![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Podstawowy tuning każdego hondziarza, uja to daje, na dodatek szybko ulega deformacji i zaczyna łapać lewe powietrze. Montowany pod ssącym krzywi kolektory, czasem dochodzi do pęknięć. Kolektor i tak zagrzewa się do temperatury jaka jest w komorze silnika. bo trzeba to zrobić dobrze - a da się ale jest z tym trochę zabawy w każdym razie jeżeli chodzi o podkładki pod kolektor. Ale pod przepustnicę to nie wiem w jakim to celu. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Dodatkowo srubami przenika temperatura.
Teflon sie do tego nie nadaje. Tylko poliamid jak juz. Cos z grupy Nylonu. Sruby tez mozna by zaatakowac z poliamidu, przegwintowac na wieksze. Teflon sie wygniecie. Z doswiadczenia przy budowie maszyn -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
Dodatkowo srubami przenika temperatura. Teflon sie do tego nie nadaje. Tylko poliamid jak juz. Cos z grupy Nylonu. Sruby tez mozna by zaatakowac z poliamidu, przegwintowac na wieksze. Teflon sie wygniecie. Z doswiadczenia przy budowie maszyn śruby nierdzewne lub z tytanu słabiej przewodzą ciepło -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 26 April 2020 ![]() |
Nie ma dedykowanych uszczelek do tej konfiguracji więc trzeba było z czegoś zrobić takową uszczelkę. Nie robiłem tego w celu by temperatury nie przyjmowało tylko że ten materiał leżał w domu
![]() Odnośnie uszczelek termicznych z teflonu to jeżdżę na nich od 4lat i jeszcze nie nie miałem kompletnie żadnego problemu z przedmuchami odkształcaniu się czy uszkodzeniu czegokolwiek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Ogólnie zaleca się dać dwie zwykłe uszczelki pomiędzy ten teflon i kolektor oraz przepustnicę. Jak nie ma jak dobrać, to zawsze można wyciąć z arkusza. Ja tak zrobiłem w swojej B-serii jak zakładałem przepustnicę 70 mm (a uszczelki są pod mniejsze) - trochę wycinanek i gotowe - problemów z lewym powietrzem brak
![]() ![]() Ale uszczelkę kolektora dolotowego dałem zwykłą - przymierzyłem teflonową, stwierdziłem, że otwory na kanały dolotowe się nie pokrywają dokładnie ze względu na jej lipną jakość wykonania i uznałem, że wiecej to może zaszkodzić niż pomóc ![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Domówiłem sobie arkusz z KRYNGIELITu. W razie czego będę miał na miejscu jak by dostawało się lewe powietrze.
|
|
|
![]()
|
|
Sezon 2024 zakończył się 2 miejscem w generalce, jak na pierwsze starty jestem zadowolony.
Rekord personalny jaki udało się zrobić na nie do końca wystrojonym setapie i 4 letnich oponach RaceGC 12.610s Rekord personalny: https://youtu.be/UZ3xprcY6J0?t=9299 Finał sezonu 2024: https://youtu.be/UZ3xprcY6J0?t=18676 |
|
|
![]()
|
|
No pięknie - gratulacje.
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Jaka moc jest aktualnie ? Co z tym nowym kolektorem dolotowym ?
Kolosalny przeskok czasowy w podług setapu 290KM Gratuluję -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Moze masa mocno w dol poszla i lepsze opony na start. Moze race tcs wlecial
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 18:51 |