Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Renault Megane Sport 225, Blue curacao, 5d - rodzinny wóz.
drag_op
post Tue, 28 Jan 2025 - 14:56
Post #21

Frequent User

Drogi pamiętniczku.
Wóz wciąż żyje, bez większych rewolucji.
01.09.2024 - Addict Track Day Tor Krzywa. Udało się wyrwać P1 i powalczyć trochę z MX-5tkami.

Przytrafiły się typowo francuskie problemy, jak awaria podnośnika szyby kierowcy.

Na szczęście udało się przejść przegląd bez pomocy znajomych diagnostów.

14.09.2024 - SuperOES Tor Poznań o Puchar Prezes AW. Tutaj jak to już bywa, konkurencja z bardziej wjeżdżonymi kierowcami, rezultat bardziej w 3/4 stawki.
Onboard z najlepszego przejazdu:

W grudniu miałem spotkanie z sarną, która wymusiła pierwszeństwo i zabrała mi kratkę zderzaka. Na szczęście znalazłem kogoś, kto zeskanuje pozostałą kratkę i wydrukuje nowe.

Offtopicowo, coś co mnie zafascynowało - czyli tajlandzkie long taile i ich tuningi biggrin.gif
Jak to stwierdził znajomy "Prawie jak auta do GSMP. Wrzucasz silnik w losowe miejsce i obudowujesz ramą"

To by był koniec wyjazdów na 2024 rok.
2025.
Styczeń:
Wjechały Extreme VR2 R5A (komputerowo wyważane biggrin.gif ) "Twarde kurwy, aż maszyna stawała"

Doszło do pierwszego wyjazdu w tym roku - SuperOES Tor Łódź 2025, runda 1. Jako tako poszło,

Poszło całkiem nieźle (jak dla mnie). Pierwsze dwie rundy to była ślizgawka, ale w kolejnych trzech było już lepiej. W ostatniej rundzie, liczonej jako PowerStage, wpadł jeden punkt.
Playlista z przejazdami: https://www.youtube.com/watch?v=JyG144y98rU...D88-0cdFA_teg07
Z racji, że umarł prawy xenon a i kondycja reflektorów jest słabo-fatalna, to na dniach wlecą nowe depo.

Kolejne plany wyjazdowe: SuperOES Tor Poznań 8.02. Reszty na ten moment nie planuje, bo im więcej gadam tym mniej jeżdżę. rolleyes.gif wink.gif

--------------------
`05 Renault Sport Megane 225 5d
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 28 Jan 2025 - 14:56
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
kontrolm
post Tue, 28 Jan 2025 - 15:01
Post #22

Forum Clubber

Ikona grupy

Nie mów że uwierzyłeś w tą bajkę że układ paliwowy nie ma filtra laugh.gif On ZAWSZE jest tylko nie zawsze ludzie wiedzą gdzie.

Poza tym fajne autko wub.gif

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
drag_op
post Tue, 28 Jan 2025 - 15:09
Post #23

Frequent User

CYTAT(kontrolm @ Tue, 28 Jan 2025 - 15:01) *
Nie mów że uwierzyłeś w tą bajkę że układ paliwowy nie ma filtra laugh.gif On ZAWSZE jest tylko nie zawsze ludzie wiedzą gdzie.

Nie uwierzyłem, ale też nic z tym nie zrobiłem. Zmuszanie mechanika do szukania i wymiany elementu, który On twierdzi, że nie ma - to trochę przepalanie hajsu.
Muszę się sam za to zabrać, ale walczenie z tym na miejscu parkingowym bez garażu/zadaszenia, to jakoś kurde mi się nie chcę biggrin.gif Wolę marznąć na trackdayach, niż parkingu laugh.gif

--------------------

+Quote Post
drag_op
post Mon, 17 Feb 2025 - 23:28
Post #24

Frequent User

Aktualizacja sytuacyjna:
Wjechały nowe reflektory depo na przód i pospawany zderzak.

Z rzeczy około wyścigowych, 08.02.2025 wybrałem się na druga runde SuperOESu Toru Poznań. Mimo niskich temperatur, było sucho i przyczepnie. VR2 R5A wg. mnie dały radę. Choć jeszcze spora droga przedemną, to z końcowego rezultatu chyba jako-tako mogę być zadowolony - 12 miejsce na 28 pojazdów w klasie.
Muszę popracować nad koncentracją i tym aby iść pełnym ogniem od pierwszego przejazdu, bez cackania się - szczególnie na tym obiekcie, gdzie większość sekcji znam.
Z komplikacji to wydaje mi się, że tuleje wahaczy i/lub zawieszenie silnika mają dość. Widać jak przednia oś podczas hamowania przesuwa się względem budy, dodatkowo czuć przy niskich prędkościach na dohamowaniu (1-2 bieg), że ten przód jednak coś "lata". Trzeba będzie rozejrzeć się za skrzypi-uretanem.
Na wymianę czeka jeszcze intercooler. Miałem zamiar zmienić go przy okazji walki z reflektorami, niestety brakło czasu przy składaniu.

Najszybszy przejazd:

Ten byłby szybszy, gdyby nie dwa popełnione błędy biggrin.gif

Relacja od HBM:

Jeśli komuś rzuciłoby się w oczy, chętnie kupie felgi 18" 5x108 8j z ET 60-70.

--------------------

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 02:09