Shoutbox 0 nowych PW 

9 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Closed TopicStart new topic
> Spray do tablic rejestracyjnych
Artic
post Mon, 18 Oct 2004 - 22:58
Post #61

Forum Killer

na chwile obecna - jak widac najlepszy i najprostszy jest patencik z lisciem........ pytanie tylko jakiego kleju uzyc. zeby przy ewentualnej kontroli nie ciac glupa na darmo....

Art

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 18 Oct 2004 - 22:58
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
_VR6_
post Mon, 18 Oct 2004 - 23:01
Post #62

User

CYTAT("Artic":2sahvnj3)
na chwile obecna - jak widac najlepszy i najprostszy jest patencik z lisciem........ pytanie tylko jakiego kleju uzyc. zeby przy ewentualnej kontroli nie ciac glupa na darmo....

Art
natyle mocnego zeby podczas jazdy nie odfruna

--------------------
VAG-"grupa trzymająca władze"

+Quote Post
LuiG
post Mon, 18 Oct 2004 - 23:02
Post #63

Uno Racing

CYTAT("MARCIN--Ibiza":1nqjv6w0)
Ale jadąć "samotnie" ulica jak nie ma samochodow przed nami to chyba na nic sie zdaje taki antyradar/foto bo nie wysyla zadnego sygnalu?? czy ciagle emituje cos tam od siebie? Moze to dziala dopieor jak cyknie komus jadącemu przed nami?

IMO Fotoradar musi dziłać cały czas.

--------------------
Be smart, drive safe, stay legal.

+Quote Post
gość_bObOrObOl_*
post Mon, 18 Oct 2004 - 23:05
Post #64

CYTAT("_VR6_":1vopi6qy)
CYTAT("Artic":1vopi6qy)

Art

i na tyle słabego, żeby w razie kontroli mógł skutecznie udawać ptasią kupkę

+Quote Post
Black
post Mon, 18 Oct 2004 - 23:31
Post #65

Frequent User

CYTAT("lukiasz":2pj1m19n)
no i pytanie co do CB radia bo jzu nei raz to slysze ... na prawde warto? kto z Was tak jezdzi i gdzie jak cos to mozna kupic moze sa jakies konkretne modele?

Ja jeżdże i nie żałuje zakupu. Wiem co się dzieje i jak się dzieje wokół mnie. Z miejscami gdzie TIRy nie mogą tez juz powoli nie ma problemu - odkąd na CB nie trzeba żadnego zezwolenia "anteny" pojawiają się na co drugim aucie
Są jakies modele ale ja się w tym nie łapie. Najtańszy nowy zestaw (CB + antena) to koszt okło 400zł (szybko się zwraca).

+Quote Post
wally *-* Tuner
post Mon, 18 Oct 2004 - 23:34
Post #66

User

Black - hej ja tego nie napisałem :/

--------------------
Pozdrawiam WALLY czytaj: Łoli :-]

+Quote Post
Walciu
post Tue, 19 Oct 2004 - 00:03
Post #67

Super User

CYTAT("bObOrObOl":a6f5f46t)
CYTAT("_VR6_":a6f5f46t)
CYTAT("Artic":a6f5f46t)

Art

i na tyle słabego, żeby w razie kontroli mógł skutecznie udawać ptasią kupkę

Klej 3M ReMount w sprayu - wodą go nie zmyjesz, a zachowuje się jak wylany słodki sok i łapie wszystko. Jutro sprawdzę jak się ma w połączeniu z suchym liściem

+Quote Post
t-o-m-e-k
post Tue, 19 Oct 2004 - 00:42
Post #68

User

CYTAT("lukiasz":2eb621sb)
no i pytanie co do CB radia bo jzu nei raz to slysze ... na prawde warto? kto z Was tak jezdzi i gdzie jak cos to mozna kupic moze sa jakies konkretne modele?

naprawde warto

2 lata bez mandatu a wszędzie szybciej na miejscu, wiesz wszystko o potrzeba i jeszcze wiecej

polecam radyjka Presidenta, ale i Onwa bedzie OK. Warto więcej zainwestować w antenke, bdb Presidenta o długosci ok 1,8m, zysk na sygn 6dB

--------------------
**CB Inside**

+Quote Post
Mike_wwl
post Tue, 19 Oct 2004 - 09:09
Post #69

User

CYTAT("WASyL":1kkhhut5)
A masz to chociaż po angielsku nie wierze w takie badziewia ale z nudów bzdury można poczytać

Generalnie wystarczą tamte dwa rysunki - jak odpowiednio ustawią fotoradar to wiązka idzie w pole i nie ma szans odbić się od czegokolwiek i wykrywacz radaru zapiszczy jak właśnie foto robi zdjęcie. Dodatkowo używane w Polsce Ramery pracują na takiej częstotliwości, która jest na początku dopuszczalnego pasma, a tam czułość wykrywaczy jest najniższa.

+Quote Post
Tomo_HC3D
post Tue, 19 Oct 2004 - 10:06
Post #70

Forum Homee

a moze zagłuszacz sygnału? Widziałem kiedyś coś takiego na stronie w usa.

--------------------

+Quote Post
morgan
post Tue, 19 Oct 2004 - 11:20
Post #71

User

CYTAT("Tomo_HC3D":17fm5pjc)
a moze zagłuszacz sygnału? Widziałem kiedyś coś takiego na stronie w usa.

i przejezdzajac zagluszasz wszystkie komorki w okolicy
A tak na serio... CB radio jest najlepszym sposobem na unikniecie mandatu. Wszystko super fajne, same plusy ma tylko ta ANTENA Nie moglaby byc krotsza No i coraz czesciej kradna CB radyjka ponoc-coraz wieksze zainteresowanie ludzi teamtem, ludzie to kupuja a jak cos ludzie kupuja to inni kradna

+Quote Post
bio5
post Tue, 19 Oct 2004 - 11:28
Post #72

Forum Homee

CYTAT("morgan":30bd2by8)
Wszystko super fajne, same plusy ma tylko ta ANTENA Nie moglaby byc krotsza

Nie! Dlatego, że pasmo obywatelskie to 27 MHz. Długość antenty zależna jest od częstotliwości i pasma. CB to pasmo 11 metrów, dla porówniania GSM to 33 cm. Stąd długość anteny. Ale czym niższa częstotliwość tym fala jest mnie podatna na przeszkody terenowe i zabudowania. Łatwiej przez nie przenika.

+Quote Post
hwojtek
post Tue, 19 Oct 2004 - 11:30
Post #73

test driver

To ja zacznę nadawać na długich obok radia Moskwa

--------------------
Wojtek

"Rule the bends, bend the rules."

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
MARCIN--Ibiza
post Tue, 19 Oct 2004 - 12:34
Post #74

Forum Homee

do SB jest jakies specjalne pasmo czy "stacja" na ktorej są informacje od kierowcow odnosnie np policji?
czy musimy sluchac wszystkiego co kto powie, co jadl na obiad i jak mu trasa zlatuje i wychwytywać z tych rozmów interesujące nas info o radarach, patrolach?

i jeszcze jedno-będąć np przed Warszawą oo w Modlinie będziemy słyszeli w SB innych nadających w jakim promieniu od nas?

jeszcze link

--------------------
IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006

+Quote Post
Irek
post Tue, 19 Oct 2004 - 12:43
Post #75

Rookie

CYTAT("MARCIN--Ibiza":7itj1rol)
do SB jest jakies specjalne pasmo czy "stacja" na ktorej są informacje od kierowcow odnosnie np policji?
czy musimy sluchac wszystkiego co kto powie, co jadl na obiad i jak mu trasa zlatuje i wychwytywać z tych rozmów interesujące nas info o radarach, patrolach?

Na którymś kanale nadają tylko kierowcy, głównie TIRów. Wtedy słuchasz tylko "informacji drogowych".

--------------------
"...przed osiemnastką, ale to przecież nieważne..."

+Quote Post
bio5
post Tue, 19 Oct 2004 - 12:54
Post #76

Forum Homee

CYTAT("Irek":3w23y157)
CYTAT("MARCIN--Ibiza":3w23y157)

Na którymś kanale nadają tylko kierowcy, głównie TIRów. Wtedy słuchasz tylko "informacji drogowych".
Ad 1 Jest to kanał 19 podstawowej czterdziestki

Ad 2 Zasięg radia CB zależy od wielu czynników: teren, warunki atmosferyczne, rodzaj i umiejscowienie anteny, natężenie ruchu w eterze w najbliuższej okolicy.
Przy prawidłowo wykonanej instalacji samochodowej zasięg w praktyce jest od 5 do 25 km.

+Quote Post
danielCRV
post Tue, 19 Oct 2004 - 13:14
Post #77

Forum Killer

A mi się przypominają strae dobre czasy dzieciństwa i "zielone noce" na obozach. Jak były kiedyś czarne tablice rejestracyjne to pastą do zębów zmieniało się cyferki . Teraz są białe więc można przemalować czarnym markerem. DZIAŁA NA WSZYSTKIE FOTORADARY . A jak zatrzyma policja, to wtedy można powiedzieć: "a to mi łobuzy tablice pomazali" . Zerowy koszt własny, chyba że się nie ma markera to wtedy 3 zł.

+Quote Post
Javo
post Tue, 19 Oct 2004 - 13:19
Post #78

Mr Boost

CYTAT("danielCRV":399ab1yi)
A mi się przypominają strae dobre czasy dzieciństwa i "zielone noce" na obozach. Jak były kiedyś czarne tablice rejestracyjne to pastą do zębów zmieniało się cyferki . Teraz są białe więc można przemalować czarnym markerem. DZIAŁA NA WSZYSTKIE FOTORADARY . A jak zatrzyma policja, to wtedy można powiedzieć: "a to mi łobuzy tablice pomazali" . Zerowy koszt własny, chyba że się nie ma markera to wtedy 3 zł.

Dobre to jest!!! W razie czego mozna ze soba wozic jakies tanie perfumy i zmazac jak bedzie potrzeba...
Gorzej jak ktos ma tablice indywidualne

A ten lisc to mozna na gume du zucia przykleic. Powinien sie trzymac i bedzie mozna latwo zerwac.

+Quote Post
hwojtek
post Tue, 19 Oct 2004 - 13:27
Post #79

test driver

CYTAT("danielCRV":316b5e9b)
A jak zatrzyma policja, to wtedy można powiedzieć: "a to mi łobuzy tablice pomazali" . Zerowy koszt własny, chyba że się nie ma markera to wtedy 3 zł.

I dostać mandat za naruszenie przepisów [url=http://www.celsped.pl/przepisy/transport/drogowy/poz1123.php:316b5e9b]naszego ulubionego rozporządzenia w sprawie tablic rejestracyjnych[/url:316b5e9b] a konkretnie:

§ 26. Utrzymywanie tablic i innych oznaczeń pojazdów, o których mowa w przepisach rozdziału 4, w należytym stanie i zapewnienie ich czytelności jest obowiązkiem kierującego pojazdem.

--------------------
Wojtek

"Rule the bends, bend the rules."

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
vampeer
post Tue, 19 Oct 2004 - 13:42
Post #80

Super User

no to lisc tez pod to podpada...

+Quote Post

9 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 07:35