![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Oo ja też liczę na Biłgoraj !
![]() Jeszcze mi sę przypomniało - najlepszy powrót jak Pucharówką na kołach jeździłem gdy się sprzegło rozleciało - powrót z assistance , kurde super sprawa, zdrzemnąć się można itd ![]() -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
Wydaje mi się, że będą ekrany dzwiękochłonne dookoła toru, więc może nie będzie regulacji dot. głośności. Ciekawe, czy będą w tym roku jakieś imprezy i ile będzie kosztował wynajem toru. Może jakiś trening by ogarnął
![]() -------------------- 306 GTI-6
|
|
|
![]()
|
|
Już tam był jakiś odcinek Automaniaka nagrywany, No czekać trzeba , w sumie to dotąd ekranów nie było a drifterzy tam zdaje się dawali popalić, a kilka domów przy samym torze.
W terminarzu Miata Challenge IIga liga widnieje Tor Biłgoraj ale bez terminu - do ogłoszenia - więc może faktyczne ruszy w tym sezonie. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
W takim budżecie to chyba tylko 206 1,6 lub 2,0 - oba silniki można coś podłubać . Ewentualnie C2. 206 1,6 można dorwać tanio, powinno się udać jeszcze coś zdrowego. Duży plus to dostęp do lekkich felg za grosze - 300pln za kpl felg 4,8kg w 15" Druga opcja to clio sport. Ale raczej bez szans znaleźć coś za ok 10k. To bardzo rozsądne rady, w niskim budżecie to chyba najlepsze auta do ścigania. Jakis czas temu widziałem na olx również zdrową Xsarę 2.0 VTS poniżej 7 tys zł, z tymże to już auto bardziej niszowe. Choć również konkurencyjne i rozwojowe. Przynajmniej te francuzy nie gniją tak okrutnie... |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Ktos wspominal saxo
27tys zl do negocjacji https://www.facebook.com/groups/39259043441...379821295694961 -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 30 January 2019 ![]() |
Ta skrzynia zabija osiągi w tym 1.4 i w serii jest tania ale nie jest szybka. I ta rdza, za duzo miałem tych aut żeby je polecić
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No jest gorsze bo nie ma podwojnego wahacza z przodu i wazy conajmniej 100kgwiecej. Hondami z 280km schodza ponizej 800kg.
A co do rd,y i uszkodzonych gum w zawiasie. Dlatego polecilem auto po piaskowaniu i odmalowaniu i z wymienionymi wszystkimi gumami w zawiasie na poli. https://www.facebook.com/groups/73149968031.../61567270977187 Cyt 1992 Honda Civic · Hatchback Cześć wszystkim, na sprzedaż dzisiaj przedstawiam Civic v Eg żółta I mega zdrowa, rozebrana do śrubki i złożona w całości na nowych częściach+ wszędzie poliuretan Wypiaskowana i pomalowana od nowa w całości, za bazę wzięta nie bita i nie skorodowana karoseria. Na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Pod maską zdrowe f18, wzmocnione dorabiane na zamówienie półosie, bez grama rdzy. Zawieszenie całe wypiaskowane i pomalowane proszkowo, nowe łożyska i sworznie, tuleje. Nowe hamulce, tarcze przód i tył/klocki. Elektryczne szyby, lusterka, szyberdach. Fotele kubełkowe, pasy wielopunktowe. Kilka kompletów felg z oponami (zimówki, semi sliki 4st-nowe/4 50%). OC do 03.2025 PT do 07.2025 Jak macie jakiejkolwiek pytanie zapraszam do kontaktu na priv Autko można obejrzeć w Gdyni Cena 15tys zl -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
No jest gorsze bo nie ma podwojnego wahacza z przodu i wazy conajmniej 100kgwiecej. Hondami z 280km schodza ponizej 800kg. Poniżej 800kg to już na grubo i raczej bez klatki. Bez cięcia i wszystkiego w laminacie nie widzę takiej masy. W 206 w miarę łatwo 900-950kg z klatką. Po za tym Honda 280KM to nie jest budżet 10k tylko bliżej 100k jeśli ma to jeszcze ważyć 800kg ![]() -------------------- 306 GTI-6
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Z klatką, ale poszycia wszystkie laminatowe da się i poniżej 800 zejść w EG. Ale to już sporo cięcia, brak lamp itd. U mnie niepocięta, niezgnita buda, klatka max rozbudowana, carbon maska, laminatowe drzwi, błotniki i klapa dały wynik 930 kg z jednym fotelem, z silnikiem b16. Jest jeszcze z czego zejść, do tego same b16 waży prawie 40 kg więcej od D-serii, no ale bez kątówki to te okolice 800 ciężko będzie zrobić
![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 27 December 2024 Skąd: legionowo ![]() |
https://www.olx.pl/d/oferta/honda-civic-6-v...5-ID1181Yx.html
a co myślicie o czymś takim. Czy w klasie 1400 jest to coś co da radę? Ile kosztuje sprawna skrzynia do Civica? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Poniżej 800kg to już na grubo i raczej bez klatki. Bez cięcia i wszystkiego w laminacie nie widzę takiej masy. W 206 w miarę łatwo 900-950kg z klatką. Po za tym Honda 280KM to nie jest budżet 10k tylko bliżej 100k jeśli ma to jeszcze ważyć 800kg ![]() 686kg z klatką i D serią |
|
|
![]()
|
|
O kurde, z lekkim kierowcą to będzie mniej niz ja w Westfieldzie, i do tego FWD !
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
Z hondy został napęd i podłoga ?
![]() https://www.olx.pl/d/oferta/honda-civic-6-v...5-ID1181Yx.html a co myślicie o czymś takim. Czy w klasie 1400 jest to coś co da radę? Ile kosztuje sprawna skrzynia do Civica? Ogólnie tak, ogólnie Civic ma potencjał . Co prawda ten wygląda na zmęczony. Włożysz w to kolejne 5-10k na miękko żeby to jeździło skręcało hamowało. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 April 2007 Skąd: Płońsk ![]() |
jak ma być tanio to szukaj cinquecento/seicento z 1.2 16v lub 1.4 16v. Sam startuję CC 1.4 na modlinie, na 4 starty w zeszłym sezonie 3 razy podium, raz awaria z mojej winy (wbiłem 2 bieg zamiast 4, pogięło zawory itd, druga kompletna głowica 400zł i jeżdzę dalej) Części tanie, wszystko rozkminione od A do Z, problem robi się tylko z oponami w 13 calach, powoli to zanika.
P.S jak coś to mój kolega ma na handel sejaka 1.2 8v około 90KM, przygotowany do amatroskich imprez za 7tys -------------------- _https://www.facebook.com/punto16vT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
W 13:52 i 6:36 jest pokazane jak się prowadzi cento na przyczepnych oponach
![]() Sorry, ale podatność tego pojazdu na dachowania jest niemal memem. Tak, jest tanio, ale rdzewieja równie mocno jak stare Hondy. Za to w Hondzie czy 206 przynajmniej nie trzeba naprawiać dachu po mocniejszym wejściu w zakręt czy zahaczeniu o opony ![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 April 2007 Skąd: Płońsk ![]() |
fakt, czasem zdarzało mi się jeździć na dwóch kołach ale to tylko na full slicku, no i z uwagi na stabilizator z tyłu większość zakretów na 3 kołach ale ja już się przyzwyczaiłem
-------------------- _https://www.facebook.com/punto16vT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 February 2013 Skąd: Namysłów ![]() |
No jest gorsze bo nie ma podwojnego wahacza z przodu i wazy conajmniej 100kgwiecej. Hondami z 280km schodza ponizej 800kg. Tam jest literówka w opisie silnika czy ktoś na serio włożył pod maskę kibel z Accorda?A co do rd,y i uszkodzonych gum w zawiasie. Dlatego polecilem auto po piaskowaniu i odmalowaniu i z wymienionymi wszystkimi gumami w zawiasie na poli. https://www.facebook.com/groups/73149968031.../61567270977187 Cyt 1992 Honda Civic · Hatchback Cześć wszystkim, na sprzedaż dzisiaj przedstawiam Civic v Eg żółta I mega zdrowa, rozebrana do śrubki i złożona w całości na nowych częściach+ wszędzie poliuretan Wypiaskowana i pomalowana od nowa w całości, za bazę wzięta nie bita i nie skorodowana karoseria. Na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Pod maską zdrowe f18, wzmocnione dorabiane na zamówienie półosie, bez grama rdzy. Zawieszenie całe wypiaskowane i pomalowane proszkowo, nowe łożyska i sworznie, tuleje. Nowe hamulce, tarcze przód i tył/klocki. Elektryczne szyby, lusterka, szyberdach. Fotele kubełkowe, pasy wielopunktowe. Kilka kompletów felg z oponami (zimówki, semi sliki 4st-nowe/4 50%). OC do 03.2025 PT do 07.2025 Jak macie jakiejkolwiek pytanie zapraszam do kontaktu na priv Autko można obejrzeć w Gdyni Cena 15tys zl -------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
To i ja się wypowiem.
Taki Sirion 1.3 Sport 102KM 4WD którego można za przysłowiowe pare tysiaków nabyć porobiony budżetowo ale z głową z tego co widziałem potrafi zdemolować swoją klase na takich Kielcach. Silnik tak wygląda prawie jak jednostka z motocykla i widać że ma duuuże pokłady możliwości modyfikacji ale nawet w serii w odelżonej budzie a jest tam co odelżać jedze naprawdę nieźle i kręci się po 8 tyś. Peugeot 206 2.0 po solidnym odelżeniu (bo w serii jest ujowo ciężki i ja to w swoim streetowym mocno odczuwam) moze być mocno konkurencyjnym autem w swojej klasie. Bardzo proste budżetowe przeróbki dają tam naprawdę dużo a temat na forum 206 jest mocno rozpykany. Sam startuje praktycznie streetowym tyle że 206 RC którym normalnie jeżdżę z dziećmi do szkoły i z żoną do kina ale na torze na dobrej oponie jestem bardzo blisko odelżonych dokoksowanych wściekłych Civiców i Cliówek gdzie budżety na modyfikację przekraczają wartość mojego auta a zdrożało ostatnio mocno ![]() C2 VTS - trzymaj sie od tego z daleka - wysokie ciężkie nie jedzie i wymaga worka pieniędzy żeby wogóle zaczęło jechać Seicento - j.w. i co mocniejsze modyfikacje zaczyna sie jebać już na lawecie. P106 , Saxo - nadal osiągalny w fajnej kasie i tak samo budżetowe modyfikacje ale z głową potrafią zrobić z tego furę ganiającą Civice i to naprawdę mocno. P205 - tak - nadal da sie to kupić i to jest najfajniesza fura z tych wszystkich bo ja ją mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Generalne schemat jest prosty jeżeli chodzi o Modlin - odelżasz ile się da, twardy niski zawias, właściwe kąty i najważniejsze - worek dobrych opon ![]() Weź też pod uwagę zaletę małych lekkich furek z małymi silnikami - to pali znaaaacznie mniej niż taki np. 206 z silnikiem 2.0. W warunkach torowych spokojnie wychodzi 2x mniej. To naprawdę ważne kiedy nie widzisz jak już na dojeżdzie na tor auto schlało Ci 1/3 zbiornika a na torze całą resztę. Masz nie bać sie tym napierdalać aż wszystko stęka w tym aucie po zjezdzie do depo a nie modlić się żeby znów się coś nie zes....ło. Wtedy jest fun, jest zabawa i banan na twarzy który sprawia że zapominasz ile dziś na tą zabawę wydałeś. i wszystko co kupisz co jest małe lekkie i stosunkowo niskie powyższym sposobem da sie przerobić na coś co fajnie jeździ. Stąd w tych nskich klasach masz szybkie Micry (ale akurat tam trzeba wór kasy włożyć) albo VW Lupo, Arosy itp - to w 1.4 16v albo w 1.6 16v jest fajną podstawą na coś szybkiego a kosztuje grosze. Czyli pamiętaj - małe lekkie i najlepiej niskie. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 27 December 2024 Skąd: legionowo ![]() |
stanęło na tym, że pod garażem stoi clio 1,4 16V 2004rok, bez wnętrza z dwoma kubełkami, na zrobionym obniżonym zawieszeniu, na semislickach 15 cali.
Przyjdzie wiosna to zobaczymy na track dayach jak to się spisuje. Nie jest wysoki i najcięższy też nie - więc jakieś zalety ma. Nie jest bardzo stary więc części zamienne powinny się w razie potrzeby znaleźć dość łatwo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 July 2025 - 02:19 |