![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Podłączę się pod temat z pytaniem:
Jak określić co za świece siedzą w aucie skoro jest na nich tylko fordowski numer i żadnych innych oznaczeń, a w systemie Ford-ecat można jedynie odczytać ich cenę...? Potrzebuję określić ciepłotę świec z RSa mk2, żeby dobrać świece o stopień zimniejsze bo 4 mi właśnie nie wytrzymały upału i popękała na nich porcelana. Ktoś ma może jakieś katalogi, żeby zobaczyć czy nie ma jakiś "dedykacji" do tego auta? Dzięki za pomoc w temacie. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 04 August 2009 Skąd: Ldz ![]() |
Proponuje znaleźć swoje auto np: w katalogu NGK i dobrać świecę zimniejszą.
-------------------- Delta HPE, 2X Dedra Integrale
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 September 2005 Skąd: Przasnysz ![]() |
U mnie po zamontowaniu NGK iridium o ciepłocie 9 wszystko wróciło do normy
![]() ![]() ![]() -------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Proponuje znaleźć swoje auto np: w katalogu NGK i dobrać świecę zimniejszą. Dzięki za link ale niestety RSa mk2 nie ma tam na liście modeli Forda. Zadzwoniłem do ngk i mają w katalogu tylko ST (PLFR6A) Na stronie Boscha znalazłem taką świecę do tego silnika: CYTAT świeca zapłonowa Podwójna elektroda 0 Jednostka opakowania: 1 Numery użytkowe: FR 7 NI 33 Gdyby założyć, że to jest taka świeca jak siedzi seryjnie w tym aucie to jaką byście polecili na zmianę o stopień zimniejszą? Jakąś NGK 8? -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos ![]() |
Dzięki za link ale niestety RSa mk2 nie ma tam na liście modeli Forda. Zadzwoniłem do ngk i mają w katalogu tylko ST (PLFR6A) Na stronie Boscha znalazłem taką świecę do tego silnika: Gdyby założyć, że to jest taka świeca jak siedzi seryjnie w tym aucie to jaką byście polecili na zmianę o stopień zimniejszą? Jakąś NGK 8? FR7NI33 krosuje się wg katalogu DENSO z IKH20 a wg katalogu IC IKH20 z IRFR6B a więc o stopień zimniejsze będą IRFR7 niestyty nie ma z oznaczeniem B tylko H które za to siędzą w EVO IX. Jednak nie zawsze trzeba ufać katalogom i dobrze to sprawdz zani cokolwiek kupisz -------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Sluger jak masz dostep do ecata forda to sprawdz po numerze swiecy w czym to jeszcze siedzi. Moze akurat bedzie w jakims modelu ktory jest widoczny w katalogach innych firm.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 05 November 2009 Skąd: Schwarzwald/ Skarzysko Kamienna ![]() |
Witam Panowie, odgrzewam kotleta, bo widze, ze sie konkretnie znacie na swieczkach. zmienilem zaplon i mam swieczki bez rezystorow. zalezaloby mi na zmianie na siwece z rezystorami, bo tak mi napisali koledzy od msa... ja mam takie swieczki :
http://www.ngk.de/pl/wyszukiwarka-produkto...9/BCP6ES/15213/ a auto od ktorego mam copy ma takie http://www.ngk.de/pl/wyszukiwarka-produkto.../PFR7W-TG/9638/ jesli ktos mialby dostep do foldrow i znal sie na rzeczy, to prosilbym o dobranie do mojego silnika swiec o tej samej cieplocie itd... ale z rezystorem takim jak maja te z audi czyli 1kom. ja niestety nie mam dostepu do folderow prducentow, a nawet nie wiem jak sie do tego zabrac. pozdrawiam i dziekuje za pomoc ![]() przeanalizowalem oznaczenia NGK i wychodzi, ze te od audi sa prkatycznie takie same, nieco zimniejsze jedynie, ale platynowe, to moze moglyby byc?? bo przeciez na oczyszczanie elektrody ma wplyw nie tylko termika swiecy, ale i material z jakiej sa wykonane elektrody ?? znalazlem cos fajnego o swiecach jak szukalem folderu beru: http://www.beru.com/english/produkte/zuend...agnosehilfe.php moze sie Wam przyda ![]() -------------------- 300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 17:07 |