![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 14 September 2015 ![]() |
Jak wejdą te przepisy, to do zdjęcia wstawią inna "sztukę". Zawsze się coś wymyśli.
Z usa oglądałem kiedyś filmik na YT i tam koleś pojechał tylko podał dane auta, podłączyli do wydechu sondy i jeśli mieścił się w normach, to przegląd pozytywny. Żadnych więcej badań, ale to pewnie też zależy który stan. -------------------- AGU 1,8t + det3 PB , gsxf 1200 + speeduino
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Tak dla opisania jaka mamy rzeczywistosc
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid...source=timeline -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
Z roku na rok coraz gorzej. Zaczynam się zastanawiać czy by nie wyrejestrować swojej "rajdówki" lub sprzedać i kupić cywila dla funu...
-------------------- 306 GTI-6
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Masakra
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Masakrą jest to, że tak potężna Organizacja jaką jest PZMot przez tyle lat swego istnienia nie lobbowała skutecznie za czystymi i jednoznacznymi przepisami dot. aut sportowych, tylko "legalizowała" kombinowanie i lawirowanie, niejednoznacznośc, uznaniowość itd. Uda się albo się nie uda ( spotkać "niewłaściwy" patrol policji tym razem, w sumie to trochę takie "motosportowe"- to uda się albo się nie uda ( taki czarny humor - wyjaśniam) . I policja i te załogi to ofiary płynnej interpretacji niejednoznacznych i niespójnych , czy braku dedykowanych autom z przeróbkami, przepisów.
Ale może dzięki temu rajdowi Barbórka się trochę szumu zrobi i w jedną, albo drugą jednoznacznie zostaną te sprawy rozwiązane. Pewnie w jedną wiadomą, bo klimat do poszerzania przepisów o dopuszczanie "SAM"ów najlepszy chyba nie jest... -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Masakrą jest to, że tak potężna Organizacja jaką jest PZMot przez tyle lat swego istnienia nie lobbowała skutecznie za czystymi i jednoznacznymi przepisami dot. aut sportowych, tylko "legalizowała" kombinowanie i lawirowanie, niejednoznacznośc, uznaniowość itd. Uda się albo się nie uda ( spotkać "niewłaściwy" patrol policji tym razem, w sumie to trochę takie "motosportowe"- to uda się albo się nie uda ( taki czarny humor - wyjaśniam) . I policja i te załogi to ofiary płynnej interpretacji niejednoznacznych i niespójnych , czy braku dedykowanych autom z przeróbkami, przepisów. Ale może dzięki temu rajdowi Barbórka się trochę szumu zrobi i w jedną, albo drugą jednoznacznie zostaną te sprawy rozwiązane. Pewnie w jedną wiadomą, bo klimat do poszerzania przepisów o dopuszczanie "SAM"ów najlepszy chyba nie jest... hajs sie zgadza, to po co maja coś lobbować? -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Masakrą jest to, że tak potężna Organizacja jaką jest PZMot przez tyle lat swego istnienia nie lobbowała skutecznie za czystymi i jednoznacznymi przepisami dot. aut sportowych, tylko "legalizowała" kombinowanie i lawirowanie, niejednoznacznośc, uznaniowość itd. Uda się albo się nie uda ( spotkać "niewłaściwy" patrol policji tym razem, w sumie to trochę takie "motosportowe"- to uda się albo się nie uda ( taki czarny humor - wyjaśniam) . I policja i te załogi to ofiary płynnej interpretacji niejednoznacznych i niespójnych , czy braku dedykowanych autom z przeróbkami, przepisów. Ale może dzięki temu rajdowi Barbórka się trochę szumu zrobi i w jedną, albo drugą jednoznacznie zostaną te sprawy rozwiązane. Pewnie w jedną wiadomą, bo klimat do poszerzania przepisów o dopuszczanie "SAM"ów najlepszy chyba nie jest... Otóż to, nic dodać, nic ująć. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica ![]() |
a kiedy PZMot cokolwiek zrobił użytecznego? Banda komuchów jak wszędzie... położyli łapę na części motorsportu, wymyślają chore regulaminy zawodów i migają się od legalizacji pewnych modyfikacji w autach do sportu. Do likwidacji jest ten cały k****dołek i monopol, który zbudowali. Czystość rywalizacji i wartości sportowe to obce im pojęcia. Kolesiostwo, układy. mało to było razy, że z pzm wyciekły dane konkretnego odcinka np w offroadzie gdzie nie możesz sie zapoznać z trasą bo liczy się twoja orientacja? i to dziwnym trafem do załóg które znają się osobiście z organizatorami/członkami PZM. w KJS ta sama patologia... największa to ta, że startują tam auta dopasione gruuubą monetą którym niewiele brakuje do WRC. a zdaje się, że ideą zawodów jest to że każdy może wystartować, sprawdzić się i jakąś konkurencję/walkę nawiązać żeby poczuć adrenalinę i tą walkę.
CYTAT KJS - Konkursowa Jazda Samochodem to impreza motoryzacyjna, zrzeszająca kierowców-amatorów chcących pościgać się własnym autem z innymi zawodnikami o najlepszy czas. Jednozdaniowy opis imprezy a tymczasem nie ma tam amatorów, auta profesjonalnie przygotowane do sportu mające się nijak do amatorstwa. Juz nie wspomnę, że podział klasy jest też dziwny czasami. co roku biją się w pierś, przyznają do jakichś błędów, obiecują złote góry jak to teraz będzie dobrze i robią znów to samo. już ludziom zbrzydło ich słuchać. -------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
Ale może dzięki temu rajdowi Barbórka się trochę szumu zrobi i w jedną, albo drugą jednoznacznie zostaną te sprawy rozwiązane. Niestety pewnie nic się nie zmieni. Tyle razy słyszałem, że biorą się w końcu za zmianę przepisów i do tej pory nic nikt komkretnego nie zrobił. Nawet nie można wyrejestrować normalnie samochodu w sposób legalny... -------------------- 306 GTI-6
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 02 October 2020 ![]() |
w dzisiejszych czasach widząc tych pajaców, to człowiek zaczyna się bać, a nie czuć się bezpieczny. Mi też kilka razy zabierali dowód, bo za mały prześwit itp... Komuna nic więcej, kasa przerób musi być.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Z rajdem był taki problem, że zatrzymali tylko te dwa auta, więc zacząłem się zastanawiać i gdzieś rzuciłem temat na facebooku, czy aby przypadkiem ktoś ich nie podjebał. Co się okazało? Oba srały ogniem na chodnik. I o ile wydech z prawej strony mi nie przeszkadza, o tyle gdybym dostał ogniem po nogach to sam bym się wkurwił.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 08 February 2016 Skąd: Piła ![]() |
Z rajdem był taki problem, że zatrzymali tylko te dwa auta, więc zacząłem się zastanawiać i gdzieś rzuciłem temat na facebooku, czy aby przypadkiem ktoś ich nie podjebał. Co się okazało? Oba srały ogniem na chodnik. I o ile wydech z prawej strony mi nie przeszkadza, o tyle gdybym dostał ogniem po nogach to sam bym się wkurwił. Tak coś czułem że sytuacja nie była tak trywialna. ![]() |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Z rajdem był taki problem, że zatrzymali tylko te dwa auta, więc zacząłem się zastanawiać i gdzieś rzuciłem temat na facebooku, czy aby przypadkiem ktoś ich nie podjebał. Co się okazało? Oba srały ogniem na chodnik. I o ile wydech z prawej strony mi nie przeszkadza, o tyle gdybym dostał ogniem po nogach to sam bym się wkurwił. To mnie zawsze zaskakuje. Zrobienie wydechu porządnego to dojdzie 10-15kg, a będzie spokój. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Pewne info czy legenda? Audi ma wydech z tylu blisko osi podłużnej pojazdu.
Temat z wydechem to dobry przyklad na szukanie dziury w d.. Zobaczcie jak ma wydechy mercedes slr mclaren. I to pewnie nie jedyny taki woz. Za chwile czuje beda szly legendy jak zle i niedobre ford i audi spalily po dwie wioski w drodze na rajd -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Temat z wydechem to dobry przyklad na szukanie dziury w d.. Zobaczcie jak ma wydechy mercedes slr mclaren. I to pewnie nie jedyny taki woz. I też pluje z niego ogniem? Seryjnie z fabryki? Absolutnie nie jest moim zamiarem obrona policjantów, ale jeśli faktycznie były jakieś skargi - co taki policjant miał zrobić? Olać? Kolejna byłaby na niego. Niestety, ludziom się nudzi, potrafią pisać skargi tylko dlatego, że nie mają nic innego do roboty - temat znany z autopsji (nie że ja piszę, ale widuję od czasu do czasu takie pierdolondo - ostatnio kobieta skarżyła się, że 11.11 nikt telefonu w urzędzie nie odbierał ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Pewne info czy legenda? Audi ma wydech z tylu blisko osi podłużnej pojazdu. W relacji z Karowej wyraźnie było widać, że Sierra miała wydech skierowany w prawo i pluła ogniem, co do Audi to się nie wypowiem. -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Bez znaczenia czy miała skierowany w dół, lewo, prawo czy do góry , auto przejeżdża okazjonalne po drogach publicznych raz na może trzy miesiące
Jak już ktoś taki drobiazgowy i szczegółowy dlaczego nie czepia się tych wszystkich pożal się Boże czoperów, harlejów i choj wie czego gdzie słychać a nie widać i żeby to normalnie jechało, a tam 90%to jebane atencjusze ubrane w skórki itd., co kreca te śmietniki w niebiosa i myślą ze ludzie jak na nich patrzą to im zazdroszczą... -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Ja nikogo nie usprawiedliwiam, po prostu jak zobaczyłem tą Sierrę na Karowej, to od razu się domyśliłem za co ją zatrzymali.
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Niee, nie napisałem bezpośrednio do Twojego posta, tylko ogólnie bo zaczyna się szukanie dziury w całym
![]() Rajdówki są jakie są, były i będą, to nie Golf ze sprężynami ujebanymi, roolbarem z allegro za 800zl albo sifik zajechany każdy kto ma choć odrobinę oleju w głowie wie ze tak było jest i będzie i te auta muszą się przemieszczać Nie pojmuje co taki policjant ma w głowie prujac się w tych dwóch konkretnych przypadkach, wstyd -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 23:15 |