![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Wiem dokładnie oco chodzi , w TDi trzeba strasznie szybko machać zmianą biegów , a do tego pilnowac sie by gumy nie spalić na starcie bo momentu w TDi dostatek i ma on do tego bardzo dużą tendencjię , o czym zapomniał dziś mój ojciec w swojej octavi
Mi raczej chodziło o jakieś dane orientacyjne np ile sie dobie do setki udaje wycisnąc lub jakie samochodu objeżdzasz swoją ibizką to juz powinno mi dużo wiecej powiedzieć |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 11 November 2002 Skąd: Wawa ![]() |
Nie mam wiedzy na ten temat. Może ktoś inny sie wysili i powie Rufiemu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 06 November 2002 ![]() |
Moja Ibizka 90@120KM z krotka skrzynia i lekkim kolem (seryjne wsio 90KM nadal) wyciagnela na godulometrze 8,5s do 100, wygrywam do 100km/h z Ibiza 130KM 2.0 8v PO gt U CHOJNACKIEGO, na 400m dopiero na mecie przegrywam minimalnie, z Vectra 136KM 2.0 16V wygrywam kilka dlugosci, z hondami do 115KM wygrywam, ze wszystkimi benzynami 1.6 do 110KM na razie wygrywam,, nie wyobrazam sobie jak jezdzi 130@160KM ale chcialbym ja miec
-------------------- [url=http://www.scigacz.pl:l03qscmw]www.scigacz.pl[/url:l03qscmw]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 October 2002 ![]() |
Jak ty Richie dajesz sobie radę z tą krótką skrzynią??? Ja już przy mojej musze na pierwszym biegu po 1 sek od startu zminiać na 2, następny bieg po kolejnych 2 sek....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Otwock ![]() |
Nie wiem jak w Ibizce ale w Octavce skrzynie AGR/AHF mają taką samą jedynką, różnią się tylko dwójką, trójką (oba biegi dłuższe w 110KM) i piątką (która jest dłuższa w 90KM )
Simon, a nie możesz wczołgać się pod auto i sprawdzić jaki masz napęd? Chyba Haldex różni się wizualnie od Torsena? BTW mam ETKĘ 5 do VW/AUDI i tam jak byk jest że w Passku '99 4x4 jest Torsen.W jakim jeszcze programie sprawdzałeś? -------------------- Piotruś
Octavia TDI (90PS + bonusy) Suzuki GSX600F |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 17 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
A ja mam pytanko natury technicznej co do krótkiej skrzyni. Czy można "skrócić" skrzynie, czy trzeba wkładać nową, krótszą?
-------------------- www.motorsportshop.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Otwock ![]() |
Richiemu chyba chodziło o to że jego auto dysponuje mocą większą niż Ibiza 110KM, a seryjna skrzynia biegów w 90KM ma od niej krótsze przełożenia.Co do skracania skrzyni biegów to trzeba wymieniać na inną
Można jeszcze założyć opony o mniejszym profilu niż zaleca producent -------------------- Piotruś
Octavia TDI (90PS + bonusy) Suzuki GSX600F |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Richie":n96x5syr) Moja Ibizka 90@120KM z krotka skrzynia i lekkim kolem (seryjne wsio 90KM nadal) wyciagnela na godulometrze 8,5s do 100,
CYTAT To ile moja Ibizka musi mieć do setki jak Vectry 2.0 16V wciagam prawą dziurką od nosa. Chodzi jak wściekła. Ostatnio zerknełem we wlot intercoolera i oniemiałem Było tam tyle liści że IC nie było widać. Człowiek jeździ codziennie i nie czuje różnicy. Jak wygarnełem to niezła kupka tego towaru sie nazbierała. Teraz dopiero power niezimski ma . Sprawdźcie u siebie---teraz jesień i zbierają sie tam różne śmieci Master's -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
R2R niewiel czemu chcesz skracac skrzynie, w Octavce po chipie to wydaje sie wrącz ona trochjęza krótka i trzeba ostro machać biegami jak sie chce szybko jechac , a jeżeli chodzi o skracanie skrzyni biegów to poszukaj na t.i.pl tak kiedyś był taki temat
|
|
|
![]()
|
|
A kto mówił że chce skracać skrzynię? Tak tylko pytałem, z ciekawości...
|
|
|
![]()
|
|
Tak z ciekawości---ile Ci pali ta toyota. Miałem ostatnio skargę od kobiety ze dużo jej pali. Silnik 4d4 . Pytam ile---a ona 18l/100. Wiecie co??? miała przebity zbiornik. Ech te kobiety Chyba z kochankiem do lasu pojechała bo pod autem "cały" świerk przywlokła
Master's -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pali różnie, to zależy jak cisnę. Przy bardzo spokojnej jeździe ok. 5,6l, przy normalnej 6,6l a jak pocisnę mocno to ok. 7,6. Nigdy nie miałem więcej na komputerze niż 8,5 le to było przy 180km/h non-stop na autobahn'ie do Hamburga. Ogólnie jestem zadowolony, przesiadłem się z MB 190E 2.0 benzyna, automat więc jest taniej. Pozdrawiam...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 01 August 2025 - 04:35 |