![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Ja sobie kiedys wgrałem samodzielnie chipa do saaba 95, spędziłem na to długie godziny żeby poczytać fora angielskie, w PL nic sie nie dowiesz bo wszyscy chronią wiedze na której zarabiają, jesli znasz ENG to szukaj, szukaj, szukaj i znajdziesz, ale to są godziny nauki, prób itd. Trzeba w tym siedzieć na codzien albo mieć dużo czasu. Wszystko się da ale wedlug mnie jedz do specjalisty i Ci to ogarnie w godzinie..a to że zapłacisz kilka stówek więcej? tak to działa, za wiedze się płaci.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 06 January 2022 ![]() |
nie szkoda mi ecu w moich samochodach, więc jeżeli kess nie jest taki zły to chyba pobawię się nim.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 06 January 2022 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Naprawdę myślisz, że ludzie robiący 3xdpf dziennie każdą solucję klikają w OLS po kolei spędzając czasem 2h na jeden plik? Ci porządni nie używają do tego programów typu ecusafe ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 April 2020 ![]() |
Ja sobie kiedys wgrałem samodzielnie chipa do saaba 95, spędziłem na to długie godziny żeby poczytać fora angielskie, w PL nic sie nie dowiesz bo wszyscy chronią wiedze na której zarabiają, jesli znasz ENG to szukaj, szukaj, szukaj i znajdziesz, ale to są godziny nauki, prób itd. Trzeba w tym siedzieć na codzien albo mieć dużo czasu. Wszystko się da ale wedlug mnie jedz do specjalisty i Ci to ogarnie w godzinie..a to że zapłacisz kilka stówek więcej? tak to działa, za wiedze się płaci. "Było. Nie da się, oddaj do serwisu, musisz! Zasilacz z czarnej listy. Zamykam temat." Ehh, wspomnienie elektrody. Szukanie jakichś informacji w naszym języku. Gdzie staję się tajemnicą jak wykonać hard reset na jakimś tablecie czy innym badziewiu. Nie ma sensu. Rozumiem jakby ktoś pytał o zmianę konfiguracji jednostkowych maszyn do seryjnej produkcji, ale nie do tabletu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
@innyLogin
Jak w innym temacie pytasz o grzyba pod turbo to Cię moralizują o hamulcach ![]() W temacie to zależy od podejścia wiedzy i czasu. Najpierw szukaj gotowców, jak tego brak to otworzyć sterownik sprawdzić jaki układ tam siedzi i zacząć od zgrania binarki. Dalej to wg mnie z górki ![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
Tak, pisałem tam o hamulcach. Booo nie chcę spotkać i moi bliscy p**ebów na drodze. Ostatecznie chyba zrozumiałem intencje autora tamtego tematu. Soft turbo, uturbić po prostu by uturbić (ale jakoś tak nie wyszło to od początku; oczywistee). Aczkolwiek w zwykłych rowerach chłop zrównał v-brake z tarczowymi. Dwa całkiem różne systemy... a znam kogoś kto był/trochę się bawił pół-profesjonalnie w zjazd/downhill. No i bez 203mm po co tracić czas.
Jakiś czas temu oglądałem na yt chłopaków z podkarpacia którzy bawią się w takie rzeczy. Tzn. uturbić by uturbić. Mają zajawkę. Tam autor tego (innego) tematu w komentarzach znajdzie dziesiątki inspiracji. Z modyfikacją map też sobie radzą z tego co widać po filmikach. Chyba? Może jestem dziwny ale jednak wolę auta które lepiej hamują niż przyśpieszają. Choć wiadomo o głupotach które robi się za kółkiem nie wspominać. Aczkolwiek jak do tej pory nikt nie przedstawił żadnych konkretów. W sprawie modyfikacji map. Ty za to wiele pomogłeś. Lubisz amcary może napiszesz jak to amerykańce nie skręcają i nie hamują; no i nie nadają się na autostrady? Albo po prostu: "nie". Bo tak nie jest. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
no chyba że wóz 2015+ to zaczynają się schody z sumami kontrolnymi bootloaderami, szyfrowaniem itp Sumy kontrolne pojawiły się daaaaaaaaaawno temu, a numery typu tuning protection itd są do ściągnięcia większością ciut lepszych sprzętów... I były kilka lat przed 2015 rokiem. Natomiast chińczycy nie są w stanie skopiować lepszych sprzętów, bo nie są w stanie przeskoczyć zabezpieczeń - jeśli sprzęt nie zadziała bez połączenia z internetem i weryfikacji to nic nie zrobią po prostu... Wyżej dupy nie podskoczysz. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 December 2017 ![]() |
to ja zadam jedno pytanie do tego tematu, jaki sprzęt zakupić dla "amatora" do robienia auta 2008+, np. edc17, chodzi mi o jeden dobry uniwersalny. Autotuner?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 30 January 2019 ![]() |
Tak, pisałem tam o hamulcach. Booo nie chcę spotkać i moi bliscy p**ebów na drodze. Ostatecznie chyba zrozumiałem intencje autora tamtego tematu. Soft turbo, uturbić po prostu by uturbić (ale jakoś tak nie wyszło to od początku; oczywistee). Aczkolwiek w zwykłych rowerach chłop zrównał v-brake z tarczowymi. Dwa całkiem różne systemy... a znam kogoś kto był/trochę się bawił pół-profesjonalnie w zjazd/downhill. No i bez 203mm po co tracić czas. Jakiś czas temu oglądałem na yt chłopaków z podkarpacia którzy bawią się w takie rzeczy. Tzn. uturbić by uturbić. Mają zajawkę. Tam autor tego (innego) tematu w komentarzach znajdzie dziesiątki inspiracji. Z modyfikacją map też sobie radzą z tego co widać po filmikach. Chyba? Może jestem dziwny ale jednak wolę auta które lepiej hamują niż przyśpieszają. Choć wiadomo o głupotach które robi się za kółkiem nie wspominać. Aczkolwiek jak do tej pory nikt nie przedstawił żadnych konkretów. W sprawie modyfikacji map. Ty za to wiele pomogłeś. Lubisz amcary może napiszesz jak to amerykańce nie skręcają i nie hamują; no i nie nadają się na autostrady? Albo po prostu: "nie". Bo tak nie jest. Do downhillu i ogólnie enduro na rowerze v-brake się nie nadaje, ale nie dlatego że za słabo hamuje ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 02 July 2014 Skąd: LOP ![]() |
to ja zadam jedno pytanie do tego tematu, jaki sprzęt zakupić dla "amatora" do robienia auta 2008+, np. edc17, chodzi mi o jeden dobry uniwersalny. Autotuner? Tak autotuner ogarnia bardzo dużo aut. Ja bym do tego dobrał jeszcze flexa i komplet piękny. -------------------- 1.8T + DQ250
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 06 August 2020 Skąd: warszawa ![]() |
Ktoś pisał, że jak złamie nogę to idzie do lekarza. Tak dla przypomnienia by zostać lekarzem, a jeszcze chirurgiem potrzeba lata studiów, lata praktyki i specjalizacji. Po drodze egzaminy. Porównanie tego do wyłączania jakiś funkcji w średnio trudnym sofcie jest niedorzeczne. Z resztą w książkach można tę wiedzę teoretycznie przyswoić. Uzyskać.
Tu się powinno postawić pytanie: od czego jestem forum z założenia racingowo-tuningowe? Od radzenia by iść do tunera, od pisania że takie rzeczy to tylko za pieniądze czy od pomocy? Nie trzeba być profesorem wyłączania depefow żeby wpaść na pomysł zrobienia tego za 1000 od auta u kogoś. Polska to jednak styl życia. |
|
|
![]()
|
|
Do downhillu i ogólnie enduro na rowerze v-brake się nie nadaje, ale nie dlatego że za słabo hamuje ![]() ![]() OMG, jesteś znaFcom. Nigdy nie było hydraulicznych v-braków. ![]() ![]() ![]() Kup sobie jakieś normalne hydrauliczne hamulce tarczowe i się zdziwisz. Trochę się w to bawiłem i gadasz głupoty. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 08 August 2010 Skąd: Busko Zdrój ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
- "Chcę zrobić sobie chiptuning żeby mieć więcej mocy"
- "A hamulce zrobiłeś ?" ![]() Kwintesencja tego forum... -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
Albo:
- Szukam kabla/programu do edycji programu w ecm, polecicie coś? - Nie, ale v-brake nawet metrowej średnich będą słabsze od tarczowych 160mm. ![]() |
|
|
![]()
|
|
No dokładnie jak tu żyć. Ale stary, komediowy wtorek jest twój zgarnąłeś mój uśmiech - serio.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 07:58 |