![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 06 December 2004 Skąd: Czechowice-Dziedzice ![]() |
Swoją drogą gdyby żona wiedziała ile przewalilem czasu w formie darmowych porad prawnych w internetach, to by mnie z domu wywaliła.
Niestety pisanie internetach jest jak grochem o ścianę: wszyscy wiedzo lepiej |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 12 July 2013 ![]() |
Swoją drogą gdyby żona wiedziała ile przewalilem czasu w formie darmowych porad prawnych w internetach, to by mnie z domu wywaliła. Niestety pisanie internetach jest jak grochem o ścianę: wszyscy wiedzo lepiej +1 Chociaż w kwestiach zdrowotno-medycznych to dopiero w Internecie jest jazda. Mam wrażenie, że czym mniej wiedzy i doświadczenia tym więcej do powiedzenia... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Zawsze w pierwszej kolejności przepisy i podstawy prawne. Jak nie idzie tego zinterpretować to można się doradzić. Z perspektywy zakup przez osobę prywatną od przedsiębiorcy korzystać z UOKiK. Z zakupem od osoby prywatnej jest gorzej bo trzeba już wywalić kasę na radcę prawnego. Ja z tej drugiej strony barykady
![]() ![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Ludzie straszą terminami, kosztami itp i wielu odpuszcza. Tak naprawdę nasz sądy działają szybko. (...) W kwietniu dostał pismo, w maju pozew, wyrok uprawomocnił się w grudniu ![]() Działają szybko, ale rejonowe na prowincji. U mnie w Okręgowym, pozew złożony wrzesień 2020, opłata od pozwu (wysoka ) wniesiona szybko, do dzisiaj trzeci sędzia i nie było nawet pierwszej rozprawy! nie ma nawet wyznaczonego terminu pierwszej rozprawy! A i żeby nie było że walczę sam jak laik, czy przy pomocy znajomego studenta prawa. Reprezentuje mnie adwokat który za 2 godziny pracy zarabia więcej niz ja w tydzień. Na terminy w Okręgowych nie ma rady... |
|
|
![]()
|
|
Działają szybko, ale rejonowe na prowincji. dla Gdańska taka Gdynia to prowincja ![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 30 January 2019 ![]() |
A nie da się kontrować takich cwaniaków na zasadzie że my zarzucamy handlarzowi próbę oszustwa i wyłudzenia ?
|
|
|
![]()
|
|
Potem Ty kupisz samochód padake i chciałbyś żeby groziła Ci próba oszustwa i wyłudzenia?
![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 06 August 2020 Skąd: warszawa ![]() |
Odpowiadasz na reklamację chęcią "naprawienia" pojazdu tj wsadzenia na swój koszt DPFa. Kupujący musi przywieźć do wskazanego przez Ciebie warsztatu auto w celu naprawy. Warsztat tj Ty macie 21dni roboczych na usługę. Jak chcesz go trochę oduczyć cwaniactwa możesz też pewnie przeciągnąć czas naprawy, który to bedzie spowodowany brakiem części przez pandemię, zerwane łańcuchy dostaw, wojnę etc.
Co do miejsca ewentualnej rozprawy sądowej to nie wyznacza go miejsce podpisania umowy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 20 June 2014 Skąd: Radzyń Chełmiński ![]() |
Dzięki wszystkim za podpowiedzi, bylem tak jak mi doradzono u prawnika i raczej sprawa jasna, gosciu moze sie gonic. Co do silnika, odpalal, poprostu brak kompresji na jednym cylindrze, o tym ze tlok stopiony poinformował mnie kupujacy po rozbiorce silnika.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 08:06 |