Shoutbox 0 nowych PW 

22 Stron V  « < 20 21 22  
Reply to this topicStart new topic
> Westfield SEiW Aerorace Ford Zetec 2.0, ( i czasem trochę o Alfa 156 Cup )
Tommo
post Tue, 12 Aug 2025 - 09:59
Post #421

Forum Clubber

A ile taki symulator kosztuje? Kupi używanego Westfielda z zapasem paliwa na rok? wink.gif
Miałem cały zestaw. Fotel, pedały, kiera i PS4, te raczej z wyższej półki. Świetna zabawa, polecam. Ok. można liznąć wiedzy jak się ustawiać do zakrętu, jak wychodzić uczy też koncentracji i cierpliwości. No ale nie zastąpi jazdy tej prawdziwej, no nie...

--------------------
A110S
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 12 Aug 2025 - 09:59
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
kontrolm
post Tue, 12 Aug 2025 - 10:18
Post #422

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT(Tommo @ Tue, 12 Aug 2025 - 09:59) *
A ile taki symulator kosztuje? Kupi używanego Westfielda z zapasem paliwa na rok? wink.gif
Miałem cały zestaw. Fotel, pedały, kiera i PS4, te raczej z wyższej półki. Świetna zabawa, polecam. Ok. można liznąć wiedzy jak się ustawiać do zakrętu, jak wychodzić uczy też koncentracji i cierpliwości. No ale nie zastąpi jazdy tej prawdziwej, no nie...

składam właśnie i dobrze się przy tym bawię. Riga robię sam, PCet to samo, resztę szukam okazji, przecen itp. planuję się w 12 tyś zamknąć z wszystkim. A PC i główny monitor przydadzą mi się do pracy poza graniem bo sobie to tak rozwiązałem żeby móc się szybko przekonfigurować więc koszta się rozkładają. Wolę, żeby moje chłopaki najpierw nabrały szacunku w simracingowych ligach zanim wsadzę je do prawdziwego auta na tor co nastąpi mam nadzieję z początkiem następnego roku.

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
Tommo
post Tue, 12 Aug 2025 - 14:32
Post #423

Forum Clubber

I to się chwali. Zarażać chłopaków pasją. Polska potrzebuje nowych Kubiców biggrin.gif

--------------------
A110S

+Quote Post
The Driver
post Tue, 12 Aug 2025 - 16:49
Post #424

Frequent User

Tommo, kierownica z wyższej półki to kosztuje pod 10 kafli biggrin.gif a na ps4 pojęcie sim racing nie istnieje wink.gif na konsoli są tylko gierki o charakterze wyścigowym, ale porządnej symualcji tam nie uświadczymy wink.gif Dla mnie topową symulacją jest iRacing, zjada reszte na śniadanie. iRacing ma fajne czucie opon na krawędzi, nie zrywa trakcji zero jedynkowo jak w większości sim np. w Assetto Corsa, i jest to najbliższe temu co znam z reala. Na żadnym innym simie, jak sadzam znajomych, nie ma tak natychmiastowej adaptacji do warunków.

Kontrolm, szukaj bazy Simagic Alpha/ Alpha Mini, latency na najwyższym poziomie, masa ludzi się na to teraz przesiada.

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 12 Aug 2025 - 19:59
Post #425

Forum Clubber

Jak i z autami widać z symulatorami, można wydać przypuszczam każde pieniądze. A jeszcze to poustawiać przecież trzeba itp. No ale na pewno robią robotę skoro takie Asseto Corsa z G29 wciąga i uważam że też coś daje smile.gif

A wracając do telemetrii - Damian / @Lovelas widziałem Twój film z telemetrią z raceboxa mini właśnie, czy jakoś mógłbyś mi przesłać ten plik z samymi tymi danymi z tego przejazdu żeby do Racechrono wgrać albo circuit tools ? . Bo to jest mniej więcej mój best czas z treningu na semislicku właśnie. I mamy podobny ten czas, ale gdzie ja sp.,.. psuję coś jeśli na końcu prostej mam 140km/h a Ty 120 , podobnie ze szczytem górki a jednak czas taki sam (!) z tym rozpędzaniem może też trop ale tak wstępnie patrząc to ja znacznie wcześniej hamuję, ale z tym wykresem byloby łatwiej. MR2 ma ABS ?

EDIT :

Mój 1:18 z haczykiem i nałożonymi danymi z racebox (mam nadzieję że dobrze zsynchornizowałem - na linię na górce) , tylko za to bez głosu :-/

https://youtu.be/nFJ-IYJU4YA?si=P70e25hyzJUU9t3J

edit 2 - ciekawe zastosowanie MR2 wink.gif

https://youtu.be/IKjCOlNhJc0?t=85

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
lovwelas
post Wed, 13 Aug 2025 - 09:45
Post #426

Forum Homee

AndrzejSR napisz PW, może uda się coś zdziałać, widzę że da się sciągnąć poszczególne sesje z racebox.
Tak MR2 ma ABS i hamuje to całkiem sprawnie, zwykle pierwsza puszcza opona, nie zdarzyło mi się jeszcze zagotować hamulca.
Było tam jeszcze troche czasu do urwania, ale twardsza opona na przedniej osi, w aucie z lekkim przodem, to nie jest dobry wybór.. Pierwsze 3 sesje walka z podsterownością, udało się to finalnie załagodzić ciśnieniem w oponie i regulacją tłumienia, ale mimo wszystko to nie to samo co na A052.
Co do czasu, na prostych masz wyższe prędkości, ale widzę, że w nie których zakrętach jest odwrotnie, i to pewnie finalnie daje bardzo podobny czas.

--------------------
@CoiloversPL
MR2 Spyder 1ZZ Tor łódź 1:00:9

+Quote Post
KarolMR2
post Thu, 14 Aug 2025 - 12:20
Post #427

Frequent User

CYTAT(Andrzejsr @ Mon, 11 Aug 2025 - 00:26) *
Spot forumowy na Jastrzębiu wygrał Tommo smile.gif ja przegrałem z całym spotem ale jestem happy że MNR ani raz nie wyspinowal i problemów nie przysporzył za to wrażeń aż nadto smile.gif

Super te Alpiny ! Trochę takie ciche i ...poukładane .smile.gif ale kurde skuteczne !

MR2 niby słaba silnikowo,. w rękach Lovelasa robi robotę !

A ja patrzę na wykresy z racebox : gładkie trafne i za diabła nie mogę dojść dlaczego na treningu na tych samych oponach i ustawieniach miałem 3 sek szybciej niż na czasowkach...

Co do samej imprezy Track Day Auto Cup bardzo w porządku. Jest miejsce na parkingu nie ciasnota z setka aut. Jasne zasady. Zaplecze . Straz pożarna , z holowanie. W miarę mozliwosc czystych przejazdów .

Ja z niedosytem co do czasu , 1st w pojemności do 1.4 no ale z drugiej strony jak mi syn pomagający dziś powiedział - a niby w jakiej pojemności miałby MNR startować jak ma 1 litr ?? Dobre i mądre dziecko smile.gif

Dobrze było Cię widzieć Andrzej. Jesteś już legendą i zawsze wprowadzasz dużo urozmaicenia pomiędzy te nudne auta smile.gif

Ja pojechałem po lekcje, ukryć się w cieniu Tomka smile.gif ale apetyt rósł w miarę jedzenia.. P4 najgorsze miejsce z możliwych, ale wstydu nie było.. szkoda, że na koniec ta GT3RS odjechała, dopadnę ją kolejnym razem biggrin.gif Natomiast ta nitka w lewo z górki to masakra ohmy.gif Pierwszy raz jechałem w tę stronę, a kilka razy na TR już byłem. Za każdym razem zastanawiałem się, czy ktoś nie stoi na dole... no i uczucie przy przestrzeleniu hamowania na górce... zawał biggrin.gif Ale dzień znakomity, impreza fajnie zorganizowana. Pierwszy raz od trzech lat przeszedłem prawdziwie BK, pomimo seryjnego auta.

p.s. we Czwartek z Tomkiem i Damianem jedziemy Łódź, ja tym razem MR2.. muszę złamać tę cholerną minutę smile.gif

--------------------
Toyota MR2 ZW30

1ZZ: Tor Łódź 1.01.55, Tor Poznań 1.57.82
2ZZ: Tor Łódź 1.00.11

+Quote Post
Andrzejsr
post Thu, 14 Aug 2025 - 22:37
Post #428

Forum Clubber

No i fajnie, auto się musi odwdzięczyć po tylu przebudowach i wkłądzie włozonym !

No legendą to jeszcze nie byłem wink.gif

Czwarte niby najgorsze ale tylko z tych co wystartowali / ukończyli, no bo tak niewiele brakło.. . Ale właśnie - niewiele, co ja mam powiedzieć smile.gif (no mogę że poskłądany w garazu , że 1 litr itp ale to wymówki smile.gif

A naprawdeę każde miejsce i tak jest super , bo możemy robić to co robimy, to już jest mega !

Co do tego BK to takie dziwne trochę, komuś tam sprawdzali mocowanie fotela a mój piankowy nikogo nie zainteresował tylko wymagali siatki bocznej, podczas gdy od zawsze w kitkarach torowych używam kajdanek na ręce , które w seriach wyścigowych otwartych wozów są stosowane i chyba wystarczają. No ale ten Track Day Auto organizują z tego co mówili ludzie z rajdowej szkoły a tam to BK to taki mus, więc wprowadzili. BTW ciekawe czy w oklatkowanych wozcach sprawdzali czy otulina na klatce jest energochłonna FiA costam czy izolacja z castoramy... No i to OC... po kiego ? - jakie OC obowiązuje na torze podczas jazd sportowych (pomiar czasu to już sport) . No ale ok, wymusza zawsze jakieś podstawy przygotowania auta. Aaaa i -apteczka- ? smile.gif
Tylko trochę to wydłuża i zmniejsza ilość jazdy , spokojnie 1 sesja więcej mogłaby być bez tego.

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post

22 Stron V  « < 20 21 22
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Tuesday, 02 September 2025 - 20:48