aucie na ten czas;/

a jaka jes różnica w cenie pomiedzy ebc a taroxem

--------------------
civic only for track
www.facebook.com/EVORART

+Quote Post
GRE
post Mon, 08 Aug 2005 - 09:55
Post #27

Forum Clubber

CYTAT("adanus":fivk4ixz)
a jaka jes różnica w cenie pomiedzy ebc a taroxem

o ceny taroxa pytaj w sunhouse ,ale wg mnie troche droższe od ebc:( (przynajmniej do mojej nyski)

--------------------
...

+Quote Post
pcs
post Mon, 08 Aug 2005 - 10:00
Post #28

Frequent User

To pewnie zalezy od miejsca zakupu, rodzaju tarcz i modelu.

W moim przypadku tarcze tarox (f2000) sa w podobnej cenie co EBC TG, klocki tarox corsa sa duzo drozsze od EBC green (byc moze bylyby w podobnej cenie do EBC red, ale nie sa one dostepne do mojego modelu).

+Quote Post
Jacek1
post Sat, 29 Aug 2009 - 12:08
Post #29

Forum Killer

Dorzucę swoje 3 grosze na temat tarcz Black Diamond aby przestrzec innych przed tym bublem.
Oto jak wyglądają ich tarcze po przejechaniu poniżej 30tys.km. Z grubości nie wiele ubyło: 0.8mm. Ale jedna tarcza jest pęknięta w 3 miejscach:

Druga tarcza jest pęknięta w jednym miejscu za to "na wylot":

Oraz dołącze wypowiedź kolegi z klubu Mazdy:
"dzis przypatrzylem sie co mi stuka z tylu auta.myslalem ze lozysko.przyjrzalem sie i tarcza balck diamond pekla.szczelina jest na wylot grubosci z 2 mm i idzie rysa taka az do piasty.,zaczyna juz piasta pekac.jutro wymieniam ten szit.te tarcze to czychanie na czyjes zycie.gdyby piasta pekla to odpada kolo i jesli to sie stanie podczas haowania lub na zakrecie przy ponad 100 na godzine to smierc murowana.szit za 900 zl.nie kupujcie tego.tarcza nie wytrzymala 10 tys km"

Najbardziej oburzające jest to, że cenowo Black Diamond jest porównywalne z EBC Turbo Groove.

--------------------
MG ZS 180

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 30 July 2025 - 13:46