![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 06 May 2005 ![]() |
interesuje mnie jeszcze gdzie są znaki do ustawieniał wałków rozrządu względem siebie, musze je zdjąć i odrazu wymienić uszczelnaiacze.
-------------------- Paweł
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Czechowice-Dziedzice ![]() |
na wałkach , a dokladnie na zebatkach sa takie znaczniki i musza byc one idealnie do siebie.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 09 November 2003 ![]() |
CYTAT("Pawel_xp":tbr8pbuz) Powie mi ktoś do czego służy koło które jest nałożone na wał w misie od strony tarczy sprzęgłowej w 16V i jest przyniż czujnik, a w 8V to nie występowało??? Czy służy to do ustawienia kąta wyprzedzenia zapłonu???
czujnik magnetyczny na wale;) a to wlasnie jest jego zebatka:) -------------------- VW STYLE
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jedno pytanko dotyczące aparatu zapłonowego. Pasuje on tylko w jeden sposób, ale można do ustawić na dwa sposoby względem czujnika Halla, czyli nacięcie może być u góry lub w dołu. Gdzie powinno znajdować się te nacięcie, jeżeli wałki są ustawione jak na zdjęciu powyżej.
Pozdrawiam -------------------- Paweł
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 08 March 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
A czy mógłbyś zdradzić ile kosztuje taka przekładka z 8V na 16V ?
|
|
|
![]()
|
|
Witam, jak na razie głowica kupiona w Niemczech z kolektorami i całą elektroniką wałem i korbowodami z tłokami kosztowała 150€ (ale to po znajomościach) do tego dochodzi jeszcze pasek i napinacz 345 zł i nowe kable BERU 328 zł, uszczelka pod głowice 80 zł do kupienia został mi jeszcze czujnik do chłodnicy (45zł) i palec i kopułka (myślę ze gdzieś koło 120 zł), do tego od razu polerowałem kanały. Robocizna nic mnie nie kosztuje bo robie to sam, wbrew wcześniejszym obawom jest to banalnie proste i wszystko w miarę pasuje. Niestety nie posiadam jeszcze obudowy filtru powietrza i dlatego nie testowałem tego silnika za mocno. Jakby ktoś posiadał taką obudowę (najlepiej od Seata Ibizy Cupra, to chętnie odkupię, może być tylko górna cześć).
-------------------- Paweł
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 19 September 2025 - 05:57 |