![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 30 January 2019 ![]() |
Potrzebuję auto do jazdy typowo w koło komina, taki wół roboczy na którym rysy nie będą boleć i o którego nie muszę przesadnie dbać żeby jeździć. Jak wygląda serwis i awaryjność np. Nissana Leafa w takim budżecie, czego można się spodziewać jeśli chodzi o eksploatacje i serwis używanego elektryka ? Jak by taki Leaf pojeździł 3-4 lata bez kosztownych awarii, to by mi to zrobiło robotę i mógł by pójść na złom, a wszystko ponad to już z plusem dla mnie.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Leaf nie jest jakiś super awaryjny, z mojej perspektywy to tam głównym problemem jest stara technologia baterii (m.in. brak chłodzenia cieczą), przez co te baterie szybko tracą swoje właściwości.
Jak kupisz używanego z wysokim SoH to powinien się sprawdzić. Sprawdź na jakie dotacje się łapiesz i ile by Cię wyszła nowa Dacia Spring. Nie jest to szał pał, ale zawsze to nowe auto na gwarancji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 11 June 2013 ![]() |
Teraz z nowym programem dopłat, jak komuś nie przeszkadza ten weksel in Blanco do podpisu to można wyrwać nowego elektryka na wynajem 2 letni z ratą np 500 zł na miesiąc albo i mniej. No i nie wiem czy usyfiony i podrapany wół roboczy nie będzie problematyczny przy zwrocie.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
BMW i3 z pierwszych lat produkcji można wybierać w okolicach 40k. Jak trochę dołożysz to można kupić z range extenderem (2 cylindry benzyna, +170km zasięgu z paliwa)
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 30 January 2019 ![]() |
Leaf nie jest jakiś super awaryjny, z mojej perspektywy to tam głównym problemem jest stara technologia baterii (m.in. brak chłodzenia cieczą), przez co te baterie szybko tracą swoje właściwości. Jak kupisz używanego z wysokim SoH to powinien się sprawdzić. Sprawdź na jakie dotacje się łapiesz i ile by Cię wyszła nowa Dacia Spring. Nie jest to szał pał, ale zawsze to nowe auto na gwarancji. Posiadasz takiego Leaf'a ? Mógł byś coś o nim opowiedzieć jak się z nim zyje ? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 30 January 2006 ![]() |
Leaf nie jest jakiś super awaryjny, z mojej perspektywy to tam głównym problemem jest stara technologia baterii (m.in. brak chłodzenia cieczą), przez co te baterie szybko tracą swoje właściwości. Jak kupisz używanego z wysokim SoH to powinien się sprawdzić. mam podobne założenia i mój typ to ZOE z bateryjką 41kWh Pozbawiony wad Leaf`a (m.in. aku jest chłodzone/grzane)... -------------------- Sklep przeniesiony poza forum.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Nie posiadam, parę lat temu chciałem kupić i dlatego się zainteresowałem
![]() BMW i3 rex jest też fajne, ale na przykład w Gdańsku znam przypadek, że nie chcieli tego zarejestrować na zielone blachy, więc wiele udogodnień nas omija. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 03 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Bo rexa nie da się zarejestrować na zielone. Wszystko do czego da się wlać paliwo nie może mieć zielonych tablic
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 19 August 2015 ![]() |
Na pewno? Jest kilka sztuk na portalach z range extenderem i zielonymi tablicami. Więc może jest jakiś wytrych żeby to ogarnąć.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-i...r-ID6GIdzo.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
Na pewno? Jest kilka sztuk na portalach z range extenderem i zielonymi tablicami. Więc może jest jakiś wytrych żeby to ogarnąć. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-i...r-ID6GIdzo.html Da się też zarejestrować furę ze stanów, która nie przejdzie przeglądu, a i tak ktoś to klepnie. Co to zmienia? To może odpowie na Twoje wytrychy: https://wysokienapiecie.pl/32346-zielone-ta...ryd-zdarza-sie/ -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 01 July 2025 - 16:04 |