Shoutbox 0 nowych PW 

13 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Lancer Evo czy Yaris GR, W planach wizyta na torze raz na miesiąc i jak najmniej grzebania
Bio
post Sat, 29 Mar 2025 - 19:08
Post #101

Forum Killer

CYTAT(kaaali @ Sat, 29 Mar 2025 - 16:35) *
Ja tam sie nie znam ale w kwestii starzenia sie Evo to tylko tutaj to zostawie:

8:14.93 Toyota GR Yaris (Mk4, XP210, 2021, 1.5 T, 261 PS) Christian Gebhardt 2021-04-07 Sport Auto (05/2021), Michelin Pilot Sport 4S.
8:14.98 Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR GSR Motoharu Kurosawa 2003 Best Motoring conducted test

Czasy z Ringu z Wikipedia, calkiem niezle jak na 20 lat roznicy w technologii i oponach. Czasy zmierzone na tej samej konfiguracji toru.

EDIT: nie zauwazulem tego czasu:

8:11.16 Mitsubishi Lancer Evo IX Takayuki Kinoshita Best Motoring Video 14. Wet conditions, not a true time attack.

a potem widzisz, że Megane 4RS Thropy robi 7:30 i tyle z "torowej jazdy" biggrin.gif
Albo Golf 8R - 7:47, albo 7GTI, które też przebija te 8 minut

a idąc logiką "Pana Teslarza" - skoro pucharki są takie ważne, najwyraźniej trzeba budować.. Polo, albo i20... w kńcu ten pierwszy ma 4x tyle tytułów WRC co Mitsubishi, a ten drugi 2x...

--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 29 Mar 2025 - 19:08
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
[Yossarian]
post Sat, 29 Mar 2025 - 19:34
Post #102

Forum Homee

Trzeba budować Citroena - najwięcej tytułów w WRC. Szkoda, że pana (niezbyt kulturalnego) znawcy nie czytałem jak miałem Xsarę 1.4. Wychodzi, że pozbyłem się absolutnie najlepszej bazy do ścigania jaką kiedykolwiek miałem wink.gif

A Evo? Jeździ teraz w WRC? Nie. W Rsmp? Też nie. Gdzie jeżdżą Evo? W amatorskich zawodach. Więc teraz się liczą czasy w nich, a nie przeszłość tongue.gif A o starty Evo w amatorkach też coraz trudniej bo Janusze JDMu windują ceny i aut i części. Sorry, ale jak się ma do wyboru 20-letnie auto i nowego GR w porównywalnej cenie, to ciężko uzasadnić Evo

I tak, Evo ma teraz rekord w TA na torze Tsukuba. Ale ile w tym aucie z Evo?

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
Andrzejsr
post Sat, 29 Mar 2025 - 23:45
Post #103

Forum Clubber

Tyle co w tych z górskich. Auto na jeden czas/jedna edycję a i tak tam z tego co wiem grube prace serwisowe nocami między tymi kilkoma podjazdami trwają. Ale z tego co serwis takie Evo do górskich prowadzący obserwowałem bywając z czym innym i rozmawiając - chwalili za łatwy dostęp serwisowy łatwość wlasnie szybkiej wymiany silnika napedow czy takie pierdoły niby ale w rajdach raczej ważne jak zabezpieczenia łączeń elektr itp. sam byłem pod wrażeniem na Jastrzębiu zalanego z węża strażackiego palącego sie (plastiki ale zlali naprawdę solidnie spłukując proszek ) Evo - wóda spłynęła i jeździł dalej.
Ja rozumiem że to konstrukcja przygotowana właśnie pod to - sukcesem w rajdach nie jest to co w jednym okrążeniu co się uda jak w timeattacku, trwałość i szybki przemyślany dostęp serwisowy i możliwość postawienia auta szybko po awarii na drogę . W tym z potężnymi uskokami skokami kamulcami błotem siegiem itp jakich torowka robiąca faktycznie znaczace czasy jak formuły czy radicaloppdobne nijak by sobie nie poradzily . Z tym że z tymi częściami zdaje się jak Yossarian pisze też się nasłuchałem nie jest fajnie i o części z tad potężna popularność yarisow jeśli to samo oferują a nowsze lżejsze itd.

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
The Driver
post Sun, 30 Mar 2025 - 09:44
Post #104

Frequent User

CYTAT(Bio @ Sat, 29 Mar 2025 - 19:08) *
a potem widzisz, że Megane 4RS Thropy robi 7:30 i tyle z "torowej jazdy" biggrin.gif
Albo Golf 8R - 7:47, albo 7GTI, które też przebija te 8 minut

Ring to jest taki tor, gdzie KTM x-bow dostaje baty od Nissana gtr albo od Corvette. Na jakich jeszcze torach by mogło siętak stać ? chyba na speedwayach typu daytona biggrin.gif

+Quote Post
prnit
post Sun, 30 Mar 2025 - 09:44
Post #105

Forum Homee

Było ciekawe forum zostali sciganci w trupach gryzący się o pucharki za 50zł z decathlona laugh.gif laugh.gif wyznający tylko auta torowe bo inne się już nie nadają do niczego, evo do dup*@*, subaru też laugh.gif o elektrykach to nawet ciężko coś napisać bo to dopiero dramat. W skrócie można wpaść i się pośmiać laugh.gif laugh.gif

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
MadeInPoland
post Sun, 30 Mar 2025 - 09:50
Post #106

Forum Clubber

CYTAT(prnit @ Sat, 29 Mar 2025 - 09:33) *
W moich wpisach nie ma nic wygrywaniu ale forumowi szczekacze jezdzący swoimi trupami w time attack jak widać wiedzą o wszystkim więcej bo mają dwa pucharki na półce z decathlonu które są tak naprawdę warte...tyle ile ten plastik waży czyli nic i tyle tak samo jest tak naprawdę warta ich jazda dla frajdy i ich opinie, kompletnie nic. Ja bazuje na tym co te auta wygrywały przez lata i jak ktoś jest inteligenty to to zrozumie, wystarczy popatrzec ile lat evo wygrywały i jak długo były na samej górze najlepszych aut rajdowych świata, myśle że patrząć na to ile one jezdziłi i że jezdzą nadal można je nazwać najlepszym autem rajdowym ever albo jak nie najlepszym to w pierwszej 5. To tyle. Pajacyku.

A czy w moich postach jest coś o wygrywaniu? Ty piszesz w co drugim poście, że ktoś wygrywał jakieś plastikowe pucharki podczas gdy w Time Attack liczy się tylko najlepszy czas jednego okrążenia.

Zapewne wiesz dlaczego akurat EVO i STi jeździly swego czasu w rajdach. Dla tych którzy nie wiedzą warto wspomnieć, że inni producenci AWD nie homologowali swoich aut.

WRC i naped AWD na asfalcie tak potrafiły sobie radzić, że w 1999 rajd WRC Catalunya wygrał Bugalski w przednionapedowej xsarze kit car za ułamek ceny WRC, a na drugim miejscu też dojechał ten sam kit car.

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
The Driver
post Sun, 30 Mar 2025 - 10:08
Post #107

Frequent User

Tak samo 306 maxi i Panizzi w poprzednich latach też robili srogi pogrom na krętych asfaltach z 4x4. Już po wyczynach 306 maxi zespoły fabryczne wrc zaczęły srać się razem z FIA że ich wozy za czopke gruszek robią jak chcą biggrin.gif A po wyczynie Xsaryw roku 2000, kit cary nie mogły się już ścigać z WRC biggrin.gif

+Quote Post
Tommo
post Sun, 30 Mar 2025 - 11:50
Post #108

Forum Clubber

CYTAT(prnit @ Sun, 30 Mar 2025 - 09:44) *
Było ciekawe forum zostali sciganci w trupach gryzący się o pucharki za 50zł z decathlona laugh.gif laugh.gif wyznający tylko auta torowe bo inne się już nie nadają do niczego, evo do dup*@*, subaru też laugh.gif o elektrykach to nawet ciężko coś napisać bo to dopiero dramat. W skrócie można wpaść i się pośmiać laugh.gif laugh.gif

To się śmiej ale nie pisz tu więcej. Gorąca prośba odemnie

--------------------
A110S

+Quote Post
done4
post Sun, 30 Mar 2025 - 13:03
Post #109

Forum Killer

CYTAT(prnit @ Sun, 30 Mar 2025 - 09:44) *

Akurat elektryk to ma rekord na Silesii.

+Quote Post
tommi01
post Sun, 30 Mar 2025 - 13:33
Post #110

User

CYTAT(done4 @ Sun, 30 Mar 2025 - 13:03) *
Akurat elektryk to ma rekord na Silesii.

gdzie elektrykiem laugh.gif
https://www.youtube.com/watch?v=Vy9iwB0cK8A

SILESIA RING 1.32.55 Mateusz Lisowski Audi R8 GT3

+Quote Post
prnit
post Sun, 30 Mar 2025 - 14:07
Post #111

Forum Homee

CYTAT(Tommo @ Sun, 30 Mar 2025 - 11:50) *
To się śmiej ale nie pisz tu więcej. Gorąca prośba odemnie

Gorąca prośba zajmij się sciganiem lepiej tym francuskim cudem, ja wiem że dla właścicieli starych trupów mercy zrobionych na tor czy innych wydumek które się wydają dla właścicieli cudami na kołach a są tak naprawdę autami o bardzo ale to bardzo zawężonym użytkowaniu typu laweta, tor, laweta takie Evo to jest wielki wróg bo można tym zrobił czas o sekunde gorszy niż wydumka ale akurat evo można zawieżć rodzinę do kościoła albo można było polecieć tym w góry czy nad morze a te wasze wydumki? smiech laugh.gif laugh.gif Porównywanie auta którym można normalnie śmigać, polecieć na tor, polecieć nad morze i wrócić do gówniaN@*@ wydumki na tor i krzyczenie oooo 1sek dostało evo, słabo sie prowadzi, nie jedzie, ogólnie lipa, moja wydumka robi 1 sek szybciej i dostaje za to plastikowy pucharek za 5 dych, jestem królem laugh.gif laugh.gif

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
grzesiek84
post Sun, 30 Mar 2025 - 14:10
Post #112

Frequent User

CYTAT(prnit @ Sun, 30 Mar 2025 - 14:07) *
Gorąca prośba zajmij się sciganiem lepiej tym francuskim cudem, ja wiem że dla właścicieli starych trupów mercy zrobionych na tor czy innych wydumek które się wydają dla właścicieli cudami na kołach a są tak naprawdę autami o bardzo ale to bardzo zawężonym użytkowaniu typu laweta, tor, laweta takie Evo to jest wielki wróg bo można tym zrobił czas o sekunde gorszy niż wydumka ale akurat evo można zawieżć rodzinę do kościoła albo można było polecieć tym w góry czy nad morze a te wasze wydumki? smiech laugh.gif laugh.gif Porównywanie auta którym można normalnie śmigać, polecieć na tor, polecieć nad morze i wrócić do gówniaN@*@ wydumki na tor i krzyczenie oooo 1sek dostało evo, słabo sie prowadzi, nie jedzie, ogólnie lipa, moja wydumka robi 1 sek szybciej i dostaje za to plastikowy pucharek za 5 dych, jestem królem laugh.gif laugh.gif

Ty na bank wypadłeś matce nie tą dziurą co powinieneś...

--------------------
Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.

+Quote Post
prnit
post Sun, 30 Mar 2025 - 14:53
Post #113

Forum Homee

Co ci zostało, obrażanie laugh.gif jakbym miał takie trupy w garażu jak ty w podpisie to też by mi chyba obrażanie zostało, mózgu brak, klasy brak, kasy brak, poobrażać laugh.gif laugh.gif

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
error.
post Sun, 30 Mar 2025 - 16:52
Post #114

Super User

CYTAT(prnit @ Sun, 30 Mar 2025 - 14:53) *
Co ci zostało, obrażanie laugh.gif jakbym miał takie trupy w garażu jak ty w podpisie to też by mi chyba obrażanie zostało, mózgu brak, klasy brak, kasy brak, poobrażać laugh.gif laugh.gif

Ale to ty dzwonisz. Są jednak pewne rzeczy, których nie kupi się za kasę i po tobie akurat widać to najlepiej.

+Quote Post
grzesiek84
post Sun, 30 Mar 2025 - 18:43
Post #115

Frequent User

CYTAT(error. @ Sun, 30 Mar 2025 - 16:52) *
Ale to ty dzwonisz. Są jednak pewne rzeczy, których nie kupi się za kasę i po tobie akurat widać to najlepiej.

Niestety, gość powinien dawno z stąd wyjechać z banem.

--------------------

+Quote Post
grzesiek84
post Sun, 30 Mar 2025 - 18:51
Post #116

Frequent User

CYTAT(prnit @ Sun, 30 Mar 2025 - 14:53) *

To że jesteś upośledzony to każdy na tym forum wie od dawna,ale że jesteś upośledzonym jasnowidzem to Teraz się dowiedziałem....Wiesz o mnie wszystko poddaję się laugh.gif

--------------------

+Quote Post
MadeInPoland
post Sun, 30 Mar 2025 - 18:54
Post #117

Forum Clubber

Nie ma co banować. Widać opór spory, ale z pewnością wiele się może jeszcze od doświadczonych użytkowników nauczyć. A kto wie może weźmie jakieś EVO i pokaże nam, że jesteśmy w błędzie?
Trudno trawi sprzeczności, że z jednej strony EVO to nowoczesna super fura, a z drugiej strony objezdzaja je jacyś leszcze w starych trupach, ale mimo iż natura stawia ogromny opór to ja widzę jednak progres.

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
piwo
post Sun, 30 Mar 2025 - 19:36
Post #118

I live here !

to dla rozluznienia

I wyniki koncowe
https://automobilklub.kielce.pl/userfiles/f...o-generalka.pdf

Ale tak jak mowie to inny typ imprez niz zabawa na przyczepnych torach. Pewnie wiecej emocjii krecenia kierownica

--------------------
930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s
0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s
Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl

+Quote Post
prnit
post Sun, 30 Mar 2025 - 19:37
Post #119

Forum Homee

Wielkie oburzenie scigantów w trupach bo im uświadomiłem że pucharki za 50 dych to ich szczyt możliwości życiowych, komedia. Ja tam się świetnie bawie czytając te bzdury i obrażanie mnie. Spoko, a co do evo itd. wiem swoje, miałem takie auto, wiem jak ono jezdziło, smieje się z tych internetowych "znafców" z bmw e36. Pucharki czekają, decathlon już zaciera rączki i robi zamówienia z chin laugh.gif laugh.gif pzdro

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
[Yossarian]
post Sun, 30 Mar 2025 - 21:00
Post #120

Forum Homee

Jedyne co uświadomiłeś to swój absolutny brak kultury osobistej

Racingforum zawiera w nazwie racing - więc tak, ścigamy się, każdy zależnie od swoich możliwości i budżetu. Warto o tym pamiętać zanim się jak totalny cham zacznie obrażać innych użytkowników.

Aż mi głupio zabierać głos w dyskusji bo zapewne będzie to totalnie nieefektywne, ale po prostu patrzeć się na to żenujące zachowanie nie da bez zareagowania.

Moderatorzy tego forum niestety śpią

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post

13 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 04 July 2025 - 08:47