![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Zawiało Korwin -Mikksizmem ![]() Broń nas panie od tak rozumianej wolności obywatelskiej. przecież masz to na codzień - w cywilnych autach nie ma klatek a jeżdżą szybciej niż na odcinkach specjalnych potem trzeba ich zdrapywać z asfaltu. Szlachtują się nożami kupionymi w sklepie, rozbijają rodziny wódką z monopolowego. Jakoś tutaj nikomu nie zależy na zmianach skoro wódkę można kupić nawet na stacji. Tak - to jest wolność obywatelska. Państwo nie dopilnuje żebyś sobie broń boże nożem kuku nie zrobił. Jak ktoś wierzy tam też bóg pozostawił wolną wolę dzięki czemu możesz podpisać pakt z szatanem za życia a u schyłku zapierdzielać do kościoła bo ci się przypomniało że winy trzeba odkupić. Światła stawiane wszędzie gdzie się da i jak się da, plantacje rond, ławice fotoradarów bo przecież głąby nie umieją jezdzić więc trzeba wszystkim skomplikować życie zamiast rozwinąć system szkolenia młodych kierowców o zajęcia praktyczne na płytach poślizgowych itp. A teraz dbają żebyś się nie potruł zakazując spalinopwych aut - podoba Ci się to ? (jak jadę za śmierdzącym dieslem to jestem za ![]() Nadopiekuńcze państwo (które teraz rodzą się na całym świecie dbając byś się zaszczepił) to jest dopiero zmora społeczeństwa. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
Mesendżer Krzych Rozkoszy |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Sorry nie przekonują mnie argumenty w stylu : przecież mogą cię rozjechać na chodniku, więc nie ma problemu bezkarnie wejść na słup wys. napięcia, bawić się nabitą bronią w miejscach publicznych, jechać przez miasto z zepsutymi hamulcami itd.
Zakładasz z góry, że wszyscy ludzie są rozsądni, przewidywalni i świadomi swoich czynów. Niestety nie są. Dlatego pewne bariery ochronne w rozwiniętych społeczeństwach są nieodzowne. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Sorry nie przekonują mnie argumenty w stylu : przecież mogą cię rozjechać na chodniku, więc nie ma problemu bezkarnie wejść na słup wys. napięcia, bawić się nabitą bronią w miejscach publicznych, jechać przez miasto z zepsutymi hamulcami itd. Zakładasz z góry, że wszyscy ludzie są rozsądni, przewidywalni i świadomi swoich czynów. Niestety nie są. Dlatego pewne bariery ochronne w rozwiniętych społeczeństwach są nieodzowne. Skrajne przypadki nigdy nie są reprezentatywne. Natomiast to, że ponad 30 lat "od upadku komunizmu" nadal nie zrobiono porządku z przepisami, normalnych ubezpieczeń dla samochodów używanych do sportu pokazuje, że komunizm upadł tylko w teorii. Dlaczego nie mogę mieć legalnie zmodyfikowanego samochodu, który przejdzie odpowiednie badania i będę mógł się nim cieszyć 20 x w roku na torze + legalnie dojechać na ten tor na kołach? -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Skrajne przypadki nigdy nie są reprezentatywne. Natomiast to, że ponad 30 lat "od upadku komunizmu" nadal nie zrobiono porządku z przepisami, normalnych ubezpieczeń dla samochodów używanych do sportu pokazuje, że komunizm upadł tylko w teorii. Dlaczego nie mogę mieć legalnie zmodyfikowanego samochodu, który przejdzie odpowiednie badania i będę mógł się nim cieszyć 20 x w roku na torze + legalnie dojechać na ten tor na kołach? Ja bym nie uznawał tego jako wyraz faktycznego ustroju państwa czy podejścia do szeroko rozumianej wolności obywatelskiej a raczej słabej jakości klasy politycznej oraz miernego zainteresowania społeczeństwa w aktywnym udzielaniu się w jej poprawie. To jest imo wielki problem tego kraju i wynika pewnie z uwarunkowań historycznych. . -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Ja bym nie uznawał tego jako wyraz faktycznego ustroju państwa czy podejścia do szeroko rozumianej wolności obywatelskiej a raczej słabej jakości klasy politycznej oraz miernego zainteresowania społeczeństwa w aktywnym udzielaniu się w jej poprawie. To jest imo wielki problem tego kraju i wynika pewnie z uwarunkowań historycznych. . WIesz co, kiedyś nawet dzwoniłem do posła w tej sprawie. To mi powiedział, że przecież nasze przepisy to regulują i nie ma problemu ,żeby mieć samochód rajdowy z legalnym przeglądem. Nie zgodzę się, że społeczeństwo się nie interesuje. Po prostu od dziesiątek lat rządzący mają nas w dupie, a i tak znajdują wystarczająco dużo poparcia, żeby dalej rządzić. Wystarczy 2 tygodnie prania mózgu przed wyborami w TV i większość jest omamiona... -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
no to nadal zapytam - ile było powiedzmy w ostatniej pięciolatce sytuacji gdzie klatka wyrządziła krzywdę ? a są statystyki na poziomie światowym? masz do nich dostęp? chętnie bym popatrzył. bo nie wiem czy pamiętasz, ale to nie wymysły pzmot. a klatka wbita w kss będzie dopuszczona bez gadania na całym świecie - jedna z pochodnych ustandaryzowania sprawy(o ile można to tak nazwać) odgórnie na poziomie warunków dopuszczenia na całym świecie. także jak masz dane odnośnie wypadków z klatkami na świecie to się podziel, a jeśli nie to gówno warty argument w tym przypadku. ps. klatka z kibelrury przeszła bk bodaj kyrterium kamionki, nawet ostatnio z kimś o tym rozmawiałem. |
|
|
![]()
|
|
WIesz co, kiedyś nawet dzwoniłem do posła w tej sprawie. To mi powiedział, że przecież nasze przepisy to regulują i nie ma problemu ,żeby mieć samochód rajdowy z legalnym przeglądem. Nie zgodzę się, że społeczeństwo się nie interesuje. Po prostu od dziesiątek lat rządzący mają nas w dupie, a i tak znajdują wystarczająco dużo poparcia, żeby dalej rządzić. Wystarczy 2 tygodnie prania mózgu przed wyborami w TV i większość jest omamiona... Od wielu lat polowa uprawnionych do głosowania obywateli regularnie nie chodzi na wybory, nie interesują się kompletnie polityką, tą krajową jak i lokalną.. A politycy i tak będą rządzić nawet jak pójdzie garstka ludzi na wybory. Niektórym nawet to pasuje... A rządzący mają w d.. społeczeństwo bierne politycznie i ślepe na to co się w kraju odwala. Najważniejszy czubek własnego nosa. Nie umiemy się skonsolidować, zmobilizować, zademonstrować, masowo. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Od wielu lat polowa uprawnionych do głosowania obywateli regularnie nie chodzi na wybory, nie interesują się kompletnie polityką, tą krajową jak i lokalną.. A politycy i tak będą rządzić nawet jak pójdzie garstka ludzi na wybory. Niektórym nawet to pasuje... A rządzący mają w d.. społeczeństwo bierne politycznie i ślepe na to co się w kraju odwala. Najważniejszy czubek własnego nosa. Nie umiemy się skonsolidować, zmobilizować, zademonstrować, masowo. Idziemy w offtop, ale moim zdaniem system skutecznie się broni. Był swojego czasu Kukiz - człowiek "z zewnątrz". Zagospodarował niezadowolenie i wyszło jak wyszło. Niektórym brakuje już chęci do walki, bo to coś w stylu wylewania wody z łódki durszlakiem. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Idziemy w offtop, ale moim zdaniem system skutecznie się broni. Był swojego czasu Kukiz - człowiek "z zewnątrz". Zagospodarował niezadowolenie i wyszło jak wyszło. Niektórym brakuje już chęci do walki, bo to coś w stylu wylewania wody z łódki durszlakiem. Mamy obecnie typowo populistyczną władzę, która całą swoją energię kumuluje na utrzymaniu władzy a nie mądrym prawie. Problem o którym dyskutujemy dotyczy wprost garstki ludzi w skali kraju. Rządzący mają na nich wywalone i martwią się jak zadowolić emerytów, ludzi ubogich których są miliony bo ci mają "dobrze" zagłosować w wyborach. Mniejszości, margines społeczny i ich problemy kompletnie ich nie interesują. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
oj nie, interesują ich bardzo, ale tylko na zasadzie pożytecznych idiotów.
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
oj nie, interesują ich bardzo, ale tylko na zasadzie pożytecznych idiotów. Nie ten target. Motorsport to niszowa i kojarzona z sukcesem finansowym grupa. PiS raczej z nimi walczy niż chce mieć w elektoracie. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 22 November 2009 ![]() |
Przecież to nie wina PIS, że jest taki cyrk z autami do sportu a samych dziadów z PZM.
Zapytajcie 20 osób na ulicy przypadkowych to nie będzie miało bladego pojęcia o sporcie motorowym. Orlen ładuje grubą kasę w przygonskiego i kolegów to się pytam co oni robią dla poprawy sytuacji ? Podpowiem, że nic. Czy zatrzymywanie aut na barbórce odbiło się jakimś echem ? Czy politycy jakiejkolwiek frakcji się tym zajęli ? Nie bo dziady z PZM mają to w starych dupach. |
|
|
![]()
|
|
Przecież to nie wina PIS, że jest taki cyrk z autami do sportu a samych dziadów z PZM. Zapytajcie 20 osób na ulicy przypadkowych to nie będzie miało bladego pojęcia o sporcie motorowym. Orlen ładuje grubą kasę w przygonskiego i kolegów to się pytam co oni robią dla poprawy sytuacji ? Podpowiem, że nic. Czy zatrzymywanie aut na barburce odbiło się jakimś echem ? Czy politycy jakiejkolwiek frakcji się tym zajęli ? Nie bo dziady z PZM mają to w starych dupach. PZM nie jest od uchwalania prawa w tym kraju. Nawet kiedy dotyczy branży którą się zajmuje. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Ale po co w to mieszac pzm. Niech oni sobie organizuja swoje regionalne imprezy a reszta ludzi niech indywidualnie robi swoje. Mi pzm na prawde do niczego nie jest potrzebny. Tak samo fia czy inne pseudoorganizacje.
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
PZM nie jest od uchwalania prawa w tym kraju. Nawet kiedy dotyczy branży którą się zajmuje. PZM od momentu powstania jest reprezentantem zawodników. To ta organizacja powstała aby lobbować takie sprawy. A oczywistym jest, że jeśli sprawa ta była by odpowiednio promowana i komuś by się chciało to prawo można zmienić w jedną noc jak już mieliśmy okazję się przekonać. Przykładem jest w Polsce praktyczna legalizacja marihuany pod postacią wprowadzenia tzw. trawy medycznej. Teraz każdy zainteresowany załatwia sobie receptę i legalnie sobie może.palic super zioło. Dało się i to za PIS gdzie słowo narkotyki jest na równi z lgbt |
|
|
![]()
|
|
A tak od siebie to polecam znaleźć diagnostę który zmieni ilość miejsc i wpisze zmiany konstrukcyjne do dokumentacji która następnie niesie się do urzędu. Nie wiem na mocy jakich przepisów to działa bo jeden diagnosta mowi, że się nie da, a inny , że na luzie można.
Do swojego auta mam książeczkę gdzie jest opisane, że mam klatkę, numer homologacji klatki, pasy i fotele z numerem homologacji fia i w urzędzie to przechodzi ( przynajmniej rok temu przechodziło ). Zmieniają liczbę miejsc w aucie na 2 w dowodzie a do dokumentacji urzedowej dołączają wspomniana książeczkę. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 18 November 2020 ![]() |
Ja jestem po takiej zmianie. Dwa miejsca wbite w dowód i w urzędzie jak słyszą klatka to dostają piany. Mam nadzieję, że przynajmniej z rollbarem nie będzie problemu.
|
|
|
![]()
|
|
PZM od momentu powstania jest reprezentantem zawodników. To ta organizacja powstała aby lobbować takie sprawy. A oczywistym jest, że jeśli sprawa ta była by odpowiednio promowana i komuś by się chciało to prawo można zmienić w jedną noc jak już mieliśmy okazję się przekonać. Przykładem jest w Polsce praktyczna legalizacja marihuany pod postacią wprowadzenia tzw. trawy medycznej. Teraz każdy zainteresowany załatwia sobie receptę i legalnie sobie może.palic super zioło. Dało się i to za PIS gdzie słowo narkotyki jest na równi z lgbt Każdy załatwia sobię receptę powiadasz...czyli tzw. lewą ![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Każdy załatwia sobię receptę powiadasz...czyli tzw. lewą ![]() Nie słyszałem o lewych receptach. Nie widzę też sposobu aby taką w aptece zrealizować. Jeśli chcesz palić trawę to ogarnięty rodzinny ci to wypisze pod byle pretekstem. Jak można się domyślić trawa jest czymś na pograniczu szamanstwa a uważanym za lek tylko dlatego, że bardzo poważne lobby doprowadziło do zmiany prawa. Wiec wycieczka do rodzinnego, bajeczka o bezsenności, stresie, bólu pleców i inne pierdoły i masz receptę. Legalnie. |
|
|
![]()
|
|
Nie słyszałem o lewych receptach. Nie widzę też sposobu aby taką w aptece zrealizować. Jeśli chcesz palić trawę to ogarnięty rodzinny ci to wypisze pod byle pretekstem. Jak można się domyślić trawa jest czymś na pograniczu szamanstwa a uważanym za lek tylko dlatego, że bardzo poważne lobby doprowadziło do zmiany prawa. Wiec wycieczka do rodzinnego, bajeczka o bezsenności, stresie, bólu pleców i inne pierdoły i masz receptę. Legalnie. Czyli lobby, ktore do tej pory zarabialo na tym,ze byla nielegalna przegrało z drugim lobby ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 17 September 2025 - 17:52 |