![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 29 October 2012 ![]() |
Szkoda, ja sie zdziwilem jak zwazylem swojego wagona wrx, ze zamiast deklarowanych 1430kg wychodzi 1500kg (z 3/4 baku, bez kola zapasowego i podnosnika). Ciekaw jestem jaka jest realna waga sedana, tym bardziej lekko odchudzonego.
Clio RS sie nie nacieszyles zbyt dlugo; sam pisales ze ulegles modzie - nie spodobalo CI sie? WRX lepiej sie wg. Ciebie nadaje do zabawy na torze? Zastanawialem sie mocno nad tym autem pod katem pojezdzawek i doszedlem do wniosku (ogladalem kilka sztuk, ale jazda tylko po drodze), ze polift jest duzo lepszy (lepszy uklad kierowniczy, krotsze przelozenia 1, 2, 3 a dluzsze 4, 5, 6; silnik z wieksza moca realne 190-200KM po mapie w przedlifcie vs 215-220KM w polifcie), ale polifty kosztuja na poziomie WRXow, jak nie lepiej :/ I z drugiej strony jak porownanie WRX vs Megane? Masz porownanie z jazdy na codzien i jazdy po torze z 3ch ciekawych wozow, podziel sie wrazeniami ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 10 November 2015 ![]() |
Clio sprzedałem bo planowałem jeździć Track Masters, a auto strasznie się męczyło na torach z długimi prostymi. W dodatku było wolniejsze od WRX i nie miało szpery, a nie planowałem ładować w nie kasy, bo traktowałem je raczej jako gruza
![]() Megane jest szybsza od WRX, ale moim zdaniem znacznie trudniej się nią szybko jeździ + zdecydowanie gorzej hamuje. W kwestii hamowania tych trzech wozów to: 1. Clio 3 RS (DS1.11 przód, tarcza brembo po 150 / DS2500 tył, tarcza trw za 300zł) 2. WRX (DS2500 przód, dba t2 ; DS2500 tył, dba szutrowa) 3. Megane (DS1.11 przód, oem tarcza dwumateriałowa / oem tył) Clio dosłownie staje w miejscu + mega dobrze się rotuje w zakręcie. Z wad - papierowe skrzynie, ja ubiłem synchro 3 biegu na pierwszym wyjeździe, jest też dosyć ciężkie - bez paliwa i kierowcy było bodajże 1150kg (już bez kanapy i z kubłami). Z przewag nad Subaru - nie gnije, da się trafić nie bite, części są tanie. Ja w swoim robilem na początek sezonu serwis, to OEM amory z Cup'a na przód są po 250zł, poli też jest tanie bo jest go mało, hamulce śmiesznie tanie (i raczej zbytnio nie schodzą). Tutaj możesz sobie zobaczyć jak to wygląda kosztowo: https://renaultsport.pl/viewtopic.php?f=106&t=4265 Na plus megany to jak się zbiera z dołu i to, że można nią dojechać na kołach na tor. Tutaj filmik z Poznania: https://www.youtube.com/watch?v=WLYQEHfo0y0 -------------------- ---
Megane RS Trophy 2019 : Silesia Ring 1.57:27; Poznań 1:50.87; Slovakia Ring: 2:32.40; Brno: 2:31.8 |
|
|
![]()
|
|
Nastąpiła "najlepsza modyfikacja WRX" - sprzedaż i kupno STI
![]() 2003, BlobEye, bez DCCD ![]() ![]() Auto praktycznie seria, ma jakieś delikatnie "mody": wtryski 830, 3" wydech, i poli w tylnym zawiasie i na poduszkach magla, z tyłu Torsen z GH W planach: - zmiana wydechu na coś cichszego - wklady amorów z regulacją twardości i delikatnie twardsze sprężyny (chyba że trafi się jakiś używany markowy gwint) - rewizja skrzyni (niestety 5->4 zgrzyta) Z ciekawostek - auto miało kiedyś "Prodrive Performance Pack", ale w Polsce i tak było remapowane ![]() P.S. Tak, to anglik po przekładce ![]() -------------------- ---
Megane RS Trophy 2019 : Silesia Ring 1.57:27; Poznań 1:50.87; Slovakia Ring: 2:32.40; Brno: 2:31.8 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Dobry ruch, jak chodzi o Subaru to cokolwiek innego niż Sti ma mały sens.
Inna sprawa że Sti to juz cenowo jakieś chore pułapy osiagają... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Aktualnie lepiej ciut dorzucic i kupic EVO
![]() Subaryny ok, ja sam szukalem WRX-a na upalenie, ale zanim sie wzialem do roboty to ceny chore jak kiedys za STI. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Aktualnie to lepiej szukać czegoś nowszego niż zamęczone Evo i STi z ich chorymi cenami
![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Ciezko cos sensownego znalezc z nowej motoryzacji., dlatego nadal sie kupuje te zmeczone STI czy EVO.
Dzis jade ogladac 200sx s13 za 55k PLN, bo nie widze alternatywy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Nie lepiej cos nowszego?
https://m.olx.pl/d/oferta/nissan-370z-manua...D5-IDQ02B2.html -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
370z do upalania zamiast imprezy i evo?
Rzeczywiście lepszy kandydat to yaris gr po zwiększeniu budżetu albo focus rs mk3. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Nie lepiej cos nowszego? https://m.olx.pl/d/oferta/nissan-370z-manua...D5-IDQ02B2.html Potrzebuje 4 miejsca ![]() ![]() Jeszcze M3 e46 sie wpasowuje, ale to juz blizej 80-100k PLN, EVO kolo 100k, STI kolo 70-90k. No nie ma nic. Taki WRX obleci, ale nie warto sie bawic w robienie STI, bo wyjdzie drozej i gorzej. Ciezkie zycie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 30 March 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
370z do upalania zamiast imprezy i evo? Rzeczywiście lepszy kandydat to yaris gr po zwiększeniu budżetu albo focus rs mk3. Całkiem przypadkiem. Mam takiego #RSMK3 do sprzedania ![]() ![]() -------------------- KZ Kart Łódź 54.1
MX5 Łódź 58.3 / Poznań 1:47.0 / Silesia 1:54.3 Vette C5 Silesia 1:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Potrzebuje 4 miejsca ![]() ![]() Jeszcze M3 e46 sie wpasowuje, ale to juz blizej 80-100k PLN, EVO kolo 100k, STI kolo 70-90k. No nie ma nic. Taki WRX obleci, ale nie warto sie bawic w robienie STI, bo wyjdzie drozej i gorzej. Ciezkie zycie ![]() To jest jeszcze rx8. Swietne auto z dobrym zawiasem ukladem kierowniczym i heblami 4 drzwiowe i 4 osobowe. Jakis pierwszy lepszy choc nie wiem czy najszczesliwszy. https://allegrolokalnie.pl/oferta/mazda-rx8...p-sr20det-340km Mozna spytac tez jackkpl z forum czy swojej jeszcze nie sprzedal (1m44 na semi na poznaniu nia zrobil pare lat temu) -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie lepiej cos nowszego? https://m.olx.pl/d/oferta/nissan-370z-manua...D5-IDQ02B2.html Tylko mocy za bardzo nie zrobisz(a przynajmniej nie łatwo), z gratami różnego rodzaju w kwestii zawiasu czy hamulców też raczej nie jest tak różowo jak w przypadku evo czy sti... Ale 55k za s13 to bym nich... nie dał. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 08 May 2007 Skąd: Mielec ![]() |
IMO tylko Beemki w tej chwili da się poskładać do upalania w sensownych pieniądzach jak ma być względnie mocne, wszystko inne odjechało z cenami daleko w kosmos
Części do BMW też odjechały, ale coś się jeszcze da poskładać. Ogólnie dobre czasy już były |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Rok temu tez bym nie dal. Teraz tyle kosztuje. Ja nie widze innego, 4 miejscowego RWD z doladowanym silnikiem i takim know-how jak 200sx, w tej cenie. No jest 300zx ale to krowa i obsluga 5x trudniejsza. Ale w 200sx know-how polega chyba na tym, że wszystko co tam jest leci do śmietnika? ![]() Po wprowadzeniu tego całego know-how i tony aftermarketowych części, to i tak będzie poziom cenowy m3 e36/e46. Najważniejsze, że spełni podstawowe założenia - na trasie będzie tragiczny, za to na torze złoi go civik ![]() -------------------- ---
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Nie od dziś wiadomo że 200sx to auto przeznaczone do motosportowego disco polo.
|
|
|
![]()
|
|
TO wiadomo, tylko drift i tyle. Nie mniej jednak, zobaczymy ile 200sx zrobi w tym roku na torze w Brnie i na Autodromie Most.
Bogus, tez przeciez nie kupiles STI, aby robic max czasy na torze, przeciez wiadomo, ze Subaru nie skreca ![]() No te civici, ciagle loja, ale przod naped nie dla mnie ![]() Cos nowego dlubnales w Subarynie? |
|
|
![]()
|
|
TO wiadomo, tylko drift i tyle. Nie mniej jednak, zobaczymy ile 200sx zrobi w tym roku na torze w Brnie i na Autodromie Most. Bogus, tez przeciez nie kupiles STI, aby robic max czasy na torze, przeciez wiadomo, ze Subaru nie skreca ![]() No te civici, ciagle loja, ale przod naped nie dla mnie ![]() Cos nowego dlubnales w Subarynie? W Subarynie nic nie dłubię, nie mam niestety czasu, jedynie doprowadzam ją do porządku (cichszy wydech, wymieniam jakieś połamane plastiki) - to auto i tak nie dogoni "aut szybkich". Na torze upalam obecnie Megane, bo jest prościej i paradoskalnie taniej (odpada laweta, auto jest prawie nowe - mniejsza szansa na niespodzianki). Chyba jedyny wyjazd w tym roku na tor Subaru to SuperOES na Kielcach w najbliższy weekend. btw. Subaru "prawie" skręca, trzeba mu trochę w tym pomóc ![]() -------------------- ---
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Rok temu tez bym nie dal. Teraz tyle kosztuje. Tyle że łatwo jest za te pieniądze kupić syf, janusze zwęszyli biznes i sprzedają trupy... Znajomy oglądał, najtańsze nie było, a stan słaby. Z tego co pamiętam to to auto kupił potem jakiś bodaj czech i się okazało, że syf w papierach nieziemski, bo chyba z rosji było, a kontaktu z właścicielem brak ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 03:01 |