![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Nie wychodzą drogo bo są wiecznie niedostępne
![]() ![]() ![]() No ale to temat o Alpine a nie o tym co założyć do starej Hondy 1.6 ![]() W sumie w Alpine też mysle te rajdowe slicki mogłyby się sprawdzić na takie imprezy gdzie E jest wymagane. W rozmiarze 18 cali jest tego sporo do wyboru i by można coś pokombinować z mieszankami -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
serio lubicie tam jeździć ? mam tam względnie blisko ale zawsze jak przejeźdzam obok albo widząc onboardy .. i tą mase pchołków/opon to odrazu mi się odechciewa... rozumiem że ktoś z zacieciem do KJS-ów lub Super OES-ów lubi tam potrenować ale dla mnie brak regularnej nitki z fajnie wyprofilowanymi zakrętami mocno zmniejsza przyjemnośc z jazdy. i żeby było jasne odkładam na bok temat że można się na takich obeiektach baardzo dużo nauczyć.. jasna sparawa ... chodzi mi bardziej o przyjemnosć z jazdy, fun z dobrych kombinacji kolejnych zakrętów itd.. Yaca. Tor jastrzab to nie proba super oes toru modlin. Tutaj nie ma kraweznikow i ciasnych nawrotow. Sa jakies nawroty ale na duzych predkosciach. Mi tor jastrzab sie bardzo podoba a ciasnych torow nie lubie. W kazdej czesci toru 3 auta zmieszcza sie obok siebie -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Mnie naszla taka mysl, ze udalo sie cos wygrac seryjnym samochodem. Bo jak patrze na tor Kielce to tam jeszcze w modach musialoby byc z 0,5mln a i to pewnie by nie pomoglo.
-------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Dlatego właśnie są drogowe opony dopuszczone żeby nie było wyścigu zbrojeń i wyrównuje to szanse zawodnikom takim jak ja, w seryjnym aucie.
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Extreme z E nie wychodzą jakoś drogo na 15 cali Sporo zawodników tam jeżdzi na extreme ale też na Michelinie rajdowym z homo Zapomniałem o jeszcze jednej kwestii. Nigdzie indziej nie wyjeżdżę się tyle co w Jastrzębiu. Na ostatnim evencie zrobiłem 53 kółka mimo, że odpuściłem już z open track'a który trwał ok. godzinę. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Tommo z ciekawosci na jakim oleju jezdzisz?
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Motul 300V 5W40
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Lovellas i Tommo dzięki ! tak mi do Jastrzębia zupełnie nie pasował ten punkt (z głośnością) bo akurat tam nie ma żadnego problemu z sąsiadami itp. A co tam jeździ na racxeCup czy Classicauto (o dziwo chyba Maluchy najbardziej hałasują
![]() Pewnie skopiowali z jakiegoś innego regul. Yaca, Jastrząb ma masę zalet, jeździ się super, jest równo przyczepny gładki asfalt, jest górka, miejsce do wypadania (choć i pewne miejsca barierek z częstszymi kontaktami) pacholki przeważnie po to żeby oddzielić płyty poślizgowe bo malowanie kosztuje , czy żeby ograniczyć cięcie zakrętów promujące ciężkie rajdówki z pół metrowym skokiem zawieszenia ![]() A nie wiem czy nie przede wszystkim czy równolegle : zawsze karetka, zawsze woz straży pożarnej z załogą (a nie jakaś gaśniczka poszukiwana w popłochu jak trzeba ) - ciut inaczej wygląda i z innymi efektami gaszenie z takiego a gaśniczkami nawet tymi dużymi niby garażowymi , w razie jak wylecisz i kółko się oderwie , czy skasujesz kawałek auta a nie masz swojej lawety - ma kto ściągnąć a nie jak na Poznaniu - radź sobie sam, nie trzeba zwalniać bo ktoś randomowo uzna że głosno, i mega sprawa - hotel - schodzisz w kombinezonie z pokoju do wozu, a między sesjami możesz się zimnym prysznicem schłodzić, prąd na parkingu, ochrona i szlaban na noc, bar, śniadanie itd. Jest minus spory - mały parking. Ale to problem przy imprezach nie przez Tor organizowanych (jak ta Cup Autodromu czy treningi przez nich organizowane) bo te mają max 40 uczestników (tyle kostek do pomiaru i na tyle tak projektowany był obiekt. I dlatego też zapewne tyle jazdy w tych 'eventach' . Inni organizatorzy okolice 100 wozów przyjmują (plus połowa jak nie więcej z lawetami, dostawczakami holownikami), jakiś kamper i po parkingu. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
Lubię oglądać recenzje tego youtubera ale w tym przypadku materiał słaby, żeby nie powiedzieć żenujący. Nagrany na szybko, bez żadnego pomysłu i fabuły. W zasadzie to nic nie powiedział. Same puste slogany - super, genialnie, adrenalina...
Bardziej wygląda na reklamę i chyba nią jest. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Lubię oglądać recenzje tego youtubera ale w tym przypadku materiał słaby, żeby nie powiedzieć żenujący. Nagrany na szybko, bez żadnego pomysłu i fabuły. W zasadzie to nic nie powiedział. Same puste slogany - super, genialnie, adrenalina... Bardziej wygląda na reklamę i chyba nią jest. Masz przepełnioną skrzynkę odbiorczą ![]() |
|
|
![]()
|
|
Masz przepełnioną skrzynkę odbiorczą ![]() Napisz do mnie na doroba2@o2.pl -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
To tu troche wiecej emocji
|
|
![]()
|
|
Spróbuję w miarę obiektywny sposób podsumować mijający rok z moimi torowymi wypadami w Alpine A110S.
Jeszcze przed zakupem tego samochodu miałem sporo wątpliwości. Ten temat, który założyłem w końcu jest tego przykładem. Po zakupie dalej miałem sporo pytań na które nie znałem odpowiedzi. Dziś wiem dużo więcej, jeszcze nie wszystko. Chcę się dalej rozwijać i ciągnąć przygodę z tym autem. Udowodniłem głównie sobie samemu że to auto może być szybkie, może być konkurencyjne. To że daje dużo frajdy z jazdy wiedziałem ale liczyłem na coś więcej i chyba to dostałem. Mam już w głowie kolejne ambitne plany. Chcę wygrywać zawody i bić swoje rekordy na torach. Zmiany nie będą duże ale myślę że pomogą się poprawić na większych i szybszych torach. Przy czym konwencja jadę na kołach na zawody i tak samo z nich wracam pozostaje niezmienna. Chcę dużo jeździć. Dojść do granicy swoich umiejętności. Wydusić z tego autka wszystko co sie da. Czy sie uda? przyszły rok pokaże. Jakie mam wnioski co do samochodu. Jeździłem w zasadzie seryjnym samochodem z małą korektą geometrii kół i na Advanach A052 których zużyłem dwa komplety. Opony genialne i tu podziękowania dla piwo, który skutecznie mnie do nich przekonał. Jedynie w upalne dni nie dawały rady przez co traciłem czasy ale teraz już wiem dobrze kiedy i w jakich warunkach się sprawdzają i robią robotę. Na przyszły sezon wlecą Potenzy Race i na tych oponach planuję jeździć w dni cieplejsze oraz na większych obiektach. Samochód będzie mocniejszy, szybszy. Zamierzam też poprawić nieco hamulce. Reszta to treningi i dużo jazdy tylko i wyłącznie na oponach z homo. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
powodzenia w modzeniu. Najprostszym a dającym nawięcej modem będzie redukcja wagi
![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Za dużo zabawy do osiąganych efektów
![]() Odejdzie trochę wagi z układu wydechowego w tyłu auta, gdzie jest najcięższy. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Za dużo zabawy do osiąganych efektów ![]() Odejdzie trochę wagi z układu wydechowego w tyłu auta, gdzie jest najcięższy. u mnie różnica gdy na zawodach wyjmowałem fotel i kanapy była znacząca ![]() Jak ogarnąłem co i jak to zajmowało mi to przysłowiowe 15 minut na zawodach. Wyjmowałem wagę połowy pasażera. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
u mnie różnica gdy na zawodach wyjmowałem fotel i kanapy była znacząca ![]() Jak ogarnąłem co i jak to zajmowało mi to przysłowiowe 15 minut na zawodach. Wyjmowałem wagę połowy pasażera. Ok ale ja się bronię przed takimi zabiegami jak tylko mogę. Raz że dla mnie nadal jest to jakiś rodzaj rekreacji i nie chcę w tym czasie latać kluczami, wykręcać fotel w ciasnej kabinie, który waży 8 kg. U mnie jeszcze trzeba odkręcić pas bezpieczeństwa bo jest spięty opaską z fotelem. To co bym chciał zrobić aczkolwiek nie będzie to łatwe finansowo, to zakup carbonowych felg z R'ki. I ten mod dałby konkretny efekt w lekkim i dość słabym Alpine. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Ok ale ja się bronię przed takimi zabiegami jak tylko mogę. Raz że dla mnie nadal jest to jakiś rodzaj rekreacji i nie chcę w tym czasie latać kluczami, wykręcać fotel w ciasnej kabinie, który waży 8 kg. U mnie jeszcze trzeba odkręcić pas bezpieczeństwa bo jest spięty opaską z fotelem. To co bym chciał zrobić aczkolwiek nie będzie to łatwe finansowo, to zakup carbonowych felg z R'ki. I ten mod dałby konkretny efekt w lekkim i dość słabym Alpine. 8kg to faktycznie gra nie warta świeczki. U mnie to wyjmowałem przeszło 35kg. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 19 August 2015 ![]() |
Takie felgi pojawiają się gdzieś na ebay czy tylko aso wchodzi w grę?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 09:07 |