![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Jeśli kogoś ten temat zainteresuje, to chciałbym w tym wątku dzielić się spostrzeżeniami i obserwacjami na temat testowanych przez nas chińskich modeli aut, mocniej koncentrując się na ich mechanice. Oprócz tego będę tu publikował informacje dotyczące ich reklamacji, bo już mamy pierwsze sygnały, że ta jakość nie zawsze jest tak dobra, jakby niektórzy sobie tego życzyli.
Jeśli ktoś z Was ma już nowego Chińczyka, to dzielcie się opinią na ich temat. PS. Może ożywi to też życie forum? Na pierwszy ogień idzie Jaecoo 7 Offroad, chyba jeden z lepiej wykonanych pod kątem technicznym Chińczyk. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Cześć, widzę, że zrobiłeś materiał o chińskich autach. Czy ta wycieczka na Wielki Mur Chiński, która jest w programie tej darmowej podróży do Państwa Środka jest też all inclusive? Lecisz z grupą twórców motoryzacyjnych czy po prostu influencerów? Będziesz oznaczał płatną współpracę?
|
|
|
![]()
|
|
No gdzie płatna promocja
![]() Już mam pierwszych klientów z fuckpami w jednym z kluczowych modeli made in China, więc raczej na współpracę nie mamy co liczyć, bo jeśli się potwierdzą te problemy to będzie ciekawie. PS. Niektórzy z YT i dużych mediów nieźle się ostatnio wpakowało na płatną współpracę z dużym koncernem z Chin, także gwarantuje Wam, że nie usłyszycie za wiele złego od nich. Ale mnie to nie jara, a cyrografu nie podpisywałem. PS2. Jak ktoś ma Chińczyka, to niech śmiało piszcie, może coś właśnie wspólnie ogarniemy ciekawego. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Uważajcie na pozwy, bo się sypią głównie z BYD.
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
BYD to ma tak "dobre" przedstawicielstwo w Polsce, że nawet auta oficjalnie nie udostępnią na testy, jedynie podczas prezentacji. Dlatego po pierwszej takiej prezentacji podziękowałem za współpracę do momentu, aż będziemy mogli zabrać auto na warsztat, pomierzyć na hamowni, sprawdzić na lotnisku itd.
|
|
|
![]()
|
|
Cześć, widzę, że zrobiłeś materiał o chińskich autach. Czy ta wycieczka na Wielki Mur Chiński, która jest w programie tej darmowej podróży do Państwa Środka jest też all inclusive? Lecisz z grupą twórców motoryzacyjnych czy po prostu influencerów? Będziesz oznaczał płatną współpracę? Myślałem, że to złośliwość z Twojej strony, a tu faktycznie wysłali grupę dziennikarzy i influenserów do Chin ![]() |
|
|
![]()
|
|
Bo to była złośliwość tylko oparta o fakty. Jeśli nie współpracujesz to czekasz na pozew. Możesz mi nie wierzyć, ale wiem jak to działa u chińczyków, pracowałem w dziale cyfrowym chińskiego koncernu automotive w Polsce zanim to było modne.
|
|
|
![]()
|
|
A możesz coś więcej na temat tego pozwu albo za co? Bo wiem, że ci wszyscy, którzy poszli na współpracę, to słowa złego powiedzieć nie mogą, bo widziałem tę umową ostatnio. Natomiast czemu my mamy spodziewać się pozwu?
|
|
|
![]()
|
|
Nie jestem prawnikiem, ale w skrócie za szkody wizerunkowe. Możesz w zasadzie mówić tylko dobrze, ale jak nie masz lojalki to pismo z kancelarii i tak dostaniesz prewencyjnie. Powód w stylu źle ustawione światło, przez co ich auta wyglądają celowo gorzej, niż w dobrym świetle. Przykład z czapy, ale to są tego typu powody. Może nie dostaniesz za to kary, ale ich stać na bezsensowny nawet proces cywilny. A Ciebie?
|
|
|
![]()
|
|
BYD to ma tak "dobre" przedstawicielstwo w Polsce, że nawet auta oficjalnie nie udostępnią na testy, jedynie podczas prezentacji. Dlatego po pierwszej takiej prezentacji podziękowałem za współpracę do momentu, aż będziemy mogli zabrać auto na warsztat, pomierzyć na hamowni, sprawdzić na lotnisku itd. To akurat nie jest prawda. Jeśli zgodzisz się podpisać papier to dostaniesz. Patrz Kuba Klawiter. |
|
|
![]()
|
|
Nie jestem prawnikiem, ale w skrócie za szkody wizerunkowe. Możesz w zasadzie mówić tylko dobrze, ale jak nie masz lojalki to pismo z kancelarii i tak dostaniesz prewencyjnie. Powód w stylu źle ustawione światło, przez co ich auta wyglądają celowo gorzej, niż w dobrym świetle. Przykład z czapy, ale to są tego typu powody. Może nie dostaniesz za to kary, ale ich stać na bezsensowny nawet proces cywilny. A Ciebie? Tak i tu się zgadzam. Natomiast jeden taki pozew i powiem Ci, że firma ma duży problem PR-owy. Co więcej, otrzymanie takiego pozwu to spełnienia marzeń dla branży z EU, bo to byłby poważny błąd Chńczyków. Na taką okoliczność mamy przygotowany scenariusz. I choć faktycznie, nie będziemy mogli uderzyć w konkretną firmę, to będzie to duży problem dla całej branży Made in China. Ale czas pokaże, czy te pozwy dotrą. Znam przypadki testów kawy z Orlenu i Auto Świata, konsekwencje testu itd. dlatego wiem, że będzie ciekawie. |
|
|
![]()
|
|
Tak i tu się zgadzam. Natomiast jeden taki pozew i powiem Ci, że firma ma duży problem PR-owy. Co więcej, otrzymanie takiego pozwu to spełnienia marzeń dla branży z EU, bo to byłby poważny błąd Chńczyków. Na taką okoliczność mamy przygotowany scenariusz. I choć faktycznie, nie będziemy mogli uderzyć w konkretną firmę, to będzie to duży problem dla całej branży Made in China. Ale czas pokaże, czy te pozwy dotrą. Znam przypadki testów kawy z Orlenu i Auto Świata, konsekwencje testu itd. dlatego wiem, że będzie ciekawie. Zobacz co się dzieje w tej chwili PRowo wokół Waszego materiału i zastanów, co by się działo w razie procesu. Niczego nie sugeruje, po postu uważam że to kopanie się z koniem i jeden, dwa czy nawet pięć filmów zostanie przykryte dwudziestoma pozytywnymi. |
|
|
![]()
|
|
A w sumie to co się dzieje wokół niego?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
A w sumie to co się dzieje wokół niego? ![]() komentujący dziękują za rzetelny materiał ![]() -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 30 January 2019 ![]() |
Z mojej perspektywy to Pan Andrzej trochę dziwnie się zachowął jak na to co sobą dotychczas reprezentował, i jak chciał dokopać chłopakom to mu nie wyszło
![]() |
|
|
![]()
|
|
Z mojej perspektywy to Pan Andrzej trochę dziwnie się zachowął jak na to co sobą dotychczas reprezentował, i jak chciał dokopać chłopakom to mu nie wyszło ![]() Pan Redaktor Andrzej, z szacunkiem proszę... |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 30 January 2019 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 02 September 2025 - 15:44 |