![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 31 August 2009 Skąd: Wisła ![]() |
te szpery normalnie dostępne w sklepie czy sam coś modziłeś ? Nie wiem na ile to prawda ale Beres mówił że na jego szperach jeździ cała masa replik S1. Od niego mam skrzynię i szpery ale jeszcze czeka mnie zakup przedniej żeby to skręcało. ![]() I jeszcze jeden filmik tym razem z zewnątrz ![]() https://www.youtube.com/watch?v=BwI8YkMxVJk -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jakiś mały update może... ostatnio miałem okazję pokręcić się na Moto WOŚP w Węgierskiej Górce, był to fajny sprawdzian dla mnie na ile tym autem potrafię pojechać precyzyjnie i w poślizgu i okazuje się, że całkiem dobrze samochód się spisał. Opony syf do polatania bokami, przód wyjeżdżał więc wszędzie gdzie tylko mogłem starałem się lecieć bokiem.
I wszystko działało do końca ale niestety naprężenia i szarpanie autem dało się we znaki i osłabiona, spawana już kilka razy łapa (mocowanie) poduszki na zwrotnicy pękło już na amen w pół więc czeka mnie targanie silnika i robienie czegoś mocniejszego... najchętniej zrobiłbym bashbar i wyciął te podłużnice słabe w piździec ale zobaczymy na co będzie czas. Skompletowałem już też części do nowego słupka który niebawem zacznę składać, będzie to rozwiert pod 84mm tłok z R32 i będą korby 166.5mm zamiast 161mm, celuje w CR 8.7-8.9:1, poza tym chciałbym pogrzebać przy głowicy. https://www.youtube.com/watch?v=CQujrrH5BMg ![]() ![]() ![]() W listopadzie pojechałem też Rajd Cieszyńska Barbórka jako "0" i mogłem przetestować samochód na prawdziwym oesie z opisem, trochę zawias miałem mocno skręcony ale ciągle uczę się go ustawiać ![]() https://www.youtube.com/watch?v=NhNsaIQ8pL8 -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Po imprezie na wośp gdzie samochód sporo się namęczył i naszarpał, mocowania poduszek silnika nie wytrzymały. W zasadzie cała ta impreza to był niezły test wytrzymałości dla napędu i podzespołów, po spaleniu 80l paliwa jedyną ale istotną rzeczą która się popsuła jest lewe mocowanie poduchy. Te mocowanie było już przeze mnie podczas swapu wzmacniane, niestety nie wytrzymało, pękało kilkakrotnie ale teraz już poszło w pół. Prawe się trzymało jako tako.
![]() ![]() ![]() Nie było już mowy o ratowaniu więc wyjechałem z silnikiem, kolega wpadł ze skanerem 3d i ogarnął temat perfekcyjnie. Zaprojektował dla mnie nowe mocowania, do kompletu kupiłem nowe poduchy silnika PMC Motorsport oraz skrzyni biegów Silver Project ![]() ![]() ![]() Do podłużnicy wspawaliśmy wzmocnienie z blachy 4mm a do niej nowe mocowania, mam nadzieję, że nie będę musiał już wracać do tego tematu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do poprawy poszedł także DP bo stary był wielokrotnie spawany, przerabiany. Zdecydowałem, że WG pójdzie w atmosferę - czy dobrze ? Nie wiem ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiony zupełnie nowy dp, nadal to tylko 3cale, mam nadzieję że będzie wystarczające. Wg poszedł w atmosferę, nowe mocowania do skrzyni, termoizolacja.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pierwszy raz zainteresowałem się też łapą z przodu silnika hehe, też zostało zaprojektowane łoże poduchy i siedzi na sztywno. ![]() ![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
piękna sprawa!
|
|
|
![]() ![]() |