![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Drogi pamiętniczku.
Wóz wciąż żyje, bez większych rewolucji. 01.09.2024 - Addict Track Day Tor Krzywa. Udało się wyrwać P1 i powalczyć trochę z MX-5tkami. ![]() ![]() Przytrafiły się typowo francuskie problemy, jak awaria podnośnika szyby kierowcy. ![]() Na szczęście udało się przejść przegląd bez pomocy znajomych diagnostów. ![]() 14.09.2024 - SuperOES Tor Poznań o Puchar Prezes AW. Tutaj jak to już bywa, konkurencja z bardziej wjeżdżonymi kierowcami, rezultat bardziej w 3/4 stawki. Onboard z najlepszego przejazdu: W grudniu miałem spotkanie z sarną, która wymusiła pierwszeństwo i zabrała mi kratkę zderzaka. Na szczęście znalazłem kogoś, kto zeskanuje pozostałą kratkę i wydrukuje nowe. ![]() Offtopicowo, coś co mnie zafascynowało - czyli tajlandzkie long taile i ich tuningi ![]() Jak to stwierdził znajomy "Prawie jak auta do GSMP. Wrzucasz silnik w losowe miejsce i obudowujesz ramą" ![]() To by był koniec wyjazdów na 2024 rok. 2025. Styczeń: Wjechały Extreme VR2 R5A (komputerowo wyważane ![]() ![]() ![]() Doszło do pierwszego wyjazdu w tym roku - SuperOES Tor Łódź 2025, runda 1. Jako tako poszło, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poszło całkiem nieźle (jak dla mnie). Pierwsze dwie rundy to była ślizgawka, ale w kolejnych trzech było już lepiej. W ostatniej rundzie, liczonej jako PowerStage, wpadł jeden punkt. Playlista z przejazdami: https://www.youtube.com/watch?v=JyG144y98rU...D88-0cdFA_teg07 Z racji, że umarł prawy xenon a i kondycja reflektorów jest słabo-fatalna, to na dniach wlecą nowe depo. ![]() Kolejne plany wyjazdowe: SuperOES Tor Poznań 8.02. Reszty na ten moment nie planuje, bo im więcej gadam tym mniej jeżdżę. ![]() ![]() -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Nie mów że uwierzyłeś w tą bajkę że układ paliwowy nie ma filtra
![]() Poza tym fajne autko ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Nie mów że uwierzyłeś w tą bajkę że układ paliwowy nie ma filtra ![]() Nie uwierzyłem, ale też nic z tym nie zrobiłem. Zmuszanie mechanika do szukania i wymiany elementu, który On twierdzi, że nie ma - to trochę przepalanie hajsu. Muszę się sam za to zabrać, ale walczenie z tym na miejscu parkingowym bez garażu/zadaszenia, to jakoś kurde mi się nie chcę ![]() ![]() -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
Aktualizacja sytuacyjna:
Wjechały nowe reflektory depo na przód i pospawany zderzak. ![]() ![]() Z rzeczy około wyścigowych, 08.02.2025 wybrałem się na druga runde SuperOESu Toru Poznań. Mimo niskich temperatur, było sucho i przyczepnie. VR2 R5A wg. mnie dały radę. Choć jeszcze spora droga przedemną, to z końcowego rezultatu chyba jako-tako mogę być zadowolony - 12 miejsce na 28 pojazdów w klasie. Muszę popracować nad koncentracją i tym aby iść pełnym ogniem od pierwszego przejazdu, bez cackania się - szczególnie na tym obiekcie, gdzie większość sekcji znam. Z komplikacji to wydaje mi się, że tuleje wahaczy i/lub zawieszenie silnika mają dość. Widać jak przednia oś podczas hamowania przesuwa się względem budy, dodatkowo czuć przy niskich prędkościach na dohamowaniu (1-2 bieg), że ten przód jednak coś "lata". Trzeba będzie rozejrzeć się za skrzypi-uretanem. Na wymianę czeka jeszcze intercooler. Miałem zamiar zmienić go przy okazji walki z reflektorami, niestety brakło czasu przy składaniu. ![]() Najszybszy przejazd: Ten byłby szybszy, gdyby nie dwa popełnione błędy ![]() Relacja od HBM: Jeśli komuś rzuciłoby się w oczy, chętnie kupie felgi 18" 5x108 8j z ET 60-70. -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 02:09 |