![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 February 2013 Skąd: Namysłów ![]() |
Gdyby wstawili auto tam, gdzie Ty, to też by wiedzieli ![]() W punkt ![]() -------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 28 December 2008 Skąd: jelenia góra ![]() |
Ten filtr paliwa w środku to słaby temat, ja bym w kabinie nie robił żadnych złączek paliwowych - niech się cokolwiek poluzuje.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 31 August 2009 Skąd: Wisła ![]() |
Ciekaw jestem czy to z mojej winy czy coś się poprostu popsuło
![]() ![]() https://www.youtube.com/embed/YPe1QnZ89vw A teraz słychać że kręci jakby bez świec https://youtu.be/aAgF0TdHyAk -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 27 February 2014 ![]() |
Bez świec mając sprężanie jest inny dźwięk, tu chyba sprężania brakuje na 4.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
No wiatru to tam nie ma, pokrywka w górę, a potem czapka.
![]() -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Na szybko dziś zrzuciłem pokrywę, patrzę, łańcuch elegancko napięty. Wykręciłem świece, zajrzałem do środka i... Odbite zawory na 5tym cylindrze jak na foto
![]() Złapałem za wał i przekręciłem silnikiem i dół się obraca a góra stoi jak wryta, na dole spadł z wału łańcuch albo nie wiem, może zeby zjadło czy coś. Zdarzały się w vałerach jakieś takie klocki z rozrządem? -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Już wszystko wiadomo. Odkręciła się śruba na wałku pośrednim. Zapewne nie dokręciłem. No trudno, wyciągam piec i działam.
![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Najgorszy typ usterki czyli z własnego niedopatrzenia
![]() |
|
|
![]()
|
|
No niestety. To mój pierwszy projekt i dobrze że w ogóle odpalił haha. Zobaczymy co będzie dalej. Nie wiem tylko czy sprawdzić na szczelność cylinder i gdyby się okazało że jest ok to tak zostawić czy lepiej jak już zawory dotknęły będzie ryzyko że ulecą... Może się okazać że nieszczelne i problem w sumie rozwiązany
-------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
Ja już wolę coś sam spaprać, niż zapłacić komuś grubą kasę za podobną wtopę. +100, -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Wymień zawory. Mogą podprostować się i być szczelne, ale po czasie urwie się grzybek. Ja już wolę coś sam spaprać, niż zapłacić komuś grubą kasę za podobną wtopę. Co innego zrobić źle z uwagi na własną niewiedzę a co innego przez głupie nie dopatrzenie... Mnie najbardziej boli jak sie cos rozje... bo zapomnialem dokrecic, schowac itd. Udalo mi ise raz zakrecic rozrusznikiem z blokada rozrządu na wale. Pasek się trzymał na kilku włoskach i obyło się bez kolizji. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
Ja już wolę coś sam spaprać, niż zapłacić komuś grubą kasę za podobną wtopę. Dokładnie, zwłaszcza, że często kupienie narzędzi wychodzi podobnie albo taniej niż robocizna, a spora grupa mechaników mimo że bierze grubą kasę to paproki nie mające pojęcia. Kiedyś myślałem w stylu "coś tam potrafię, ale dla bezpieczeństwa lepiej dam to zrobić mechanikowi", potem mechanicy wyleczyli mnie z tego, zacząłem myśleć bardziej w stylu "bałbym się jeździć samochodem w którym przy hamulcach/zawieszeniu grzebał mechanik". |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Co innego zrobić źle z uwagi na własną niewiedzę a co innego przez głupie nie dopatrzenie... Mnie najbardziej boli jak sie cos rozje... bo zapomnialem dokrecic, schowac itd. Udalo mi ise raz zakrecic rozrusznikiem z blokada rozrządu na wale. Pasek się trzymał na kilku włoskach i obyło się bez kolizji. zaliczone ale u mnie pukło w zawory ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
+100, To moja maksyma od paru lat. Jak się coś spieprzy, to wiem gdzie szukać winnego ![]() Trzebaby spytać kogoś, kto oddaje auto do serwisu ile płaci i ile wyszło poprawek czy fuckupow. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
To moja maksyma od paru lat. Jak się coś spieprzy, to wiem gdzie szukać winnego ![]() Trzebaby spytać kogoś, kto oddaje auto do serwisu ile płaci i ile wyszło poprawek czy fuckupow. Melduje się ![]() Wszystkie grube modyfikacje robiłem teraz po ludziach a dokładnie w 1 miejscu i fuckupow jest tyle że już nie mam siły do auta. Teraz straciłem klime bo turbo tarło o przewody klimy. To nie było tak że za mały luz miedzy muszla a przewodem.... tam po prostu turbo wypychało przewody klimy wiec przy wkladaniu było już czuć że nie pasuje... Poprawił mi to kto inny na moją prośbę odginając łomem i raptem cisza nic nie brzęczy nic nie wali tyle że klimy już niema bo przewód zdążył się wytrzeć... Generalnie na razie mam swoje miejsce gdzie nie boje sie zostawić auta bo wraca naprawione i bez fuckupow ale i tak wole robic sam bo jest po mojemu. |
|
|
![]()
|
|
No jak to mawiają, jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz
![]() Należałoby jeszcze wyciągnąć tłoki, zrobić szlif i kupić nadwymiar kuty i byłaby głowa spokojna bo chciałbym te 500 wyciągnąć ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 06:54 |