![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 September 2003 ![]() |
CYTAT("danielCRV":7rzllk9w) CYTAT("BoboVtec":7rzllk9w) hm w francji to juz bylo na poczatku lat 90' wtedy radzilo sie uzywac lakier do wlosow=> podobny effekt Trzeba poczekać do wieczora, rozpylic lakier na tablicy i zrobić cyfrówką zdjęcie. Od razu bedzie wiadomo czy działa Na tej zajawce w dzień też fotoradar robił fote i też dało to efekt. Może w dzień też to skutkuje? Ja dziś (już niestety wieczorem) i jutro (w dzień) bedę się bawił aparatem i lakierami więc zdam relacje |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 July 2003 Skąd: jestem?,nie pytaj... ![]() |
Nie wiem czy dobrze mowię,ale slyszałem przez CB radio jak gadali"tirowcy",ze najlepszym sposobem jest:spray z brokatem do wlosow! Taki jak uzywaja kobiety jak sie lansują...to kosztuje cos kolo 30 zlotych!!ale trzeba psikac po kazdym deszczu,bo sie zmywa....nie wiem czy to prawda,ale tak gadali!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Wszystko fajnie tyle, że obecnie większość fotoradarów działa w podczerwieni.... i nie ma żadnego flesza... co innego "zabytkowe" urządzenia robiące zdjęcia jadącym na czerwonym świetle te wykorzystują lampą błyskową...
-------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
A czy jak ja mam auto w leasingu, to mnie namierzą, że ja to ja? Jeszcze żadnego zdjęcia nie dostałem i nie wiem czy mam szczęście i mi nie cykają, czy zwyczajnie nie mogą mnie odnaleźć
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
jak przyjdzie zdjecie to mowisz ze pozyczyles auto koledze z Emiratow Arabskich. Wymyślasz jakieś fajne imie i fajny adres I modlisz sie zeby łyknęli. Śledztwo zostaje umorzone w trybie natychmiastowym
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tomo, Nie bardzo (chociaż mam znajomego Araba z Emiratów), bo w leasingu jest coś takiego jak autoryzacja (czy jak się to nazywa) i nikomu samochodu pożyczyć nie mogę (ubezpieczenia też nie działają wtedy)
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
I gliny niby doniosą leasingodawcy, że dałeś Arabowi? Nawet jeśli, to przecież on cię do szpitala wiózł...
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 22 March 2004 ![]() |
co do leasingu to moj ojcec ma Volvo V40 TDI i juz 2 razy dostał fotke. Jezeli auto jest na firme bo własciciel firmy w ostatecznosic bedzie obciazonyu kosztami, dokładniej to jezeli ty jechales, dostales foto, i nie chesz sie przyac kryjac sie za tym ze auto masz na firme i ze kazdy z firmy mogl jechac to i tak to nie pomoze. Cale dochodzenie jest robione, sądy, procesy i kupe zachodu. Potem za mandat zaplacisz, grzywne, kasa za rozprawe itp. Moj ojcec bo ma juz duzo punktow to robi tak ze pisze te punkty na innych pracowników
-------------------- - Feel the power of horsepower -
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 25 January 2003 Skąd: Muranów ![]() |
CYTAT("goodmove":2tto0tg6) Moj ojcec bo ma juz duzo punktow to robi tak ze pisze te punkty na innych pracowników
To fajny ziomek z Twojego taty. -------------------- V2 heartbeat
|
|
|
![]()
|
|
OK. Następne pytanie:
Załóżmy, ze cudowny szprej od Gulczasa działa. Ja mam adres i nazwę naklejone z boku Czy mogą mnie ścignąć na podstawie napisów na samochodzie, czy też tylko rejestracja się liczy? -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 30 April 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
CYTAT("dwaku":28qjqobx) CYTAT("goodmove":28qjqobx) Moj ojcec bo ma juz duzo punktow to robi tak ze pisze te punkty na innych pracowników To fajny ziomek z Twojego taty. Jakby mój szef pisał punkty na moje konto to co dwa miesiące musiałbym chyba zdawać nowe prawko A tak w temacie to co do lakieru do włosów to pewnie działa tak jak płyta CD Nie wierzę żeby to działało. Wiem że tirowcy zakłądali takie kolorowe łańcuszki na lusterka i na zderzaki. Wszyscy myśleli że to nowa moda a były one po to żęby fotoczujnik nie mógł wyczuć zarysów pojazdu i robił rozmazane zdjecia...podobno ale może się mylę... -------------------- _________________
Tekst ze zderzaka Mercedesa E klasse ...bez blond gwiazdy nie ma jazdy ... |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 September 2003 ![]() |
CYTAT("Marlon":2531l532) OK. Następne pytanie:
Załóżmy, ze cudowny szprej od Gulczasa działa. Ja mam adres i nazwę naklejone z boku Czy mogą mnie ścignąć na podstawie napisów na samochodzie, czy też tylko rejestracja się liczy? jeszcze jest kwestia naklejki na szybie przy nowych tablicach.. jesli maja dobry sprzęt to numery sobie wezma własnie stamtąd... |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Zemin":1tf5652j) Wszyscy myśleli że to nowa moda a były one po to żęby fotoczujnik nie mógł wyczuć zarysów pojazdu i robił rozmazane zdjecia...podobno ale może się mylę...
proponuję obić karoserię długowłosym futerkiem albo jeszcze lepiej farbą z myśliwca F117 Stealth Bzdura do kwadratu -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Najlepsze są najprostsze rozwiązania - przed wyruszeniem w trasę (w wersji dla ludzi o wyższym poziomie hardcore - na stałe) zdjąć przednią tablicę (którą należy jednak wozić ze sobą), nalepkę przekleić jak najniżej tak, aby zasłaniała ją wycieraczka. To najlepszy bloker na fotoradary. Podczas ewentualnej kontroli mówimy, że tablica spadła, bo uderzyliśmy w słupek/psa/konia/babcię i właśnie jedziemy niezwłocznie ją dokręcić. W najgorszym wypadku (przy braku tablicy) zabiorą dowód (co i tak jest mniej kłopotliwe niż otrzymanie 10 pkt. i 500zł), ale jak tablica jest, to mogą jedynie nakazać jej przymocowanie.
Nie wiem czy folie naklejane na tablicę działają. Nawet jeśli tak, to z pewnego kąta, więc nie chronią całkowicie. Psikacze - byłbym sceptyczny, pewnie działają świeżo po nałożeniu, ale jak to wygląda np. w deszczu? Co do sytuacji, kiedy auto jest firmowe/oklejone - znajomy pracujacy w polkomtelu (zajmuje się flotą) bardzo często dostaje sygnały, że jakiś pracownik bez tablicy jechał tyle i tyle tam a tam, ale nie mogą na tej podstawie wystawić mandatu. Istnieją fotoradary cykające także z tyłu, ale jest ich mało. |
|
|
![]()
|
|
![]() Mr Boost Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Jest taka plytka plastikowa, ktora sie montuje na tabl. rejestracyjna, i tablicy wtedy nie widac jak zdjecie jest robione pod katem, a jak sie patrzy na wprost to wszystko gra.
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
Tyle, że się już taka płytka do niczego nie nadaje, bo fotoradary mają już filtry polaryzacyjne.
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
wszelkie psikacze, odblaski, brokaty, folie itp to mozna sobie na cz...(olo) nakleic
wiekszosc ( a wszystkie nowe) fotoradary maja doswietlanie podczerwienia i nawet nie wiadomo kiedy i gdzie robia Ci zdjecie... na dodatk wszystko na tym zdjeciu pozniej widac. jakosciowo jest t na tyle dobry sprzet ze doskonale odczytuja wszystko z naklejki na szybie. Dlatego jedyna mozliwosc to nakleic naklejke na szybe w przemyslanym miejscu... a w trase bez tablicy (tak jak juby zeznal). Stosuje to od dluzeszgo czasu nasz kolega i jezdzi calokowicie bezstresowo jesli chodzi o foto. Jedyny minus takiego rozwiazania to jak trafi sie na po$#%#$^ psow to moga zabrac dowod rej. teoretycznie za brak tablicy... ale praktycznie to jest jakies chore bo wysylaja na badanie techniczne zeby diagnosta stwierdzil ze tablica jest na samochodzie.. dopiero wtedy mozna dowod odebrac... absurd - hehehhehehehehe |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("MACH":1qq379uv) wszelkie psikacze, odblaski, brokaty, folie itp to mozna sobie na cz...(olo) nakleic
wiekszosc ( a wszystkie nowe) fotoradary maja doswietlanie podczerwienia i nawet nie wiadomo kiedy i gdzie robia Ci zdjecie... na dodatk wszystko na tym zdjeciu pozniej widac. jakosciowo jest t na tyle dobry sprzet ze doskonale odczytuja wszystko z naklejki na szybie. Dlatego jedyna mozliwosc to nakleic naklejke na szybe w przemyslanym miejscu... a w trase bez tablicy (tak jak juby zeznal). Stosuje to od dluzeszgo czasu nasz kolega i jezdzi calokowicie bezstresowo jesli chodzi o foto. Jedyny minus takiego rozwiazania to jak trafi sie na po$#%#$^ psow to moga zabrac dowod rej. teoretycznie za brak tablicy... ale praktycznie to jest jakies chore bo wysylaja na badanie techniczne zeby diagnosta stwierdzil ze tablica jest na samochodzie.. dopiero wtedy mozna dowod odebrac... absurd - hehehhehehehehe Dowód mogą zabrać tylko wtedy, gdy tablicy nie wozisz ze sobą (vide przypadek z Traktu Lubelskiego). Jeśli przy pieczarce założysz grzecznie tablicę, to nic Ci nie mogą zrobić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("ju-by":2i23u330) Dowód mogą zabrać tylko wtedy, gdy tablicy nie wozisz ze sobą (vide przypadek z Traktu Lubelskiego). Jeśli przy pieczarce założysz grzecznie tablicę, to nic Ci nie mogą zrobić.
... powiedz to psu ktory cie zatrzyma i bedzie szukal do czego sie do#@&^... chyba to nie podziala co innego zaswiadczenie z badania technicznego ze tablica jest na miejscu... no wiesz wszystko musi byc formalnie dlatego w kwestii formalnej lepiej posmarowac i jechac dalej... hehheheh |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 March 2003 Skąd: Lublin ![]() |
Popieram nowe fotoradary są kul, właśnie leży przedemną foto z mandacikiem Widać nawet fajke w pysku i okularki, jade jutro na komende jakąś ścieme pocisnąć...
-------------------- Hp is one thing, putting it down to the track is another.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 01:07 |