![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
A ile taki symulator kosztuje? Kupi używanego Westfielda z zapasem paliwa na rok?
![]() Miałem cały zestaw. Fotel, pedały, kiera i PS4, te raczej z wyższej półki. Świetna zabawa, polecam. Ok. można liznąć wiedzy jak się ustawiać do zakrętu, jak wychodzić uczy też koncentracji i cierpliwości. No ale nie zastąpi jazdy tej prawdziwej, no nie... -------------------- A110S
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
A ile taki symulator kosztuje? Kupi używanego Westfielda z zapasem paliwa na rok? ![]() Miałem cały zestaw. Fotel, pedały, kiera i PS4, te raczej z wyższej półki. Świetna zabawa, polecam. Ok. można liznąć wiedzy jak się ustawiać do zakrętu, jak wychodzić uczy też koncentracji i cierpliwości. No ale nie zastąpi jazdy tej prawdziwej, no nie... składam właśnie i dobrze się przy tym bawię. Riga robię sam, PCet to samo, resztę szukam okazji, przecen itp. planuję się w 12 tyś zamknąć z wszystkim. A PC i główny monitor przydadzą mi się do pracy poza graniem bo sobie to tak rozwiązałem żeby móc się szybko przekonfigurować więc koszta się rozkładają. Wolę, żeby moje chłopaki najpierw nabrały szacunku w simracingowych ligach zanim wsadzę je do prawdziwego auta na tor co nastąpi mam nadzieję z początkiem następnego roku. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
I to się chwali. Zarażać chłopaków pasją. Polska potrzebuje nowych Kubiców
![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 30 January 2019 ![]() |
Tommo, kierownica z wyższej półki to kosztuje pod 10 kafli
![]() ![]() ![]() Kontrolm, szukaj bazy Simagic Alpha/ Alpha Mini, latency na najwyższym poziomie, masa ludzi się na to teraz przesiada. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Jak i z autami widać z symulatorami, można wydać przypuszczam każde pieniądze. A jeszcze to poustawiać przecież trzeba itp. No ale na pewno robią robotę skoro takie Asseto Corsa z G29 wciąga i uważam że też coś daje
![]() A wracając do telemetrii - Damian / @Lovelas widziałem Twój film z telemetrią z raceboxa mini właśnie, czy jakoś mógłbyś mi przesłać ten plik z samymi tymi danymi z tego przejazdu żeby do Racechrono wgrać albo circuit tools ? . Bo to jest mniej więcej mój best czas z treningu na semislicku właśnie. I mamy podobny ten czas, ale gdzie ja sp.,.. psuję coś jeśli na końcu prostej mam 140km/h a Ty 120 , podobnie ze szczytem górki a jednak czas taki sam (!) z tym rozpędzaniem może też trop ale tak wstępnie patrząc to ja znacznie wcześniej hamuję, ale z tym wykresem byloby łatwiej. MR2 ma ABS ? EDIT : Mój 1:18 z haczykiem i nałożonymi danymi z racebox (mam nadzieję że dobrze zsynchornizowałem - na linię na górce) , tylko za to bez głosu :-/ https://youtu.be/nFJ-IYJU4YA?si=P70e25hyzJUU9t3J edit 2 - ciekawe zastosowanie MR2 ![]() https://youtu.be/IKjCOlNhJc0?t=85 -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 30 December 2009 ![]() |
AndrzejSR napisz PW, może uda się coś zdziałać, widzę że da się sciągnąć poszczególne sesje z racebox.
Tak MR2 ma ABS i hamuje to całkiem sprawnie, zwykle pierwsza puszcza opona, nie zdarzyło mi się jeszcze zagotować hamulca. Było tam jeszcze troche czasu do urwania, ale twardsza opona na przedniej osi, w aucie z lekkim przodem, to nie jest dobry wybór.. Pierwsze 3 sesje walka z podsterownością, udało się to finalnie załagodzić ciśnieniem w oponie i regulacją tłumienia, ale mimo wszystko to nie to samo co na A052. Co do czasu, na prostych masz wyższe prędkości, ale widzę, że w nie których zakrętach jest odwrotnie, i to pewnie finalnie daje bardzo podobny czas. -------------------- @CoiloversPL
MR2 Spyder 1ZZ Tor łódź 1:00:9 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 December 2021 ![]() |
Spot forumowy na Jastrzębiu wygrał Tommo ![]() ![]() Super te Alpiny ! Trochę takie ciche i ...poukładane . ![]() MR2 niby słaba silnikowo,. w rękach Lovelasa robi robotę ! A ja patrzę na wykresy z racebox : gładkie trafne i za diabła nie mogę dojść dlaczego na treningu na tych samych oponach i ustawieniach miałem 3 sek szybciej niż na czasowkach... Co do samej imprezy Track Day Auto Cup bardzo w porządku. Jest miejsce na parkingu nie ciasnota z setka aut. Jasne zasady. Zaplecze . Straz pożarna , z holowanie. W miarę mozliwosc czystych przejazdów . Ja z niedosytem co do czasu , 1st w pojemności do 1.4 no ale z drugiej strony jak mi syn pomagający dziś powiedział - a niby w jakiej pojemności miałby MNR startować jak ma 1 litr ?? Dobre i mądre dziecko ![]() Dobrze było Cię widzieć Andrzej. Jesteś już legendą i zawsze wprowadzasz dużo urozmaicenia pomiędzy te nudne auta ![]() Ja pojechałem po lekcje, ukryć się w cieniu Tomka ![]() ![]() ![]() ![]() p.s. we Czwartek z Tomkiem i Damianem jedziemy Łódź, ja tym razem MR2.. muszę złamać tę cholerną minutę ![]() -------------------- Toyota MR2 ZW30
1ZZ: Tor Łódź 1.01.55, Tor Poznań 1.57.82 2ZZ: Tor Łódź 1.00.11 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
No i fajnie, auto się musi odwdzięczyć po tylu przebudowach i wkłądzie włozonym !
No legendą to jeszcze nie byłem ![]() Czwarte niby najgorsze ale tylko z tych co wystartowali / ukończyli, no bo tak niewiele brakło.. . Ale właśnie - niewiele, co ja mam powiedzieć ![]() ![]() A naprawdeę każde miejsce i tak jest super , bo możemy robić to co robimy, to już jest mega ! Co do tego BK to takie dziwne trochę, komuś tam sprawdzali mocowanie fotela a mój piankowy nikogo nie zainteresował tylko wymagali siatki bocznej, podczas gdy od zawsze w kitkarach torowych używam kajdanek na ręce , które w seriach wyścigowych otwartych wozów są stosowane i chyba wystarczają. No ale ten Track Day Auto organizują z tego co mówili ludzie z rajdowej szkoły a tam to BK to taki mus, więc wprowadzili. BTW ciekawe czy w oklatkowanych wozcach sprawdzali czy otulina na klatce jest energochłonna FiA costam czy izolacja z castoramy... No i to OC... po kiego ? - jakie OC obowiązuje na torze podczas jazd sportowych (pomiar czasu to już sport) . No ale ok, wymusza zawsze jakieś podstawy przygotowania auta. Aaaa i -apteczka- ? ![]() Tylko trochę to wydłuża i zmniejsza ilość jazdy , spokojnie 1 sesja więcej mogłaby być bez tego. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 02 September 2025 - 20:48 |