![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 16 July 2004 ![]() |
No ja na przykład kombnuje bo bilstein do mojego samochodu to wogole nic nie ma a koni ma tylko amory sport ale nie w zestawie. Rozporek do almery tyz nie ma
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 19 February 2003 Skąd: Lublin ![]() |
ja( na H&R) jezdzac na KJS-a itp razem z maciorem (i go objezdzam eheh poszlo mi mocowanie silnika jedno ,amorki (standardowe) padly po 5-6 KJS-ach samochod sie troche rozklekotal (plastiki), bardzo sztywny sie zrobil ale jest niebo a ziemia w prowadzeniu !!
-------------------- Prawdopodobnie Najszybsze Daewoo w Polsce
2004--> ET 18,3 2005--> ET 17,4 2006--> ET 14,7 2007-->13.xx??? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 18 December 2003 Skąd: 3city ![]() |
a jak ma sie w tym wszystkim bilstein B6 a raczej caly kit bilsteina
na przyszly rok bede sie przymierzal do wymiany zawiasu.... a co poza amorami i sprezynami najlepiej wymienic jeszcze do tego ?? bo w temacie za bardzo nie jestem obeznany :> -------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
@rataj rozporka to nie problem bo w EL-tec'u Ci wyspawaja bez problemu.
B6 nie jest tuningowym "amorkiem"!! (od B8 w gore) -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 18 August 2003 Skąd: Kraków ![]() |
Porszak - nie zgodze sie ...
B6 jest amortyzatorem o charakterystyce sportowej do zawieszeń seryjnych ewntualnie do sprezyn - 35 mm .... pozdrawiam -------------------- "Najważniejsze to być na mecie, a tam zawsze znajdzie sie jakieś miejsce"
Audi A4 TDI |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Porszak":1x5e27f6) @rataj rozporka to nie problem bo w EL-tec'u Ci wyspawaja bez problemu.
B6 nie jest tuningowym "amorkiem"!! (od B8 w gore) Rozpórke to pewnie w kwas-mecie będe robił w Piasecznie, kolega tam robił i jest zadowolony poza tym Albert i Booster też tam robili. A co do bilsteina to wyglada to tak B2 olejowe - seryjne B4 gazowe - seryjne B6 sportowe - do seryjnych sprężyn B8 sportowe - do sprężyn obniżających B12 zestaw B14 PSS gwint B16 PSS9 gwint Niestety według katalogu http://katalog.bilstein.de/ nie ma nic do nissana Almery n16 i taka tez odpowieź od nich uzyskałem Dear Sir, Unfortunatly we do not produce dampers for Nissan Almera N16. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Rydułtowy ![]() |
Rataj - jak juz Ci pisalem gdzie indziej mam H&R i fakt, ze jest strasznie twardo i czuc kazda nierownosc ale mi to odpowiada Co kto lubi
-------------------- Corrado G60
[url:1e0pptvf]http://www.s-t-k.prv.pl[/url:1e0pptvf] |
|
|
![]()
|
|
Toteż wczoraj zamówiłem Eibachy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: gda ![]() |
CYTAT("Kubus":dg5j84h9) a jak ma sie w tym wszystkim bilstein B6 a raczej caly kit bilsteina
na przyszly rok bede sie przymierzal do wymiany zawiasu.... a co poza amorami i sprezynami najlepiej wymienic jeszcze do tego ?? bo w temacie za bardzo nie jestem obeznany :> Inne rzeczy, ktore sie zmienia to silentblocki i stabilizatory. Poza tym montaz rozporki ofkors. Nie wiem czy jest sens zmieniac wszystkie te elementy w zawieszeniu, bo fura moze sie zrobic nieznosnie twarda. Ja bym zrobil inaczej niz zwykle. Najpierw twardsze silentblocki, stabilizator(y), a pozniej bilsteiny B6(utwardzajace, nieobnizajace). A no i jeszcze rozporki. IMHO fura bedzie bardziej zwarta i znacznie lepiej bedzie sie prowadzic, a jednoczesnie nie bedziesz mial stresu ze uderzysz np. miska olejowa przy pierwszej lepszej okazji. -------------------- 318is
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 12 July 2025 - 21:19 |