Shoutbox 0 nowych PW 

7 Stron V  « < 5 6 7  
Reply to this topicStart new topic
> Z kamerą wśród torów i moje starty w amatorskich cyklach
[Yossarian]
post Tue, 12 Nov 2024 - 23:04
Post #121

Forum Homee

Pojechałem Modlin znów. Tym razem dodatkową, nieliczoną do klasyfikacji rundę, czyli Kryterium Toru Modlin z okazji Święta Niepodległości. Format odbiegał też od typowego dla Modlina sprintu. Najpierw rozegrane zostały dwie sesje Time Attack. A potem Kryterium Toru Modlin rozgrywane po zmroku, czyli próba z punktu A do B z trzema \"beczkami\" po drodze. Do wyniku liczyła się suma najlepszych czasów okrążeń z każdej sesji TA oraz czasu przejazdu z kryterium.Na sesje TA założyłem 4x Pirelli DM uznając, że przez 10 minut jazdy zdążą się nagrzać. Że łatwo nie będzie dowiedziałem sie wylatując w trawę na okrążeniu rozgrzewkowym.Po połowie sesji zaczynało to jakoś działć. Druga sesja tak samo - najpierw wizyta w trawie na okrążeniu zapoznawczym, pół sesji grzania i w końcu jakaś tam w miarę jazda. W obu sesjach osiąnąłem najlepsze czasy wśród klasy K3 więc źle nie było. A na kryterium postanowiłem zalożyć 4x Race GC 02FW, czyli oponę deszczową. Owszem, było sucho, ale też i temperatura w okolicach zera. I to był serio dobry pomysł. Tzn. lepszy byłby jakiś mega miękki slick albo semi, ale takich nie posiadam. A te RGC działały od startu i nawet te "beczki" jakoś mi wyszły (oprócz pierwszej), mimo że nie lubię tego typu elementów trasy. Tak czy inaczej wygrałem w klasie i kryterium, a dzięki temu całe zawody. Zaś w klasyfikacji generalnej zająłem 6-ste miejce co też uważam za całkiem dobry wynik.

Na sesjach TA w sumie nic szczególnego się nie działo poza grzaniem opon, dlatego wrzucam onboard z nocnej próby:

Niestety jakość nagrania jest nienajlepsza - Sony AS200V slabo nagrywa w tych warunkach oświetleniowych. Udało sie w miarę usunąć ziarnistość ale nadal szału nie ma. Tak czy siak, w miarę widać gdzie jadę

Plus pozdrowienia dla kontrolm z któym udało sie trochę pogadać osobiście smile.gif

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 12 Nov 2024 - 23:04
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
kontrolm
post Wed, 13 Nov 2024 - 08:21
Post #122

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT([Yossarian] @ Tue, 12 Nov 2024 - 23:04) *

Plus pozdrowienia dla kontrolm z któym udało sie trochę pogadać osobiście smile.gif

Dzięki - miło było w końcu zagadać bezpośrednio i wymienić cenne doświadczenia których Ty masz jednak cały bagaż.

Gratulacje za wynik - jak zwykle jest szybko choć tym razem już deptałem Ci po piętach mimo że to nie ta klasa ale jakiś punkt odniesienia jest laugh.gif
Jesteś trochę jak Bouffier - przyjeżdżasz nie wiadomo skąd, zgarniasz puchar i wracasz do siebie laugh.gif

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
Tommo
post Wed, 13 Nov 2024 - 09:57
Post #123

Forum Clubber

Gratulacje Yossi
Jaki miałeś czas w Łodzi na tym setupie?

--------------------
A110S

+Quote Post
[Yossarian]
post Wed, 13 Nov 2024 - 10:12
Post #124

Forum Homee

CYTAT(kontrolm @ Wed, 13 Nov 2024 - 08:21) *
Dzięki - miło było w końcu zagadać bezpośrednio i wymienić cenne doświadczenia których Ty masz jednak cały bagaż.

Gratulacje za wynik - jak zwykle jest szybko choć tym razem już deptałem Ci po piętach mimo że to nie ta klasa ale jakiś punkt odniesienia jest laugh.gif
Jesteś trochę jak Bouffier - przyjeżdżasz nie wiadomo skąd, zgarniasz puchar i wracasz do siebie laugh.gif

Wypraszam sobie! Białystok to nie jest nie wiadomo gdzie biggrin.gif.

CYTAT(Tommo @ Wed, 13 Nov 2024 - 09:57) *
Gratulacje Yossi
Jaki miałeś czas w Łodzi na tym setupie?

Dzięki

Łódź ciężko powiedzieć bo raz, że to był jeszcze cięższy setup auta (bez laminatów) a dwa, ze tam impreza, którą jechałem była specyficzna, bo liczyła sie suma okrążeń, a nie pojedyncze najlepsze. Racechrono nie miałem, ale mierząc z onboardu wyszło jak pamiętam 1:00:xx. Chyba 1:00:4. Na pewno bym chciał tam jeszcze wrócić i powalczyć o czas ponizej minuty, ale w tym roku to już raczej się nie wydarzy. Czuję ze te 59s powinno być możliwe bo i auto zrobiło się szybsze i ja uważam, ze jeżdżę lepiej niż wtedy smile.gif. Na obecne warunki musiałbym jakieś ultramiękkie slicki znaleźć bo na tych Pirelli to bardzo cieżko się w okolicach zera jedzie jak pokazał Modlin smile.gif.

Na deszczówkach, na tej ostatniej próbie było znacznie łatwiej i przyjemniej. I patrząc po czasach względem konkurencji, szybciej. Ale nie chciałem ich na sesje TA zakłądać bo bym z nich slicki zrobił albo i zjechał do drutów - nie ma szans, ze by wytrzymały 10 minut ognia na Modlinie bez popłynięcia wink.gif.

Inna sprawa, strasznie obciażający sprzęt ten Modlin w standardowym układzie. Trzy razy nawrót na jedym kółku, w większości bardzo ciasne zakręty. Męczące i dla auta i dla kierowcy. Tor Białystok, mimo, że też nieduży, jest zauważalnie mniej obciążający smile.gif

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post

7 Stron V  « < 5 6 7
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 06:31