![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
Ja kupilem nowe bezwypadkowe auto,które przypadkiem bylo rozbite
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 03 September 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
W mojej 307 mam podobne problemy jak JarekK ... nawet można poczytać w innym wątku ... z taką jednak różnicą, że mnie do tej pory jeszcze naprawiają auto i nie mogą naprawić.
W sumie można ująć że średnio raz w miesiącu stoję na serwisie po około tydzień. W tej chwili stoi auto już 2 tydzień. Może po krótce napiszę co już zostało zrobione: wymiany - wszystkie wtryskiwacze - 3 razy pompa wysokiego ciśnienia od CR - 3 razy turbo (ostatnie wytrzymało 4 tyś) - 3 razy EGR - naprawy wiązek elektrycznych (podobno myszy mi poprzegryzały w nocy ) - całą masa czujników i zaworków. - pompa hamulcowa - kalkulator silnika - i wiele jeszcze innych Z moich wyliczeń wyszło że na części zostało wyłożone przez Peugeota około 40 - 50 tyś zł. przy początkowej wartości auta 94 tyś zł. W tej chwili chyba ten model kosztuje 84 tyś. Na szczęście wszystko szło z gwarancji i teraz sobie dokupiłem jeszcze 2 lata (na szczęście). Podam jeszcze że auto jest całkowita seria. Podobno ten silnik jest bardzo udaną jednostką Także żadnego auta już na F nie kupie: Fiata, Forda i francuskich. Do tego chyba jeszcze Volvo dojdzie. -------------------- Peugeot 307 2.0 HDi 16v
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
No masz bardzo udana jednostke - tasama co Jarekk w volvo... Ogolnie noz sie w kieszeni otwiera jak sie o tym slyszy
-------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie ta sama ... tylko z tą różnicą że u mnie padają w sumie te same rzeczy w kółko. Wszyscy rozkładają ręce ... nawet Peugeot.
Wysłałem reklamacje w zeszłym tygodniu ... zobaczymy co odpowiedzą. -------------------- Peugeot 307 2.0 HDi 16v
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Kraków ![]() |
CYTAT("CZarnyturek":2c3rfc34) ...
Także żadnego auta już na F nie kupie: Fiata, Forda i francuskich. Do tego chyba jeszcze Volvo dojdzie. Dodaj do tego Nissana, i Opla. |
|
|
![]()
|
|
No z Oplem się zgodzę bo też słyszałem narzekania. Chociaż nowa Astra III jest całkiem ok.
Mój znajomy ma natomiast Nissana i jest bardzo zadowolony. W sumie tak się głębiej zastanawiając to chyba już nie ma co dzisiaj kupić żęby się nie psuło. Chyba pozostaje BMW, Audi, Vw. -------------------- Peugeot 307 2.0 HDi 16v
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("CZarnyturek":1eryq2vr) No z Oplem się zgodzę bo też słyszałem narzekania. Chociaż nowa Astra III jest całkiem ok.
Mój znajomy ma natomiast Nissana i jest bardzo zadowolony. Nissan montuje silniki Renault - 1,9 dci. Nie wiem jak z benzynką. A Opel z tego co słyszalem JTD. |
|
|
![]()
|
|
Aha ... no to by wszystko wyjaśniało
-------------------- Peugeot 307 2.0 HDi 16v
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 16 January 2004 Skąd: Poznań ![]() |
z tymi silnikami JTD to nie przesadzajcie, nie są złe. Opel wreszcie dostał sensowne diesle.
Podobno nawet się trochę dają kręcić Mam na myśli rodzinę CDTI 1,9. -------------------- ***Jest: X5 5.0i; S80 2,5T; R1200 GSA***
***Było: Trabi 601 deLuxe; Polonez; Nexia; Asia Rocsta 2,2D; P 306 1,8 aut.; Fabia 1,4; Vectra 2,2DTI; AR GT 3,2 V6*** |
|
|
![]()
|
|
Ja nie twierdze ze sa złe. Tylko pomagam koledze rozszerzyć czarną listę.
Chyba jeszcze do tej listy mozna dołączyć KIA - wydaje mi się ze wsadzają tam 1,5 dci. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 27 September 2014 ![]() |
Przepraszam, że odkopuję tak stary temat, ale mam identyczne objawy co JarekK i w żaden sposób nie mogę sobie z tym poradzić. Czy w dalszym ciągu nikomu nie udało się odnaleźć przyczyny takiego zachowania auta??
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
W Kia jest ichnie 1,6 na lancuchu - podobno bardzo udana konstrukcja.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 12 July 2025 - 19:04 |