![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 23 August 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
na chwile obecna - jak widac najlepszy i najprostszy jest patencik z lisciem........ pytanie tylko jakiego kleju uzyc. zeby przy ewentualnej kontroli nie ciac glupa na darmo....
Art -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 September 2004 Skąd: B-STOK ![]() |
CYTAT("Artic":2sahvnj3) na chwile obecna - jak widac najlepszy i najprostszy jest patencik z lisciem........ pytanie tylko jakiego kleju uzyc. zeby przy ewentualnej kontroli nie ciac glupa na darmo.... natyle mocnego zeby podczas jazdy nie odfruna
Art -------------------- VAG-"grupa trzymająca władze"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Uno Racing Dołączył: Fri, 19 September 2003 Skąd: Opole ![]() |
CYTAT("MARCIN--Ibiza":1nqjv6w0) Ale jadąć "samotnie" ulica jak nie ma samochodow przed nami to chyba na nic sie zdaje taki antyradar/foto bo nie wysyla zadnego sygnalu?? czy ciagle emituje cos tam od siebie? Moze to dziala dopieor jak cyknie komus jadącemu przed nami?
IMO Fotoradar musi dziłać cały czas. -------------------- Be smart, drive safe, stay legal.
|
|
|
gość_bObOrObOl_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("_VR6_":1vopi6qy) CYTAT("Artic":1vopi6qy) na chwile obecna - jak widac najlepszy i najprostszy jest patencik z lisciem........ pytanie tylko jakiego kleju uzyc. zeby przy ewentualnej kontroli nie ciac glupa na darmo.... natyle mocnego zeby podczas jazdy nie odfruna Art i na tyle słabego, żeby w razie kontroli mógł skutecznie udawać ptasią kupkę |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 September 2003 ![]() |
CYTAT("lukiasz":2pj1m19n) no i pytanie co do CB radia bo jzu nei raz to slysze ... na prawde warto? kto z Was tak jezdzi i gdzie jak cos to mozna kupic moze sa jakies konkretne modele?
Ja jeżdże i nie żałuje zakupu. Wiem co się dzieje i jak się dzieje wokół mnie. Z miejscami gdzie TIRy nie mogą tez juz powoli nie ma problemu - odkąd na CB nie trzeba żadnego zezwolenia "anteny" pojawiają się na co drugim aucie Są jakies modele ale ja się w tym nie łapie. Najtańszy nowy zestaw (CB + antena) to koszt okło 400zł (szybko się zwraca). |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Black - hej ja tego nie napisałem :/
-------------------- Pozdrawiam WALLY czytaj: Łoli :-]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 19 February 2003 Skąd: Poznań ![]() |
CYTAT("bObOrObOl":a6f5f46t) CYTAT("_VR6_":a6f5f46t) CYTAT("Artic":a6f5f46t) na chwile obecna - jak widac najlepszy i najprostszy jest patencik z lisciem........ pytanie tylko jakiego kleju uzyc. zeby przy ewentualnej kontroli nie ciac glupa na darmo.... natyle mocnego zeby podczas jazdy nie odfruna Art i na tyle słabego, żeby w razie kontroli mógł skutecznie udawać ptasią kupkę Klej 3M ReMount w sprayu - wodą go nie zmyjesz, a zachowuje się jak wylany słodki sok i łapie wszystko. Jutro sprawdzę jak się ma w połączeniu z suchym liściem |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 19 June 2004 Skąd: Kielce/Poznań ![]() |
CYTAT("lukiasz":2eb621sb) no i pytanie co do CB radia bo jzu nei raz to slysze ... na prawde warto? kto z Was tak jezdzi i gdzie jak cos to mozna kupic moze sa jakies konkretne modele?
naprawde warto 2 lata bez mandatu a wszędzie szybciej na miejscu, wiesz wszystko o potrzeba i jeszcze wiecej polecam radyjka Presidenta, ale i Onwa bedzie OK. Warto więcej zainwestować w antenke, bdb Presidenta o długosci ok 1,8m, zysk na sygn 6dB -------------------- **CB Inside**
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 05 May 2003 ![]() |
CYTAT("WASyL":1kkhhut5) A masz to chociaż po angielsku nie wierze w takie badziewia ale z nudów bzdury można poczytać
Generalnie wystarczą tamte dwa rysunki - jak odpowiednio ustawią fotoradar to wiązka idzie w pole i nie ma szans odbić się od czegokolwiek i wykrywacz radaru zapiszczy jak właśnie foto robi zdjęcie. Dodatkowo używane w Polsce Ramery pracują na takiej częstotliwości, która jest na początku dopuszczalnego pasma, a tam czułość wykrywaczy jest najniższa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
a moze zagłuszacz sygnału? Widziałem kiedyś coś takiego na stronie w usa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 29 February 2004 Skąd: PL ![]() |
CYTAT("Tomo_HC3D":17fm5pjc) a moze zagłuszacz sygnału? Widziałem kiedyś coś takiego na stronie w usa.
i przejezdzajac zagluszasz wszystkie komorki w okolicy A tak na serio... CB radio jest najlepszym sposobem na unikniecie mandatu. Wszystko super fajne, same plusy ma tylko ta ANTENA Nie moglaby byc krotsza No i coraz czesciej kradna CB radyjka ponoc-coraz wieksze zainteresowanie ludzi teamtem, ludzie to kupuja a jak cos ludzie kupuja to inni kradna |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 22 April 2003 Skąd: Warszafka ![]() |
CYTAT("morgan":30bd2by8) Wszystko super fajne, same plusy ma tylko ta ANTENA Nie moglaby byc krotsza
Nie! Dlatego, że pasmo obywatelskie to 27 MHz. Długość antenty zależna jest od częstotliwości i pasma. CB to pasmo 11 metrów, dla porówniania GSM to 33 cm. Stąd długość anteny. Ale czym niższa częstotliwość tym fala jest mnie podatna na przeszkody terenowe i zabudowania. Łatwiej przez nie przenika. |
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
To ja zacznę nadawać na długich obok radia Moskwa
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
do SB jest jakies specjalne pasmo czy "stacja" na ktorej są informacje od kierowcow odnosnie np policji?
czy musimy sluchac wszystkiego co kto powie, co jadl na obiad i jak mu trasa zlatuje i wychwytywać z tych rozmów interesujące nas info o radarach, patrolach? i jeszcze jedno-będąć np przed Warszawą oo w Modlinie będziemy słyszeli w SB innych nadających w jakim promieniu od nas? jeszcze link ![]() -------------------- IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006 |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 29 August 2004 Skąd: Chełm ![]() |
CYTAT("MARCIN--Ibiza":7itj1rol) do SB jest jakies specjalne pasmo czy "stacja" na ktorej są informacje od kierowcow odnosnie np policji?
czy musimy sluchac wszystkiego co kto powie, co jadl na obiad i jak mu trasa zlatuje i wychwytywać z tych rozmów interesujące nas info o radarach, patrolach? Na którymś kanale nadają tylko kierowcy, głównie TIRów. Wtedy słuchasz tylko "informacji drogowych". -------------------- "...przed osiemnastką, ale to przecież nieważne..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 22 April 2003 Skąd: Warszafka ![]() |
CYTAT("Irek":3w23y157) CYTAT("MARCIN--Ibiza":3w23y157) do SB jest jakies specjalne pasmo czy "stacja" na ktorej są informacje od kierowcow odnosnie np policji? czy musimy sluchac wszystkiego co kto powie, co jadl na obiad i jak mu trasa zlatuje i wychwytywać z tych rozmów interesujące nas info o radarach, patrolach? Na którymś kanale nadają tylko kierowcy, głównie TIRów. Wtedy słuchasz tylko "informacji drogowych". Ad 2 Zasięg radia CB zależy od wielu czynników: teren, warunki atmosferyczne, rodzaj i umiejscowienie anteny, natężenie ruchu w eterze w najbliuższej okolicy. Przy prawidłowo wykonanej instalacji samochodowej zasięg w praktyce jest od 5 do 25 km. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 04 April 2004 Skąd: Lublin ![]() |
A mi się przypominają strae dobre czasy dzieciństwa i "zielone noce" na obozach. Jak były kiedyś czarne tablice rejestracyjne to pastą do zębów zmieniało się cyferki . Teraz są białe więc można przemalować czarnym markerem. DZIAŁA NA WSZYSTKIE FOTORADARY . A jak zatrzyma policja, to wtedy można powiedzieć: "a to mi łobuzy tablice pomazali" . Zerowy koszt własny, chyba że się nie ma markera to wtedy 3 zł.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Mr Boost Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("danielCRV":399ab1yi) A mi się przypominają strae dobre czasy dzieciństwa i "zielone noce" na obozach. Jak były kiedyś czarne tablice rejestracyjne to pastą do zębów zmieniało się cyferki . Teraz są białe więc można przemalować czarnym markerem. DZIAŁA NA WSZYSTKIE FOTORADARY . A jak zatrzyma policja, to wtedy można powiedzieć: "a to mi łobuzy tablice pomazali" . Zerowy koszt własny, chyba że się nie ma markera to wtedy 3 zł.
Dobre to jest!!! W razie czego mozna ze soba wozic jakies tanie perfumy i zmazac jak bedzie potrzeba... Gorzej jak ktos ma tablice indywidualne A ten lisc to mozna na gume du zucia przykleic. Powinien sie trzymac i bedzie mozna latwo zerwac. |
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
CYTAT("danielCRV":316b5e9b) A jak zatrzyma policja, to wtedy można powiedzieć: "a to mi łobuzy tablice pomazali" . Zerowy koszt własny, chyba że się nie ma markera to wtedy 3 zł.
I dostać mandat za naruszenie przepisów [url=http://www.celsped.pl/przepisy/transport/drogowy/poz1123.php:316b5e9b]naszego ulubionego rozporządzenia w sprawie tablic rejestracyjnych[/url:316b5e9b] a konkretnie: § 26. Utrzymywanie tablic i innych oznaczeń pojazdów, o których mowa w przepisach rozdziału 4, w należytym stanie i zapewnienie ich czytelności jest obowiązkiem kierującego pojazdem. -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 22 June 2003 Skąd: Kraków ![]() |
no to lisc tez pod to podpada...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |