![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 31 August 2009 Skąd: Wisła ![]() |
Mały update będzie, niestety moje chińskie turbo wypowiedziało ostatnie słowa jakiś miesiąc temu, zaczęło wyć, zauważyłem, że trze o obudowę, wirnik już był skrzywiony, wysłałem to TX Turbo, okazało się, że kanalik smarujący łożysko się przytkał. Wygląda to, na zgorzelinę z oleju bo przez restryktor nie dostał by się taki kawałek. Nie zaliczyłem hotstopa, olej miał ok 1000km, silnik zawsze chłodzony przed zgaszeniem ale... nie wiem, być może kąt montażu turbo był za duży. No i tak zakończyło u mnie turbo JR Spec.
Kupiłem Pulsar'a PSR 5449A, jest to odpowiednik G25-660 (jest też 5449G wierna kopia) ale o poprawionych przepływach. Mam nadzieję, że będzie moc ok 450km i że trochę wcześniej wstanie ![]() WG puszczam osobno, nie do wydechu. ![]() ![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 09 November 2016 ![]() |
Jak się sprawuje turbo?
|
|
|
![]()
|
|
Jak się sprawuje turbo? Narazie nie za wiele mogę powiedzieć, zobaczymy po strojeniu w przyszłym tygodniu. Na pewno jest głośniejsze i mniejsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
schludnie to wygląda.
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Stroilismy dziś fure, jedzie całkiem przyjemnie i przybyło 40nm. Może nie jest to typowy rallyspec ale jestem usatysfakcjonowany
![]() https://youtu.be/mVSFyoU-TkQ?si=_7mS5WpaX6LpJWtt ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
ile dmuchane?
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
przybyło Ci po 50KM w środkowym zakresie.To chyba da się już poczuć.
|
|
|
![]()
|
|
przybyło Ci po 50KM w środkowym zakresie.To chyba da się już poczuć. Tak, odczuwalnie szybciej się to zbiera ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Od marca trochę zmian zaszło, niestety niewiele mam czasu w tym sezonie na ten samochód ale może to i dobrze bo trochę się naczekałem na części które miały być oczywiście 2-3 miesiące wcześniej... Niemniej jednak mam kilka fajnych rzeczy:
*krótki magiel robiony w Sellholm Tuning - 2.2 obrotu ![]() ![]() *zawieszenie 3way Thunderlane.eu ![]() ![]() ![]() ![]() *powrót do skrzyni 01e tyle że kłowa, rally spec - Beres Motorsport (217km/h max) ![]() ![]() ![]() *szpera tył płytka - Beres Motorsport ![]() ![]() Niebawem pierwsze testy całości prócz skrzyni bo do niej muszę dorobić tarcze sprzęgła (wieloklin jak w Evo 4-10), do pełni szczęścia myślę że założę jeszcze lsd zamiast torsena w skrzyni i jak się będzie tym dobrze jeździć to tak zostanie, jeśli nie to jeszcze wleci lsd przód. -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
Ile kosztuje taki krótki magiel custom?
|
|
|
![]()
|
|
Ile kosztuje taki krótki magiel custom? 14000 koron szwedzkich + VAT -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
idziesz grubo
![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
https://www.tiktok.com/t/ZGe3TDVtD/
Zaczyna to jechać tak jak bym chciał żeby to jechało ![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
fajna pamiatka.
faktycznie pieknie sie to slucha. jaki czas sie udlo wywalczyc? -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
fajna pamiatka. faktycznie pieknie sie to slucha. jaki czas sie udlo wywalczyc? O czasach czy miejscach celowo nie piszę bo to nie samochód do wygrywania, myślę że każdy, szczególnie na tym forum wie że te audi nigdy nie będzie konkurencyjne - no, chyba że będzie słaba konkurencja lub mega sprzyjająca trasa to tak ![]() Najechałem czas 1.40 co było drugim czasem po Yarisie GR w rallyspec'u które zrobiło 1.31 - poza zasięgiem. Ja dopiero poznaje ten samochód i muszę się trochę wjeździć ale jak już wspomniałem, jechało mi się tym bardzo dobrze i finalnie wylądowałem z 5sek karą na 3m ze stratą 0.8sek do 2m - pokonało mnie Audi 80 b4 chyba 2.6 quattro ![]() Drugi przejazd 80% trasy przejechałem bez doładowania bo niestety rura od IC postanowiła się wysunąć ![]() Były też szybkie ośki które królowały (poza yarisem) na wąskich ulicach ![]() ![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 February 2013 Skąd: Namysłów ![]() |
UJ z czasami.. grunt że daje frajdę i jeździ ...
-------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
![]()
|
|
UJ z czasami.. grunt że daje frajdę i jeździ ... Dokładnie tak! Ja to już wielu osobom tłumaczyłem, nie mam 18lat i nie składam pierwszego auta, nie jestem też pro ale jestem na tyle świadomy że wiem co robię. Lubię nietuzinkowe rozwiązania, lubię ciężkie w prowadzeniu samochody, trudne, które wymagają nieco więcej od kierownika. Pierwsze moje auto to było e36 compact z silnikiem s50b32 i też każdy mi mówił że to się nie nadaje a mimo wszystko jeździłem ![]() Zamysł tego samochodu od początku był taki żeby miał 500km a teraz tylko poprawiać w miarę możliwości i na ile budżet pozwoli trakcje, napędy, zawias i inne detale. Kwestie zawieszenia i napędów myślę że będę miał zamkniętą po montażu kłówki z lsd centralnym zamiast torsena. Potem będę chciał pewnie odelżyć masę nieresorowaną czyli głównie hamulce. W głowie też mam pomysł na drugi silnik z mniejszym turbo, stroker na 2.5l, mniejsze cr, ale to powoli a do przodu ![]() ![]() Tutaj jeszcze OnBoard, widać nieco nerwowości w prowadzeniu hehe ![]() https://www.youtube.com/watch?v=1UZgfNCmE_k -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Mały update, pojeździłem dziś to wrzucam onboard, niestety przed 4 próbą chcieliśmy przestawić zawias i zawadziłem seager od przewodu zbiorniczka wyrównawczego tylnego amora i spuściłem olej
![]() Sporo pracy z ustawieniem zawiasu bo raz, że samochód nie chce skręcać - tak wiem, to audi więc cudów nie ma co oczekiwać ale myślę, że może być lepiej a dwa to trochę nie wyrabiał tak jak powinien, szczególnie w "wannie" zaraz po starcie trochę za bardzo podskakiwał. Enjoy https://www.youtube.com/watch?v=lfSVYCPXgbE Obecny setup to kłówka, szpera płytkowa zamiast centralnego torsena, szpera tył płytka. -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
te szpery normalnie dostępne w sklepie czy sam coś modziłeś ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 14:15 |