![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 10 May 2004 ![]() |
Dzieki wszystkim za rade.
PS. Pomimo wszystko ze to FIAT, na drodze jest zwawiutki i to mi sie w tym FIACIE podoba |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze jedno pytanko.Mam gdzies szanse dostac w cenie do 550$ Turbine t03/t04 z wbudowanym wastegatem?Szukalem, ale jak na razie nigdzie nie znalazlem, wszedzie oferuja bez.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 June 2004 Skąd: W-wa ![]() |
nie
albo zewnetrzny albo dopłata +150-170$ jedyne rozsądne wyjście to zewnetrzny tial za 250$ warto dołozyć tą stówkę bo tial da ci 100% pewny boost zwałszcza w niskich ciśnieniach (czyli pewnie tam gdzie chcesz) -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... gory=33742
znalazlem taki link, czy warto interesowac sie taka turbina, czy nada sie do mojego samochodu, poza mocowaniem kolektora i montazu zewnetrznego wastegate. chodzi mi o parametry techniczne, czy tez szukac czegos ciut wiekszego a moze mniejszego. Jak sie montuje taki zewnetrzny wastegate? |
|
|
![]()
|
|
Ponowie pytanko. Czy warta jest zainteresowania turbina podana w linku poprzendiego posta? Czy sa klopoty z montarzem zewnetrznego WasteGate?jest potrzebny do tego specjalny kolektor, bo rozumiem zawor montuje sie przed turbina.Przyznam ze cena tej turbiny jest wmiare przystepna a z opisu wynika ze to nowe turbo
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Wawa ![]() |
CYTAT("fazzy":3rkeqxca) Nio....
Dziś zobaczyłem się z moją turbinką... IHI RHB5... Niedawno "regenerowana" w Motoremo. A tak dokładniej ze 4000 km temu. Napisałem "regenerowana" bo tak naprawdę to z oryginału zostały tylko ślimaki i całe wnętrze było nowe. Dziś ku memu zaskoczeniu mechanik pokazuje mi centymerowy luz na wałku...?? Turbina chodziła na 0,6 bara, i przez pewnien czas doładowanie podniesione na 0,74 bara... Motoremo.. jade do Was, ciekaw jestem co mi powiecie na ten temat Pojechałem, oddałem, no i się doczekałem.... Decyzja odmowna... cóż innego można było się spodziewać po nich...? A więc tak.... Panowie z Motoremo stwierdzili że olej znajdujący się w turbinie był bardzo stary (przejechane na nim 4000 km) i znajdują się w nim opiłki metalowe które zatarły łożyska turbiny. Ich fachowa ekspertyza wykazała że opiłki sa innego metalu niż części wykonane w turbinie, dlatego też należy wnioskować że opiłki te nie pochodzą z turbiny tylko z innej części silnika które dostały się przez (filtr) i olej do turbiny. Dlatego tez wałek dostał centymetrowego luzu. Pozatym stwierdzono że układ wydechowy jest za mało przepustowy i gazy spalinowe nie nadążały uciekać z turbiny które rozsadziły turbinę. Powód zatkany katalizator i za mało przepustowy układ wydechowy. (faktycznie brak katalizatora od 2 lat i 2'5 cala wydech...) Zaproponowano mi naprawę za 1000 zł. Po krótkiej i ostrej wymianie zdań... zaproponownano mi układ 50:50.... nadal.... Moto remo.... kij wam w oko... po wydaniu 2400 zł mam popsutą turbinę, zły humor i złe doświadczenia. NIE POLECAM FIRMY Motoremo... Aha... jeśli ktoś kiedyś i tak pojechałbym do tych baranów w motoremo to uważajcie na jedną recz.... to są ćwoki które nie znają polskiego prawa i nie wiedzą że podaje się cenę BRUTTO. Wszystkie ceny które podają są cenami NETTO..... potem przy odbiorze doliczają sobie 22% Vat'u.... Dzień dobry? Bullitt, następnym razem spróbuję ludzików których sugerowałeś. -------------------- FAZZY
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Typowe dzialania polskiej firmy.
Cos sie zepsulo? To nie nasza wina tylko pana z powodu zlego uzytkowania. Jakim cudem moga okreslic stopien zuzycia oleju? Wygladu, zapachu, smaku?? Np. olej po jezdzie na gazie wyglada jak nowka tylko jest odrobine ciemniejszy. I jakim cudem opilki przecisnely sie przez filtr oleju?? Ja bym sie z nimi tak dlugo wyklucal az by przyjeli turbine do naprawy na ich koszt. |
|
|
![]()
|
|
wiedzą że im nic nie zrobisz a nowych jeleni na remont turbin nie brakuje. nie muszą się troszczyć o zadowolenie klienta. taka smutna prawda...
btw a morał z tego taki, że 2400 zł to $750. ani chybi miałbyś nową fajną turbinkę. -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 06 August 2003 Skąd: wesoła ![]() |
CYTAT("fazzy":3sdhvmu8) CYTAT("fazzy":3sdhvmu8) Nio.... Dziś zobaczyłem się z moją turbinką... IHI RHB5... Niedawno "regenerowana" w Motoremo. A tak dokładniej ze 4000 km temu. Napisałem "regenerowana" bo tak naprawdę to z oryginału zostały tylko ślimaki i całe wnętrze było nowe. Dziś ku memu zaskoczeniu mechanik pokazuje mi centymerowy luz na wałku...?? Turbina chodziła na 0,6 bara, i przez pewnien czas doładowanie podniesione na 0,74 bara... Motoremo.. jade do Was, ciekaw jestem co mi powiecie na ten temat Pojechałem, oddałem, no i się doczekałem.... Decyzja odmowna... cóż innego można było się spodziewać po nich...? A więc tak.... Panowie z Motoremo stwierdzili że olej znajdujący się w turbinie był bardzo stary (przejechane na nim 4000 km) i znajdują się w nim opiłki metalowe które zatarły łożyska turbiny. Ich fachowa ekspertyza wykazała że opiłki sa innego metalu niż części wykonane w turbinie, dlatego też należy wnioskować że opiłki te nie pochodzą z turbiny tylko z innej części silnika które dostały się przez (filtr) i olej do turbiny. Dlatego tez wałek dostał centymetrowego luzu. Pozatym stwierdzono że układ wydechowy jest za mało przepustowy i gazy spalinowe nie nadążały uciekać z turbiny które rozsadziły turbinę. Powód zatkany katalizator i za mało przepustowy układ wydechowy. (faktycznie brak katalizatora od 2 lat i 2'5 cala wydech...) Zaproponowano mi naprawę za 1000 zł. Po krótkiej i ostrej wymianie zdań... zaproponownano mi układ 50:50.... nadal.... Moto remo.... kij wam w oko... po wydaniu 2400 zł mam popsutą turbinę, zły humor i złe doświadczenia. NIE POLECAM FIRMY Motoremo... Aha... jeśli ktoś kiedyś i tak pojechałbym do tych baranów w motoremo to uważajcie na jedną recz.... to są ćwoki które nie znają polskiego prawa i nie wiedzą że podaje się cenę BRUTTO. Wszystkie ceny które podają są cenami NETTO..... potem przy odbiorze doliczają sobie 22% Vat'u.... Dzień dobry? Bullitt, następnym razem spróbuję ludzików których sugerowałeś. life is brutal, dymasz innych to i ciebie wydymaja... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 22 November 2003 Skąd: WF ![]() |
Ta.....
-------------------- Toyota Supra MKIV Turbo
|
|
|
![]()
|
|
wiec aby uniknac takich sytuacji czy warto zainteresowac sie taka turbina? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... gory=33742
Czy nada sie do mojego auta (Croma 2.0T) zamiast mojego starego garretta TB 0338? |
|
|
![]()
|
|
wielkościowo pewnie tak. nie wiem co z kolektorem wylotowym czy bedzie pasował,
ale zastanów sie, czy znasz tych gości? popytaj na róznych forumach w stanach czy ich znają i co onich sądzą ta transakcja opiera się na 100% zaufaniu. jeśli ktos jest nieuczciwy to zrobi cie w bambuko i jeszce zdebetuje ci kartę kredytową na zero. nie wiedomo tez czym oni handlują, turbo turbo nie równe. może lepiej dac nieco więcej i kupić w znanym sklepie? -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Wawa ![]() |
CYTAT("MGMario":3ptn3clp) life is brutal, dymasz innych to i ciebie wydymaja... CYTAT("Marcinos1":3ptn3clp) ]Ta.....
Bóg jest sprawiedliwy ale nie rychliwy... przyjdzie kryska i na Matyska. I to bez uciekania się do gróźb z kolegami... Apropo's Motoremo.... aczkolwiek gwarancja nie zostanie uznana to turbina jednak będzie zreperowana za darmo z racji tego że robiliśmy wiele interesów w przeszłości. Grunt to dobre relacje... Tylko trzeba je mieć... -------------------- FAZZY
|
|
|
![]()
|
|
Jak widac trzeba miec na prawde duzo szczescia z regeneracja. Przez chwile jeszcze sadzilem ze uda mi sie kupic turbine za 330$+WG 150$ + przesylka, ale ta firma nie wydaje sie zbyt rzetelna z tego co mi gosc odpowiedzial a nie stac mnie na turbine z renomowanej firmy, wiec bede probowac regeneracji. Wiem gdzie nie nalezy tego robic, wiec probowal bede we wroclawiu badz gdzies w krakowie. Jesli turbina do mnie juz wroci, albo jak juz ja z nia wroce, bo mam zmiar pojechac i poczekac az mi zrobia od reki to dam znac jak im to wyszlo.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 16:42 |