![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
prawdopodobnie aplikował do Mistubishi na kierowcę fabrycznego gdzie mógłby wygrywać pucharki za 100 euro ale odrzucili jego kandydaturę ponieważ nie mógł się pochwalić żadnym pucharkiem za 30 zeta z Decathlonu bo nie po to kupił EVO
![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
Panowie dyskusja zaczęła się od porównania e9 do GR. Wiem że wychodzi na to że 9ka to kupa ale czym jest przy niej calibra turbo którą wybrał autor ?
![]() Kolejny temat jak już odpuścimy to wielkie i to małe ściganie a wejdziemy w w zwykły fan drogowo pojeżdżawkowy bez siedzenia w garażu czyli zapier...alam "tu i teraz" to powiedzcie czym 15lat temu zastąpili byście Evo 9 400/550 po programie, jestem ciekawy ? Sti i...??? Wiecie AWD, szpera itd... |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Na ulicę to chyba tylko S4 B5.
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Fajnie ze coś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele, Evo miałem dobrych kilka lat temu i juz dawno nie mam. S4B5?
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Panowie dyskusja zaczęła się od porównania e9 do GR. Wiem że wychodzi na to że 9ka to kupa ale czym jest przy niej calibra turbo którą wybrał autor ? ![]() to powiedzcie czym 15lat temu zastąpili byście Evo 9 400/550 po programie, jestem ciekawy ? Niczym. Woz kultowy, naped super ale tutaj chyba Subaru wiecej znosilo czego nie mozna powiedziec o silniku, ktory w EVO jest pancerny. Oba te modele mialy swoje bolaczki, zupelnie do siebie przeciwne. Kot maszyna, co tu duzo mowic. Uzytkowany zgodnie z przeznaczeniem bywa kosztowny w utrzymaniu, to chyba jedyna wada. No i nawet jak nie chcesz to ma 5 drzwi. -------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
Fajnie ze coś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele, Evo miałem dobrych kilka lat temu i juz dawno nie mam. S4B5? ![]() Umiesz czytać? Napisałem że na ulicę a nie do ścigania. Jako streetowoz żekłbym, że nawet lepsze bo wygodniejsze, lepiej wyciszone itd -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
To na ulicę to jest cała masa aut z tamtych lat ale rozmowa o stricte aucie które się prowadzi bo jak nie to bardzo proszę
- S4B5 - RS6C5 - E63 AMG W212 - S3 - Porsche Panamera - 911 z napędami 4x4 Aut było bardzo dużo ale są one tak dalekie do evo jak twoje renault do corolli... -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 20 June 2019 ![]() |
S2000 vs Lancer WRC
https://m.youtube.com/watch?v=At4WXQ3U--A&a...2VyIHdyYw%3D%3D Pewnie zły test bo po śniegu nie jeżdżą |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Felix zrobił fajny cykl odcinków na temat rajdowego Evo.
W skrócie, w auto wsadzone z pół miliona zł, budowane na topowych częściach, co rajd to awaria, wybuchające silniki, napędy i skrzynie biegów. https://www.youtube.com/watch?v=tJ559w5e9lA https://www.youtube.com/watch?v=MEQoJnnxL74 https://www.youtube.com/watch?v=mD3EQruScvI |
|
|
![]()
|
|
Felix zrobił fajny cykl odcinków na temat rajdowego Evo. W skrócie, w auto wsadzone z pół miliona zł, budowane na topowych częściach, co rajd to awaria, wybuchające silniki, napędy i skrzynie biegów. https://www.youtube.com/watch?v=tJ559w5e9lA https://www.youtube.com/watch?v=MEQoJnnxL74 https://www.youtube.com/watch?v=mD3EQruScvI Ale co ma piernik do wiatraka ? Rozmawiamy o e9, pytałem substytut e9 w latach jego świetności a Ty wklejasz 3filmiki o rajdowym E10 gdzie filmik nr1) Pan przyznaje się że zaorał napęd na hopie i to on zepsuł auto, filmik nr2) silnik regenerowany w rajdowym aucie uległ awarii tu pozdrawiam mojego dobrego kolegę Lutka :-) filmik nr3) wywaliło bieg, silnik się wkręcił i walnęła świeca. Bieg walną w jakiej skrzyni ? Bo coś autor mówił o kłowej hmmm. I tak się tworzy mity z satelity. Teraz wróćmy do tematu e9. Cały czas czekam na ten substytut :-) Ktoś zapodał s4b5. Ok.przyjąłem, interesowałem się nim ponieważ potrzebowałem auta na trasę i pod LPG. Ale niestety nie jest to auto nawet w namiastce substytutem Evo 9. Całkowicie inna bajka. Czekam na następne propozycje ![]() Potem zapytam jeszcze o jedno rzecz... ![]() |
|
|
![]()
|
|
No to as z rękawa.
Subaru Impreza STI S204. Pozamiatane ![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
No to as z rękawa. Subaru Impreza STI S204. Pozamiatane ![]() Wcześniej napisałem bez sti :-) a do tego żeby programem zrobić jadące 400/550 w sti to musiałbyś mieć siedem silników na każdy dzień tygodnia oddzielnie. Czekam dalej skoro Evo to taka kupa w prowadzeniu technicznie też się psuje to może ja zrobiłem jakiś błąd w życiu ![]() |
|
|
![]()
|
|
ale frajda z jazdy na codzień nie zawsze a nawet często nie oznacza doskonałych właściwości jezdnych a nawet wręcz jest na odwrót - czym bardziej narowiste nieprzewidywalne autotym większy fun.
Coś jak b-grupowe Audi Quattro które po skróceniu potrafiło jechać w każdą stronę tylko nie na wprost ![]() To był kompletnie nieinżynieryjnie zaprojektowany kloc jedna wielka pomyłka w porównaniu do Peugeota 205 T16(którego zresztą ujarzmić jest cholernie trudno bo on nic innego nie chce robić tylko się obracać) i Lancii. A i tak wszyscy go kochają bo miotało nim jak szatan ![]() I sądzę, że tu znaleźć dla Evo przeciwnika będzie ciężko - plujący jadem, strzelający z wydechu, idący w poślizgu czterech kół, nawet na tym filmiku widac ile funu musiało dawać to auto w porównaniu do tej Hondy. Dla mnie ten filmik niezmiennie to kwintesencja EVO i tu go widzę. Nie na torze wyścigowym bo to nie jego rewiry choć i tam nie jest wolny a jego styl jazdy jest dużo bardziej widowiskowy niż gieerów. to auto z daleka krzyczy - spuść mi wpier..ol -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Widzialem tego sporo w Kielcach, troche tez jezdzilem. EVO IX ma zeliwny blok silnika o ile dobrze pamietam X juz aluminiowy? Wiec to jest duza wada w stosunku do 9tki. Wystarczylo tylko podniesc boost i miales 4 z przodu.
Tak jak pisalem wczesniej, kojarze tez wymiane dyfra na pasywny i tam ludzie mieli zawsze 400+ czy 500+ i jakos to jezdzilo. Wiadomo, ze zalezy to od stylu, ale patrzac jak ten woz idzie...to ja tam nie widzialem wielu szybszych samochodow, jadacych 4ro napedowymi poslizgami. -------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Nikt nie kwestionuje tego, że EVO i STi to wyjątkowe super sedany. Tu można tylko pianę bić.
Ja piszę o tym, że samochód w zakręcie na asfalcie nie skręca już tak wybitnie jak się od zera napędza. Może pójść fajnie bokiem, może ktoś czuć, że mu się 'dobrze prowadzi', ale to tylko odczucie. W rzeczywistości w zakręcie robi prędkości i przeciążenia jak prawie każdy inny sedan, a czasem i gorsze zważywszy jaki ma rozkład mas przód tył. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
EVO IX ma zeliwny blok silnika o ile dobrze pamietam X juz aluminiowy? Wiec to jest duza wada w stosunku do 9tki. a jaka to wada ? dobrze zrobiony blok alu wiele znosi a jest lżejszy. Jakoś w A45 to nie przeszkadza a moce w serii jak w EVO po tuningu. A najmocniejsze EVO i tak mają customowe bloki z kutego alu ![]() Chyba że ten w X z plasteliny jest ? -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
a jaka to wada ? dobrze zrobiony blok alu wiele znosi a jest lżejszy. Jakoś w A45 to nie przeszkadza a moce w serii jak w EVO po tuningu. A najmocniejsze EVO i tak mają customowe bloki z kutego alu ![]() Chyba że ten w X z plasteliny jest ? Seryjnie silnik z IX zniesie wiecej niz X. To chcialem powiedziec, jak ktos sobie robi od zera to wiadomo. Jeszcze jakies szczegoly techniczne kojarze, znow w X jest zmienna faza na obu walkach a w IX tylko na jednym. Wiec jak widac diabel tkwi w szczegolach. ![]() -------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
Nikt nie kwestionuje tego, że EVO i STi to wyjątkowe super sedany. Tu można tylko pianę bić. Ja piszę o tym, że samochód w zakręcie na asfalcie nie skręca już tak wybitnie jak się od zera napędza. Może pójść fajnie bokiem, może ktoś czuć, że mu się 'dobrze prowadzi', ale to tylko odczucie. W rzeczywistości w zakręcie robi prędkości i przeciążenia jak prawie każdy inny sedan, a czasem i gorsze zważywszy jaki ma rozkład mas przód tył. Czyli który sedan lepiej sie prowadzi? mozna jakies przykłady? może coś z mercedesa? chętnie się dowiem bo czytam te bzdury i nie wierze w to co można pisać ![]() ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 03 February 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Trochę Cię poniosło. a dlaczego miałby robić lepsze ? Ma jakieś przyssawki ? Z przodu McPerson, z tyłu zwykły wielowahacz, dosyć wysoka buda. Dlaczego miałby się prowadzić lepiej niż pierwszy z brzegu CTR o beemkach nie wspomnę ? -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 03 July 2025 - 15:39 |