![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 18 April 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("pcs":1mcyan11) I czy naprawde nikt z forum nie uzywa zestawu Tarox track day?
Zestawu takiego nie miałem, ale używałem takich samych klocków czyli corsa razem z tarczami tarox F88 oraz z tarczami fabrycznymi. Z klocków byłem bardzo zadowolony, różnica w stosunku do seryjnych była bardzo wyczuwalna. Wymagają bardzo lekkiego zagrzania (wystarczą 2 niezbyt mocne hamowania ze 100 km/h) i wtedy łapią mocno. Swoją pełną skuteczność mają po ponad 1000 km. Z tarczami taroxa miałem problem, pogięły się trochę dość szybko. Na szczęście nie miałem takich problemów jak wyżej wspomniane z firmą Procima, po oględzinach miałem do wyboru - albo nowe tarcze, albo zwrot kasy. Bojąc się, że z nowymi będzie to samo, oddałem tarcze i założyłem z powrotem fabryczne, zostawiając klocki corsa. Okazało się, że z nimi też działały idealnie. O trwałości nie mogę się wypowiedzieć, bo po 5tys zmieniłem tarcze i zaciski na większe, a tarox nie miał jeszcze klocków do moich nowych zacisków. Po tym przebiegu, z czego ok 4tys to była zabawa nowymi hamulcami ( w samochodzie ponad 200PS), nie wykazywały nadmiernego zużycia, a cała powierzchnia była jednolita i nie popękana. Jak obecne klocki mi się skończą, to będę chciał znów założyć taroxy, bo nie miałem do nich zastrzeżeń. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 01 June 2005 Skąd: Śląsk ![]() |
Panowie na pewno goraco odradzam nacinane tarcze!! Pomimo wielkiego kłopotu z moim zestawem TAROXa (już nigdy więcej!!) dodatkowo przy hamowaniu wyją przeraźliwie ( + bicie)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 15 February 2003 Skąd: Wawa ![]() |
A zestaw OMP tarcze+klocki, też zły? Dotychczas negatywów nie było...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 09 May 2003 ![]() |
CYTAT("pcs":5oqqcl89) Zbierajac opinie z forum wynika ze:
-EBC topia sie jak kostka masla i do tego zostawiaja osad z zywicy na tarczach, -zimmermanny pekaja, podobnie jak wiekszosc wierconych, -ferodo (DS2000) byly dobre ale przestali produkowac, do tego piszcza -tarox gotuje plyn dot 5.1 po 3 hamowaniach -*** jest kupa odkad zmienili miejsce produkcji Prawidziwa katastrofa hamulcowa. Zdecydowalem sie na taroxa bo (do czasu zalozenia tego watku) jako jedyny nie mial negatywnych opinii. Teraz juz nie wiem co myslec. Pozostaje tylko miec nadzieje, ze w razie problemow z taroxem, firma w ktorej zamawiam czesci pomoze wyegzekwowac gwarancje. I czy naprawde nikt z forum nie uzywa zestawu Tarox track day? Chłopaki, tzn kieruje to do Ciebie i Dzika szczególnie, po co szukacie kwadratowych jaj?? Przecież w Polsce porusza się pare Sport-ów w rajdach w RSMP, także w wyścigach płaskich, podpatrzcie czego oni tam używają.. Jeśli idzie o N-ke, czyli tarcze seria - muszą być gładkie, zmieniony może być ewentualnie płyn i przewody, wiekszość używa Pagida, prawdopodobnie niebieskiego bo jest miękki i dobry na deszcz, szuter itp. Nie jest raczej nadzwyczajnie drogi, może nieco piszczeć, ale o problemach z hamulcami powinniście zapomnieć, szczególnie na ulicy.. Pagida sprzedaje koleś od Bilsteina między innymi - MTS-Bilstein, czy jakos podobnie..Dzwońcie i szukajcie.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("kkk13":1ym4if67) Chłopaki, tzn kieruje to do Ciebie i Dzika szczególnie, po co szukacie kwadratowych jaj?? Przecież w Polsce porusza się pare Sport-ów w rajdach w RSMP, także w wyścigach płaskich, podpatrzcie czego oni tam używają.. Jeśli idzie o N-ke, czyli tarcze seria - muszą być gładkie, zmieniony może być ewentualnie płyn i przewody, wiekszość używa Pagida, prawdopodobnie niebieskiego bo jest miękki i dobry na deszcz, szuter itp. Nie jest raczej nadzwyczajnie drogi, może nieco piszczeć, ale o problemach z hamulcami powinniście zapomnieć, szczególnie na ulicy.. Pagida sprzedaje koleś od Bilsteina między innymi - MTS-Bilstein, czy jakos podobnie..Dzwońcie i szukajcie..
ale klocki dobre w rajdach nie zawsze beda chyba dobre na ulice i vice versa. nie wiem czy w rajdach klocki sie schlodza, ale podczas codziennego uzytkowania czesto tak bywa, wystarczy ze bede stal w korku albo jechal bez hamowania i juz nie beda rozgrzane, jak sie wtedy takie "rajdowe" klocki zachowaja? -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
zachowają się beznadziejnie.... Dlatego musisz brać klocki na ulicę... czyli np czerwone oagidy
-------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Kuba, gdzie kupiłeś pagidy?
-------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
to jest najlepszy motyw..
Kupili mi w VTG... te uliczne ale nie pamiętają gdzie... wyczynowe kupiłem w Isa-racing.de -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
wlasnie dlatego poszukam ulicznych, jak mi sie uda znalezc i beda w rozsadnej cenie to kupie.
dzisiaj zaryzykowalem ebc na tyl, dzisiaj odbieram. ale black, green nie maja i nie wiadomo kiedy beda mieli do tych zaciskow -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 11 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
W sporcie sa uzywane Pagidy do kupienia w uk (150 GBP przod/130GBP tyl), pomijajac cene nie wydaje mi sie zeby tym sie dalo na co dzien jezdzic.
Szukalem najlepszego rozwiazania na ulice (jak w temacie) i padlo na Tarox track day, ktore zgodnie z nazwa zestawu sa na ulice i mam nadzieje wymagaja tylko nieznacznego rozgrzania. Byc moze OMP lub EBC byloby lepszym rozwiazaniem ale to dopiero wyjdzie w praktyce jak Dzik sobie takowe kupi. Na tyle mam czarne ebc (innych nie produkuja) i tarcze ebc, sa spoko - nie piszcza, nie brudza i nie bardzo hamuja. Przynajmniej bede oryginalny, bo jak dotad nie zglosil sie nikt kto na takim taroxie jezdzi (jedynie grencan zamowil w tym samym dniu co ja). Jak pojezdzimy to sie wypowiemy o rezultatach. Jesli chodzi o zamawianie w mts-bilstein to zal dupe sciska, totalna niewiedza, ignorancja i do tego nieuprzejmosc (nadaje sie na czarne liste). |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: W-wa ![]() |
jak to czarne...??? przeciez czarne to takie najzwyklejsze badziwie pod sloncem...
trzeba bylo poczekac... :/ albo kupic innej firmy ... :/ Kuba - co to są czerwone pagidy? gdzie cos takiego jest...? afair teraz pagidy uliczne są czarne a jakas taka lekko sportowa linia to granatowe.. :/ a wyczynowe masz opisane tu: http://www.braketechnology.com/racecharacteristics.html |
|
|
![]()
|
|
No włąśnie ja mam czerwone pagidy...
Kupione były równo rok temu...Może zatem wtedy te uliczne były czerwone? co do reszty to patrzcie w link Prosiaq -------------------- 530---------------220koni
|
|
![]()
|
|
przod jeszcze mam, ale 130 funtow za klocki nie dam, zielone ebc kosztuja cos okolo 300zl jak sie nie myle wiec je sprawdze
-------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
|
|
![]()
|
|
nie... zly pomysl
naprawde NIE... jak cos to chociaz czerwone.. |
|
|
![]()
|
|
no to nie ebc.
wg katalogu moge na przod albo czarne DP1369 albo zielone DP21369, innych brak na tyl niby tez tylko czarne i zielone ale zielonych nie sporwadzaja jak macie inne sprawdzone w cenie do powiedzmy 300zl to chetnie wyslucham. -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
|
|
![]()
|
|
poczekaj - let me think
moze cos wymysle |
|
|
![]()
|
|
![]() SRTW Dołączył: Mon, 20 October 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
Clio nie waży nie wiadomo ile, zielone ebc będą wystarczające do mocniejszej jazdy ulicznej takim samochodem.
Co do tarcz omp... bardzo nie lubią wody... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 18 July 2004 Skąd: Warszawa - Ożarów Maz. ![]() |
dlaczego greeny ebc nie?
do tigry tez nie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 September 2003 Skąd: wawa ![]() |
mam założozone tarcze Ebc TG i zjeżdzam właśnie drugi komplet klocków ( green stuff ) i jestem bardzo zadowolony ( z tyłu mam bębny )
przy czym meganka waży troszke ponad tone , nie wiem jak jest w cięższych furach , ale mi ten zestaw bardzo podpasował -------------------- www.meganecoupe.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 December 2004 Skąd: rzeszow ![]() |
tarcze ebc i klocki green sa dobre do samochodow do 200hp i niezaciezkich to sa klocki do ulicznej jazdy a nie wyscigowe, one maja byc poprostu lepsze niz seria nienadaja sie do extremalnej jazdy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 01 September 2025 - 05:47 |