![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: z Reguły ![]() |
CYTAT("MACIOR":279xwed6) Widać nawet fajke w pysku i okularki, jade jutro na komende jakąś ścieme pocisnąć...
No to uważaj żebyś jeszcze za fajka nie dostał mandatu dodatkowo, bo jest to zabronione -------------------- ///M
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("MACIOR":wtabk239) Popieram nowe fotoradary są kul, właśnie leży przedemną foto z mandacikiem Widać nawet fajke w pysku i okularki, jade jutro na komende jakąś ścieme pocisnąć...
jesli okularki przeciwsloneczne to moze cos nasciemniasz... np ze to nie twoja twarz a po oczach nie maja jak dojsc |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 24 March 2003 Skąd: Lublin ![]() |
Skaner - Scan i pochwal sie ciekawi mnie jakosc i dokladnosc takiego foto. Kolor czy czarno biale ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 02 April 2003 Skąd: Warszawa - Rakowiec ![]() |
Czarnobiałe - dokładne na tyle ile dokladna jest drukarka policyjna do drukowania...
Aczkolwiek wszystko wyraznie widać. -------------------- Proud Member Of StreetShadows.pl TEAM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
CYTAT("Scirocco":1ej68xph) Skaner - Scan i pochwal sie ciekawi mnie jakosc i dokladnosc takiego foto. Kolor czy czarno biale ?
będąc na przesłuchaniu po wypadku rok temu, widziałem fotki-wszystko jest idealnie widoczne- kierowca bardzo dobrze widoczny, widac bylo brak pasów- rozmowa przez kom, fura z Poznania z firmy ORBIT srebrny kombiak, nie wiem czy nie była to Octawia(nie pamietam)-fotke dokladnie sobie obzerałem bo leżała przed moimi oczami w GIEŁDZIE SAMOCHODOWEJ są ogloszenia odnośnie fotoradarów,radarów, kamer- napisane, że wykrywa wszystko w promieniu 300stopni', niby jakieś najnowsze sprzety wykrywa. Ale jadąć "samotnie" ulica jak nie ma samochodow przed nami to chyba na nic sie zdaje taki antyradar/foto bo nie wysyla zadnego sygnalu?? czy ciagle emituje cos tam od siebie? Moze to dziala dopieor jak cyknie komus jadącemu przed nami? -------------------- IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 June 2004 Skąd: W-wa ![]() |
czy firma sprzedjąca to badziewie daje gwarancję? np płaci mandaty jeśli zrobią ci foto i dojdą do ciebie? Gulczas miałczał coś o tym czy nie, bo reklamy nie widziałem...
jeśli nie to patrz: magnetyzer, turbinka kowalskiego, elektryczne turbo, wosk samochodowy do którego kurz sie nie przykleja, i tysiące innych gó**n, które pomysłowi ludzie serwują swoim naiwnym bliźnim... Jeśli ktoś jest hardkorowiec to jak drogie jest zrobienie sobie wywijanej tablicy rejestracyjnej ala James Bond? Trzeba tylko troche pokombinować z ramką, dać ośke i jakiś silniczek heheheheh ale na poważnie to pomysł z liściem jest de best zwłaszcza teraz w październiku... |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 September 2003 ![]() |
Antyradary namierzają dopiero jak radar lub fotoradar wyślą wiązkę, czyli teoretycznie, jak nic przed nami nie jdzie to na nic to się zda...
Ehh to ja dożuce zany pomysł i sposób - CB radio. Koszt 400pln i wiemy co gdzie i jak - wystarczy zwolinić, zapiąć pas, itp... i żaden policjant/fotoradar nam nie straszni A i pomysł "jtjerry" jest również super. A koszta tego "użądzenia" => na pewno nie więcej niż te 229zł za spray a ile zabawy i frajdy (możemy się w końcu poczuć jak James Bond ) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 05 May 2003 ![]() |
CYTAT("MARCIN--Ibiza":2xue64cs) w GIEŁDZIE SAMOCHODOWEJ są ogloszenia odnośnie fotoradarów,radarów, kamer- napisane, że wykrywa wszystko w promieniu 300stopni', niby jakieś najnowsze sprzety wykrywa.
Ale jadąć "samotnie" ulica jak nie ma samochodow przed nami to chyba na nic sie zdaje taki antyradar/foto bo nie wysyla zadnego sygnalu?? czy ciagle emituje cos tam od siebie? Moze to dziala dopieor jak cyknie komus jadącemu przed nami? Chyba nie bardzo wyłapie jak jest prawidłowo ustawiony http://www.antiradar.com/testy/main.htm |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 28 October 2002 ![]() |
A masz to chociaż po angielsku nie wierze w takie badziewia ale z nudów bzdury można poczytać
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Mój znajomy poprostu zdemątował tablice
troszke ją pogioł młotkiem i od spodu nakleił taśme dwustronną Jak go policja zatrzymuje to się tłumaczy tym ,że mu spadła A gdy nakazuje mu ją założyć to wyciąga taśme i ją nakleja Pomysł jest o tyle dobry że jeszcze mu nie wlepili mandatu a jezdzi już tak 2-rok -------------------- Pozdrawiam WALLY czytaj: Łoli :-]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("MACH":114vvzhq) CYTAT("ju-by":114vvzhq) Dowód mogą zabrać tylko wtedy, gdy tablicy nie wozisz ze sobą (vide przypadek z Traktu Lubelskiego). Jeśli przy pieczarce założysz grzecznie tablicę, to nic Ci nie mogą zrobić. ... powiedz to psu ktory cie zatrzyma i bedzie szukal do czego sie do#@&^... chyba to nie podziala co innego zaswiadczenie z badania technicznego ze tablica jest na miejscu... no wiesz wszystko musi byc formalnie dlatego w kwestii formalnej lepiej posmarowac i jechac dalej... hehheheh To, że pieczarka będzie się brąchał to już inna bajka. Nie może się jednak przyczepić do kwestii niemania blachy, jeśli ją przy nim przykręcisz. Jasne, że znajdzie na Ciebie paragraf (starą dobrą eSBecką metodą), ale inny. Znasz moje zdanie w kwestii smarowania Wysłany Pon Paź 18, 2004 20:34 pm: CYTAT("Krystian":114vvzhq) CYTAT("MACIOR":114vvzhq) Widać nawet fajke w pysku i okularki, jade jutro na komende jakąś ścieme pocisnąć... No to uważaj żebyś jeszcze za fajka nie dostał mandatu dodatkowo, bo jest to zabronione ...tylko, jeśli jesteś kierowcą zawodowym. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 22 March 2004 ![]() |
po pierwsze to "POLAK POTRAFI" wiec sie coś wymyśli , po drugie to Gulczas nic nie mowil o tym ze pesos zwracją za mandaty wiec troche lipnie.
Mam takiego plana zeby bardzo ubrudzic auto przed wyjazdem na trase, tak jak wyglądają auta po rajdzie w Finlandi w warunkach deszczorych i zrobić tylko luke na szybe. Mozna tez ochlapac błotem rejestracje - przecierz zawsze na kałuże można wiechac podczas podróży, kawałek szyby też można upluskać, tam gdzie jest naklejka z umerem. -------------------- - Feel the power of horsepower -
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("wally *-* Tuner":300s6yvb) Mój znajomy poprostu zdemątował tablice
troszke ją pogioł młotkiem i od spodu nakleił taśme dwustronną Jak go policja zatrzymuje to się tłumaczy tym ,że mu spadła A gdy nakazuje mu ją założyć to wyciąga taśme i ją nakleja Pomysł jest o tyle dobry że jeszcze mu nie wlepili mandatu a jezdzi już tak 2-rok O tym właśnie pisałem... |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Wiem ale poprzez konkretny przykład chciałem potwierdzić twój patent
-------------------- Pozdrawiam WALLY czytaj: Łoli :-]
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("wally *-* Tuner":39g5p6h9) Wiem ale poprzez konkretny przykład chciałem potwierdzić twój patent
O przykładzie pisał już Mach, ale oczywiście Twój tylko potwierdza, że to ma sens. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Fałtekowo k/Warszawy ![]() |
CYTAT("wally *-* Tuner":yq5dazfw) Mój znajomy poprostu zdemątował tablice
troszke ją pogioł młotkiem i od spodu nakleił taśme dwustronną Jak go policja zatrzymuje to się tłumaczy tym ,że mu spadła A gdy nakazuje mu ją założyć to wyciąga taśme i ją nakleja Pomysł jest o tyle dobry że jeszcze mu nie wlepili mandatu a jezdzi już tak 2-rok ja mialem podobnie np pan wladza w Radomiu chcial mi prawko zabrac za szybka jazde po miescie (jechal audi ciemnym A6 z nr rej WY cos tam) jechal sam zatrzymal mnie i pyta jak szybko jezdze (a wczesniej zganialem go dlugimi zeby spadal byla 5 rano i zero ruchu hehe) a ja mu ze jezdze tak amo wolno i zgodnie z przepisami jak on bo on tez nie jechal zgodnie z przepisami hehe no i jak nei wiedzial co ma powiedziec to zapytal a gdzie rejestracja wiec sciemnilem zalozylem i mnie puscil kilka tygodni pozniej zatrzymal mnie inny pan wladza i jak bym mial blache to by nie zatrzymal a tak rzucilo mu sie w oczy i pac! skonczylo sie na zabraniu dowodu za: ciemne szyby, zle normy spalin, glosny wydech i brak blachy i nie bylo dyskusji ze moge w wydech wlozyc silencer? ze moge blache zalozyc powiedzial ze on pisze to w jakim stanie samocho kontroluje a nie w jakim jest po kontroli czy jakos tak hehe wiec pomysl z lisciem na razie jest de best heheh no i pytanie co do CB radia bo jzu nei raz to slysze ... na prawde warto? kto z Was tak jezdzi i gdzie jak cos to mozna kupic moze sa jakies konkretne modele? -------------------- https://www.rpmotorsport.pl
Katalizatory i tłumiki Magnaflow, Sklep tuningowy, Tuning Sklep, Tuning, Felgi Japan Racing, Multimedia i Car Audio Alpine, oleje Millers Motul i wiele innych, sprawdź |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 10 August 2003 Skąd: łódź ![]() |
Proponuje poczytac troszke ten temacik zaczoł sie nieciekawie ale...
http://forum.tkl.pl/viewtopic.php?t=260 ... d7f007e0f3 pozdro -------------------- __--==Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent==--__
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 23 August 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
cb to swietna sprawa - w pierwszym tygodniu uzytkowania zaoszczedzilem kilkaset zlotcyh. Jedyny minus to to ze jak postawia fotoradar gdzies gdzie TIRy nie maja wjazdu to robi sie mala lipa....
Art -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 22 June 2003 Skąd: Kraków ![]() |
a jak sie skonczyla ostatnia dyskusja na temat koniecznosci posiadania przedniej tablicy rejestracyjnej i miejsca jej mocowania?
wkleil ktos jakies podstawy prawne? (ze trzeba miec) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 22 April 2003 Skąd: Warszafka ![]() |
Starym i najlepszym sposobem na fotoradary jest posiadanie na trasie "sponsora" (czyli kierowce który jedzie odpowiednim tempem satysfakcjonującym nas).
Co do wynalazków na fotoradary z flashem to lakier do włosów z brokatem. daje radę. ALe na fotoradary z wiązką IR nie ma już tak łatwo. Hehe chyba najlepszym sposobem byłaby chowana tablica o której temat już kiedyś był na forum. Ale w dzień patenty Gulczasa już są o kant d...y potłuc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 01:09 |