![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 02 May 2004 Skąd: Z centrum dowodzenia Światem ![]() |
Dzis w wiadomosciach bylo o tych spray'ach , ze wogle nie dzialaja Tylko niezle ludzi naciagaja
Testowali z roznymi radarami -------------------- Mini Cooper S - 2005r Full opcja , bezwypadek , 43000km | FOR SALE 36900zl
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bObOrObOl_* |
![]()
|
![]() |
Ale testowali na czarnych tablicach. Myślę, że reportaż był "tędęcyjny"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
CYTAT("gh0ly":699v9e9n) Dzis w wiadomosciach bylo o tych spray'ach , ze wogle nie dzialaja Tylko niezle ludzi naciagaja
Testowali z roznymi radarami Pewnie, ze naciagaja. Cały czas podczas tej prezentacji w tele zakupach jest mowa o fotoradarach z fleszem , a w Polsce takie juz chyba nie funkcjonuja. Nawet na reklamówkach było widać wielkie lampy fleszowe |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 June 2004 Skąd: W-wa ![]() |
myślę że ten spray to gównoprawda dla naiwniaków, jak magnetyzery i piramidki do ostrzenia żyletek, jak ktoś jest lamusem to niech se kupi i używa ino niech nie zapomni se najpierw powiesić płyty cd na lusterku wstecznym to będzie też zabezpieczony przed radarem ręcznym typu suszara.
hhehehehe naiwność i głupota ludzka nie zna granic.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
CYTAT("RUfi":3arwxub0) CYTAT("gh0ly":3arwxub0) Dzis w wiadomosciach bylo o tych spray'ach , ze wogle nie dzialaja Tylko niezle ludzi naciagaja Testowali z roznymi radarami Pewnie, ze naciagaja. Cały czas podczas tej prezentacji w tele zakupach jest mowa o fotoradarach z fleszem , a w Polsce takie juz chyba nie funkcjonuja. Nawet na reklamówkach było widać wielkie lampy fleszowe NO TO 7 STRON NA MARNE -------------------- IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 02 May 2004 Skąd: Z centrum dowodzenia Światem ![]() |
CYTAT("RUfi":awqgobgi) CYTAT("gh0ly":awqgobgi) Dzis w wiadomosciach bylo o tych spray'ach , ze wogle nie dzialaja Tylko niezle ludzi naciagaja Testowali z roznymi radarami Pewnie, ze naciagaja. Cały czas podczas tej prezentacji w tele zakupach jest mowa o fotoradarach z fleszem , a w Polsce takie juz chyba nie funkcjonuja. Nawet na reklamówkach było widać wielkie lampy fleszowe rufi zeby bylo ciekawiej , to wlasnie testowali na fotoradarach z fleszem ahahaha i nic nie zadzialalo testowali na nowych i starych.... -------------------- Mini Cooper S - 2005r Full opcja , bezwypadek , 43000km | FOR SALE 36900zl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: gda ![]() |
CYTAT("bio5":1e8vg0vz) Czy uprawiali w trakcie jazdy miłość francuską????
Nie wiem, a co? Wytoczyles sprawe policji po tym jak dostales zdjecie z kochanka? -------------------- 318is
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 15 December 2003 Skąd: Warka ![]() |
Co do liścia- ja zamiast tego proponowalbym jakas ulotke- reklamowke z agenturki
nie ma problemu że zimą liście nie spadają a i jak dokladny fotoradar to ogladajacy beda mieli ucieche... a panom el commendante można sie poskarżyć że "na okrągło wkładają mi te ulotki z burdelu za szybę" -------------------- stara Toyota
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 22 April 2003 Skąd: Warszafka ![]() |
CYTAT("MARCIN--Ibiza":3j5lz6tc) NO TO 7 STRON NA MARNE
Nie przesadzaj, ja sie dowiedziałem o kilku partyzanckich metodach unikania radarów. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 22 March 2004 ![]() |
jakis moj kumpel ok kumpla kumpla itd. policjant niby, to zaleca jakeis folie albo płytki na plastki, i mowił że to niby działa - ale ja jak pewnie większkość z Was, jak nie dotkne to nie uwierze
-------------------- - Feel the power of horsepower -
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 27 August 2004 Skąd: WaWa ![]() |
Może tak po prostu mieć oczy otwarte
I jeździć trochę wolniej A poza tym jak będą chcieli kogoś capnąć to i tak to zrobią.. Ogólnie to ciekawe pomysły tu sa szczególnie ten z uchylaną tablica pozdro |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 September 2003 ![]() |
Po co próbować ze sposobami... walczmy z przyczyną...
Za przeproszeniem nie da się kilku panom ofiarowac ktrochu buteleczek napoju bogów za co uprzejmi panowie zajmą się tymi nielubianymi skrzyneczkami? Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 01 May 2003 Skąd: Lublin ![]() |
CYTAT("pitbull2000":1sfrdjw4) Może tak po prostu mieć oczy otwarte I jeździć trochę wolniej A poza tym jak będą chcieli kogoś capnąć to i tak to zrobią.. Ogólnie to ciekawe pomysły tu sa szczególnie ten z uchylaną tablica pozdro Bardzo ciekawe... Jednym słowem te wszystkie środki to o dupę potłuc, fotoradary są niezłą maszyną zarabiającą kasę dla państwa, a jakie to ma odbicie na bezpieczeństwie? - Żadne. Wysłany Sro Paź 20, 2004 23:37 pm: CYTAT("jtjerry":1sfrdjw4) czy firma sprzedjąca to badziewie daje gwarancję? np płaci mandaty jeśli zrobią ci foto i dojdą do ciebie? Gulczas miałczał coś o tym czy nie, bo reklamy nie widziałem...
Żadnej gwarancji na to nie ma! Niby na jakiej podstawie? Na końcu reklamy jest to wyraźnie napisane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 October 2002 Skąd: Wlkp. ![]() |
CYTAT("bio5":dh1281nz) CYTAT("subek":dh1281nz) A nie da sie jakos tej antenki skrocic? Moze jakis wzmacniacz or sth.? Najkrótsze anteny, które część promiennika mają w postaci cewki to ok 80 cm dł, ale czym krótsza antena tym mniejszy zysk energetyczny, a co za tym idzie mniejszy zasięg. Coś za coś, inaczej się nie da. Czyli nie da sie skrocic tej antenki? Kolega ktory jezdzi duzymi samochodami polecal zebym sobie zalozyl "skrecanego bata" czyli taka dluzsza antene ale pokrecona czy to da jakies efekty? Czy jestem zmuszony do wozenia na dachu dwoch metrow drutu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 23 August 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
jakie 2 metry, zakladasz antenke 80cm z cewką i powinno byc ok. Oczywiscie dobra antena 140cm zapewnie jeszcze lepszy zasieg i jakosc odbioru ale niekoniecznie musisz ja wykorzystac.
Art -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 04 February 2004 Skąd: Lublin ![]() |
CYTAT("gh0ly":1zv97oyp) Dzis w wiadomosciach bylo o tych spray'ach , ze wogle nie dzialaja Tylko niezle ludzi naciagaja
Testowali z roznymi radarami Nie oglądałem tych wiadomości, ale może to był specjalny reportaż aby ludzie tego nie kupowali i jeździli bezpieczniej. Bo jak wiadomo media potrafia mocno kłamać i może kłamlai po to by ludzie bali sie fotoradarów i jeździli wolno zamiast szaleć. Tak tylko sobie rozmyślam, więc prosze mnie nie atakować za moja wypowiedż. -------------------- taniekola.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 June 2003 Skąd: Poznan ![]() |
CYTAT("eXiDe":2xacswei) Jednym słowem te wszystkie środki to o dupę potłuc, fotoradary są niezłą maszyną zarabiającą kasę dla państwa, a jakie to ma odbicie na bezpieczeństwie? - Żadne.
Jest tez niezawodna metoda , jezdzic przepisowo Czy aby te fotoradary maja odbicie w bezpieczenstwie, jakies na pewno wiele osob nie kombinuje, ze skladanymi tablicami, sprejami do wlosow, pasta do butow czy papierami na tablice. I jednak jezdzi wolniej. Jesli chodzi o sensownosc to jesli ustawia takie ustrojstwo na dobrej drodze z dobra widocznoscia gdzie jest 90tka albo lepiej i lapia to faktycznie bezsensu... Co innego jesli ustawia sie w miescie gdzie jest waska kiepska widocznosc niejednokrotnie jakies miejsce wystepowania dzieciakow ... i sa mocni co grzeja grubo ponad rozsadna (juz nie mowiac o przepisowej) predkosc... w takim przypadku jestem za. PS. jeszcze inna sprawa, ze w Poznaniu to zazwyczaj skrzynka jest ustawiona a 500m dalej stoi radiowoz, ktory "obrabia" tych co sie dali nagrac wiec czy masz widoczna tablice czy nie... i tak po Tobie... -------------------- pozdrawiam
Jakub Jędrzejczak gg# 35335 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 49417.html
Fotoradary kontra spray na tablice rejestracyjne Bartosz Gondek 21-10-2004, ostatnia aktualizacja 21-10-2004 08:55 Pomaluj swoje tablice rejestracyjne, a będą niewidoczne dla fotoradarów - zachęca w telewizji gdyńska firma Mango-Telezakupy. Patent znany jest od lat w USA, Niemczech i Holandii. Specjalna, przezroczysta powłoka w sprayu, którą nanosimy w kilka sekund, sprawia, że na pozór normalna tablica rejestracyjna odbija światło flesza fotoradaru. Dzięki temu pojazd, który łamie przepisy jest nie do zidentyfikowania: na zdjęciu, które wywołuje policja, zamiast numerów rejestracyjnych widać tylko srebrzysty rozbłysk. W Polsce puszka specyfiku kosztuje 299 złotych. Zawartość opakowania wystarczy na pięć kompletów tablic rejestracyjnych. Substancja odbijająca nie daje się wykryć gołym okiem - np. przez policjanta podczas kontroli drogowej. Jest niezmywalna. - Sprawdzaliśmy na polskich fotoradarach i działa - powiedziano nam w sklepie Mango. - Według nas oni naciągają klienta - mówi policjant. - W Polsce 98 procent zdjęć fotoradary robią za dnia, po prostu gdy jest jasno, szybciej pędzimy - mówi nakom Janusz Staniszewski z pomorskiej drogówki. - Za dnia w fotoradarze nie włącza się flesz, więc ten cały specyfik nie pomoże. Kto chce, niech kupuje. Do trzech stówek wydanych na to coś na pewno doliczy sobie jeszcze mandat. -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 October 2003 Skąd: Białystok ![]() |
CYTAT("Black":29i07tz3) Po co próbować ze sposobami... walczmy z przyczyną...
Za przeproszeniem nie da się kilku panom ofiarowac ktrochu buteleczek napoju bogów za co uprzejmi panowie zajmą się tymi nielubianymi skrzyneczkami? Pozdro NIe to zebym byl purytaninem jakims ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze naklaniasz do przestepstwa BTW zeby nie bylo mnie tez wkurzaja fotoradary -------------------- Renault Talisman Grandtour TCe200 EDC
Honda S2000 AP1 - płakałem jak sprzedawałem |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
taaa
fotoradary sa dzierzawione strazy miejskiej... Oni zawsze pilnuja swoich fotoradarów. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 06 July 2025 - 05:07 |