![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Pora na film o laminatowych drzwiach, problemach z nimi + onboard z V rundyt Race CUp na Motopark Ułęż. Zapraszam do oglądania!
-------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Gratulacje.
Ile G masz w zakretach? -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Widziałem czasy w trakcie trackdaya- mega a to 1.6 wolnossące i conieco ważące mimo laminatow!
Co do laminatów to mi każdy wypuszczający na starcie każe domykać drzwi ![]() ![]() Tej wody to co kot napłakał będzie, szkoda się tym zajmować wg mnie. Może lufcik w szybie odsuwany jak zrobisz to tamtędy ujdzie ciśnienie ? (A woda nie naleci bo wypada powietrze tam) Co do czasu oczekiwania na laminaty to i tak super. I jeszcze w kraju ! Ja jedyne do alfy znalazłem w Belgii (choć chyba trochę lżejsze ale to niuanse albo krótsze drzwi bo przód i tył) i chyba z pół roku czekałem po opłacie i urywanymi kontakcie z producentem . Ten Tor Białystok opisz/opowiedz bo mało o nim . Limity głośności są ? ![]() A są jeszcze - drążek biegów jakoś spec robiłeś do kłówki bo fajnie pewnie wrzucasz biegi ja bez spec usztywnienia i sprężyn żeby centrowaly parę misshiftow miałem... -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
G w zakrętach nie mierzyłem przyznaję, trzeba by kiedy sprawdzić.
z laminatami najbardziej mnie wkurza, że było to coś z serii obiecywania bez żadnych szans na dotrzymanie terminu jak się okazuje. Jak miało to trwać miesiącami to można przecież od razu powiedzieć, a nie zwodzić tygodniami, ze już zaraz będzie gotowe i wysłane. Tor Białystok w skrócie: mały, krótki, ale za to bez limitów głośności i koszt od 50 PLN za godzinę, co czyni go chyba najtańszym obiektem w kraju ![]() Zaś co do drążka biegów to jest to zwykły drążek z tuningową gałką, ten sam co używałem jeszcze przy zwykłej skrzyni. Precyzję na pewno daje to, że zamontowany jest zestaw poliuretanowych elementów mechanizmu wybierania + wszystkie poduchy silnika (a w B16 jest ich aż 5) są też poliuretanowe. Dzięki czemu wszystko sztywno siedzi i można całkiem precyzyjnie wrzucać biegi ![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Miało być o Torze Białystok, ale aura niezbyt dopisała, dlatego zamiast tgo pozwoliłem koledze przejechać się EG i podzielić wrażeniami
https://youtu.be/bFjywpZwrEc?si=L8stq3JMsjHyKm4D -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
|
|
![]()
|
|
Czas w końcu przedstawić i Tor Białystok:
-------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
super bo dużo śniegu i tanio - tego zazdrosczę.
Na jakich oponach jeżdziłeś ? Co do filmu straszie trzęsiesz i latasz na boki kamerą na początku pokazując obiekt i cicho mówisz w końcowej części. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
super bo dużo śniegu i tanio - tego zazdrosczę. Na jakich oponach jeżdziłeś ? Co do filmu straszie trzęsiesz i latasz na boki kamerą na początku pokazując obiekt i cicho mówisz w końcowej części. Dzięki za uwagi, sorry za to trzęsienie, zimno i wiatr i jakoś mi ręce latały ![]() ![]() Opony Profil Alpiner 175/65R15 DOT 2020 - nic szałowego ale jakos tam działało. -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
|
|
![]()
|
|
Te Alpinery mają miejsce na kolce ?
Ja jeżdziłem na Winter Ectrema no to robiły robotę a teraz kupiłem mocno budżetowe https://allegro.pl/oferta/2x-195-55r16-opon...r16-14876301044 Jadę jutro na SŁomczyn i zobaczymy co to warte. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Tak, maja miejsce na kolce. W kopnym śniegu spisują sie bardzo dobrze, na lodzie akceptowalnie, zaś na asfalcie są beznadziejne. No ale kupiłem je właśnie jako opony na śnieg to polatania na torze zimą wiec swoje zadanie spełniają
![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
|
|
![]()
|
|
DO tego są i w takich warunkach są świetne
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Skoro forum wróciło to wrzucę i tu ostatni film jaki nagrałem. Tym razem trochę o slickach 13 Pirelli:
A tu wspomniany na filmie Puchar Toru Modlin i jazda bez sensu, bez umiejętności i praktycznie bez klocka hamulcowego ![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
|
|
![]()
|
|
ale beznadziejny jest ten modlin super oes. masakra. jeszcze normalna nitka ta 1m jest w porzadku ale cos takiego ciasnego to moze fane dla gokardow a nie samochodow. chore. nigdy na cos takiego bym sie nie wybral.
i chyba sprzeglo ci sie konczy albo docisk nie wyrabia. -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
No niestety, strasznie ciasne te próby. Ale to obecnie jedyna możliwość by wziąć udział w zawodach na tym obiekcie. Wolałbym jakiś Time Attack z szybszą próbą, ale jak się nie ma co się lubi to się jedzie co się da
![]() . i chyba sprzeglo ci sie konczy albo docisk nie wyrabia. Czemu? Ja żadnego poślizgu nie czuję - sprzęgło to spiek excedy ze wzmocnionym dociskiem. Z resztą aktualnie mam zdjętą skrzynię do rewizji i nic nie widać by coś było nie tak ze sprzęgłem -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
|
|
![]()
|
|
No tak z filmow slysze ze jakby przy szybszych zmianach sie slizgalo. Albo na polsprzegle czasami jezdzisz. Ciezko ocenic
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
|
|
![]()
|
|
Może dlatego, że dużo pracuję gazem i nie zawsze po zmianie w takiej plątaninie jest pełen ogień
![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
|
|
![]()
|
|
Z tymi używanymi slickami i odpadaniem kawałków to trochę niewiadoma co się wcześniej z opona działo.. w pucharowce Alfie miałem stosy opon z nią i jedne jeździły hoho a inne po sesji z odpadającymi kawałkami. Wszystkie te same Dunlopy pucharowe .
Inna sprawa że ta lekkość Pirelli się raczej z nikąd nie bierze ostatnio probojac balans przód tył ot "przetarłem" tył i sznurki w Pirelli. W Michelinach 412 trzeba było się bardziej postarać o to samo. Tak się zastanawiam czy dla lepszego wyczucia auta mniej nieprzewidywalności może mimo mniej przyczepności nie używać po prostu nowych jakichs semi zamiast niewiadomej przeszłości slickow. I tak jest tyle zmiennych , niewiadoma przeszłość opony nie pomaga. Semi chyba mają to swoje okno czasowe większe ? niż slicki. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
Najlepsze semi jakie miałem to cooper dt1 - trzymało blisko slicka, ale nadal to nie to. Kumpel Direzze 03g w swojej Hondzie sprawdzał i też mówił, że jednak dalej na tych 13 jest w stanie szybciej pojechać.
A tak jak wspomniałem na filmie - cena tych slickow jest taka, że jak się rozpadną to nie jest to jakieś mega obciążenie finansowe. Byle tylko nie wylecieć w bariery jak to się stanie ![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Ostatnio w bardzo dobrych cenach byly dostępne używane sliki 15 w dużych ilościach.
Praktycznie wszystkie używane sliki 13 to mieszanki soft i supersoft, taka mieszanka jest za miękka w hondzie na przedniej ośi. No i na takich balonach znacznie spada precyzja prowadzenia, na zakrętach opona się podwija, na nawrotach auto podskakuje, felgi z odpowiednią szerokością pod 13 są drogie a te z mini zdecydowanie za wąskie. |
|
|
![]()
|
|
Najlepsze semi jakie miałem to cooper dt1 - trzymało blisko slicka, ale nadal to nie to. Kumpel Direzze 03g w swojej Hondzie sprawdzał i też mówił, że jednak dalej na tych 13 jest w stanie szybciej pojechać. A tak jak wspomniałem na filmie - cena tych slickow jest taka, że jak się rozpadną to nie jest to jakieś mega obciążenie finansowe. Byle tylko nie wylecieć w bariery jak to się stanie ;) Pewnie slick w jego optymalnych warunkach jest lepszy ale się zastanawiam czy poza optymalnymi warunkami (zimno, czekanie w kolejce mimo nagrzania wcześniej kocami czy ósemkami po placu itp, 1-przejazdowe próby itp) semi nie są bardziej powtarzalne ? Z mojego doświadczenia niedogrzane kocami albo kilkoma kółkami slicki to mega nieprzewidywalność. Na semi mało jeździłem ale takich zachowań jak zimne slicki nie miałem. Do tego po kilku trackadyach to już nie to samo. Może nie bez powodu używane są tanio sprzedawane. Sam mam spory zapas 13 i Pirelli i michelin, ale na 1 przejazdowe próby bez kocy i natychmiastowego podjechania na start nie mówiąc o choć mżawce to niepewność auta. Na tym się więcej traci niż na ułamkach G. Na timeattackach wielookrazeniowych ok jak akurat po nagrzaniu trafi się czyste okrążenie. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 20:14 |