Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> W koło komina dla inwalidy do 130 000 zł
ju-by
post Sun, 13 Oct 2024 - 08:22
Post #1

Forum Clubber

Potrzebuję nowego auta dostosowanego do potrzeb osoby niepełnosprawnej (amputacja lewej nogi). Budżet nieprzekraczalny to 130 000zł. Nie może być nawet o 100zł więcej na fakturze, bo tylko przy tej kwocie PFRON dofinansowuje 85% wartości. Przy wyższej cenie refundacja jest mniejsza. Potrzebuję auta w 80% do miasta, reszta to jakieś weekendowe wycieczki. Musi być automat (hydrokinetyczny, CVT, DSG, odpada zautomatyzowana skrzynia manualna). Preferuję samoładującą się hybrydę. Nie chcę plug-in'a. Auto ma mi służyć 5 lat. Poprzednim w 60 miesięcy zrobiłem +/- 190k km, ale tutaj myślę, że będzie sporo mniej. Ceny tak zwariowały, że nastawiam się na segment B. Chciałbym przynajmniej sensowne wyposażenie w sensie tych wszystkich bzdzur jak android auto bezprzewodowo, ekrany, nastrojowe oświetlenie i co tam teraz się pakuje do aut.

Wszystko wskazuje na hybrydowego, 130 konnego Yarisa 2025... GR Sport. Buehehe. Jakieś alternatywy? Honda Jazz Crosstar chyba za droga?
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 13 Oct 2024 - 08:22
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Honada
post Sun, 13 Oct 2024 - 09:07
Post #2

Forum Homee

Hondę HR-V wczoraj ze znajomą zaliczkowalismy - w pieknej czerwieni, Advance, polift 129 500 zł. Nic nie pali, wygodny fotel, analogowe sterowanie, porządne światła, AA przez kabel (niestety), podgrzewana kierownica, fotele, dwustrefowa klima itd. Koleżanka zachwycona jak dobrze się czuje w tym aucie, materiały (ekoskóra na kokpicie, boczkach itd.), design, ergonomia, super przekładnia kierownicza, porządny stołek i te Magic Seats. Cena obecnie w promocji jak za Dacię Duster wink.gif
Była jeszcze Ateca 1.5 DSG, też 130 tys. zł, ale te Seaty to non stop błedy w elektronice, multimedia się zawieszające, trzeszczące plastiki itd. W trasę lepsza Ateca, do miasta bez dwóch zdań HR-V bo pali o prawie połowę mniej paliwa.

+Quote Post
kylo
post Sun, 13 Oct 2024 - 09:23
Post #3

Super User

Hyundai Kona, Kia Niro?

+Quote Post
ju-by
post Sun, 13 Oct 2024 - 09:28
Post #4

Forum Clubber

Niesamowite jest to, że jak ostatnio kupowałem (no dobra najmowałem) Lexusa to za ~160 000zł pobrałem IS300h Elegance z jakimiś tam pakietem. RWD, 220KM, sedan... teraz Yaris Cross z logotypem L kosztuje tyle w podstawie. O UX'ie nawet nie wspominam, zresztą one nie posiadają funkcji bagażnika...

+Quote Post
ju-by
post Sun, 13 Oct 2024 - 12:22
Post #5

Forum Clubber

CYTAT(kylo @ Sun, 13 Oct 2024 - 10:23) *
Hyundai Kona, Kia Niro?

Niro za drogie, Kona średnio mi się podoba, ale dziękuję za trop, muszę się zdoktoryzować z konfiguratora.

+Quote Post
kylo
post Sun, 13 Oct 2024 - 12:58
Post #6

Super User

Niro też powinieneś kupić w tej cenie, tylko pewnie jakaś podstawowa wersja.

+Quote Post
Tom-Lee
post Sun, 13 Oct 2024 - 14:39
Post #7

Forum Killer

CYTAT(Honada @ Sun, 13 Oct 2024 - 09:07) *
Hondę HR-V wczoraj ze znajomą zaliczkowalismy - w pieknej czerwieni, Advance, polift 129 500 zł. Nic nie pali, wygodny fotel, analogowe sterowanie, porządne światła, AA przez kabel (niestety), podgrzewana kierownica, fotele, dwustrefowa klima itd. Koleżanka zachwycona jak dobrze się czuje w tym aucie, materiały (ekoskóra na kokpicie, boczkach itd.), design, ergonomia, super przekładnia kierownicza, porządny stołek i te Magic Seats. Cena obecnie w promocji jak za Dacię Duster wink.gif

+1

W tym lakierze wychodzi 131,9kpln. Mysle, ze jak ktos sporo jezdzi po miescie to warto sie zastanowic, dobrze wyposazona, malo pali i bedzie jezdzic bezproblemowo. A ta hybryda ma dobre opinie.

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post
Honada
post Mon, 14 Oct 2024 - 08:59
Post #8

Forum Homee

My zaliczkowaliśmy z koleżanką taka czerwoną, 135 400zł z tym czerwonym lakierem, ale dogaliśmy się, że pójdzie za 129 500 zł. Mega cena jak na Hondę, zważywszy na zbliżone ceny Dustera hybrydowego.

https://zapodaj.net/plik-WiuCw78mqY

+Quote Post
kylo
post Mon, 14 Oct 2024 - 13:14
Post #9

Super User

Honda trzeba przyznać wydaje się spoko. Jeszcze sobie przypomniałem że z toyoty jest w tej kasie chr. Wolałbym to od Yarisa.

+Quote Post
Czacza
post Tue, 15 Oct 2024 - 19:38
Post #10

Forum Killer

CYTAT(kylo @ Sun, 13 Oct 2024 - 09:23) *
Hyundai Kona, Kia Niro?

Hybrydowe koreańce jadą na DCT

--------------------
Tire smoke and coffee. Breakfast of champions

+Quote Post
ju-by
post Wed, 02 Apr 2025 - 15:35
Post #11

Forum Clubber

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volks...g-ID6H2JuD.html

Znalazłem Polo GTI w budzecie. Ktos ma/uzywa takowego?

+Quote Post
Tom-Lee
post Wed, 02 Apr 2025 - 23:00
Post #12

Forum Killer

Chcialem sobie kiedyś kupic takiego. Skrzynia ok, silnik ok. Tylko nawet jak na moje standardy to mało miejsca w nim było w środku.

Ogólnie to fajny samochodzik.

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 03 July 2025 - 05:34